TYT için nasıl ve hangi konuları çalışmalıyım?

mirac_kabak

Centipat
Daha fazla  
Ben bir ÖSYM (üniversite sınavı) sınav öğrencisi olarak ilk 35K ile 20K arası bir yere (sayısal) yerleşmek istiyorum. Bu yaz TYT'nin büyük bir kısmını bitirip bir yandan da AYT götürmek istiyorum.

İlk olarak, Türkçe netlerim 15-18 arası, bunun için düzenli paragraf(hız ve renk çözüyorum kolay olarak) çözüyorum ve dilbilgisi çalışmaya başladım. Türkçe için yeterli mi tavsiyleriniz nedir? Yazarsanız mutlu olurum ve şimdiden teşekkür ederim.

İkinci olarak, matematik netlerim 25 ile 32 arasında git gelde problemlerim yeterince iyi diye düşünüyorum.(çap problemler çözüyorum.) 10. sınıfımın 2. dönemi deprem dolayısıyla yok ama sadece binom eksik, fonk. falan tamamladım. Geometride ders aldım 10 soruda rahat 7 ila 8.5 neti görüyorum. Şu anlık permütasyon, kombinasyon, biraz olasılık ve binom konularında eksiğim var. (bugün başladım bunları çalışmaya) Yine tavsiyelerinizi bekliyorum. (Kitap önerebilirsiniz bu durumdan çok mutlu olurum.)

Son olarak, sosyal ve Fen'e gelecek olursa sosyal 8-12 netler geliyor genelde. Fen 6 ila 11 arası geliyor. Bunlar için kitap veya YT hocaları önermenizi rica ediyorum. Şu an bu iki başlığa çalışmaya başlamadım. Zamanı mı değil mi bununla ilgili veya hanhi dersleri hangi sıra ile çalışacağımı önerirseniz çok güzel olur.

Şimdiden bunu okuyan veya bana tavsiyede bulunan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematikte falan benden iyi olduğun için tavsiye veremicem ama Türkçede YKS öğrencisi olarak 30 net civarında dolaşıyorum TYT'de bol bol paragraf çöz ben zamanında çok fazla kitap okuduğum için hiç paragraf çözmeden 25 27 gidip geliyordum ama 12 olduysan kitap okumanın anlamı yok her gün en az 30 tane paragraf çöz çünkü TYT'de 25 30 tane paragraf geliyor dil bilgisindede ilerleyince branş denemelere geçmeni öneririm 11 de bizim edebiyat hocamız yapmıştı bayağı geliştirdi beni ama hala dil bilgisinde çok eksiğim var paragraf kitabı olarak Bilgi Sarmal'ını ve sıfır riski öneririm bunlar seni geliştirir bayağı.

Şu an 12 oldum günlük 40 50 paragraf çözüyorum. Ama kolay bir yayın bu yüzden bunu hızlıca bitirip dediğin Bilgi Sarmal'ı gibi bir yayın çözmem gerekir. Yeterince iyi bir temel olduğunu düşünürsem Türkçe denemeleri çözerim günlük 1 tane veya 2 mantıklı mıdır? Çünkü hedefim için en az 32 33 Türkçe gerekli diye düşünüyorum.

Şu an 12 oldum günlük 40 50 paragraf çözüyorum. Ama kolay bir yayın bu yüzden bunu hızlıca bitirip dediğin Bilgi Sarmal'ı gibi bir yayın çözmem gerekir. Yeterince iyi bir temel olduğunu düşünürsem Türkçe denemeleri çözerim günlük 1 tane veya 2 mantıklı mıdır? Çünkü hedefim için en az 32 33 Türkçe gerekli diye düşünüyorum.

Bence şu anlık haftada 2 3 gibi başlayıp zamanla sayısını arttırabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı