TYT ile pilotluk kazanılır mı?

Lerodik

Decapat
Katılım
30 Ekim 2021
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Ben çocukluğumdan beri pilot olmak istiyorum. Fakat daha önce hiç araştırma yapmamıştım. Daha yeni yeni yapmaya başladım ve fazla bilgi bulamadım kendi adıma. Sorum şu; TYT sınavında başarı elde ederek pilot olabilir miyim? (Sivil Pilot)
 
Merhabalar. Ben çocukluğumdan beri pilot olmak istiyorum. Fakat daha önce hiç araştırma yapmamıştım. Daha yeni yeni yapmaya başladım ve fazla bilgi bulamadım kendi adıma. Sorum şu; TYT sınavında başarı elde ederek pilot olabilir miyim? (sivil pilot)

Sivil pilot olamazsın sayısal da sıralaman 5K olması lazım devlette burslu okumak için sayısal içinde AYT şart. MSÜ girip askeri pilot olabilirsin MSÜ sınavındada TYT konuları çıkıyor. 15 yıl askeri pilotluk yaptıktan sonra sivil pilotluğa geçiş var.
 
Burslu okuyabilirim dersen ilk 20k girmen gerekiyor, bu da bu sene yaklaşık 75-80 TYT, 65-69 AYT'ye tekabül ediyor. Burssuz bile okurum dersen AYT'ye yine de girmen gerekiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
TYT-AYT sınavı ile girebilirsin. Pilotaj bölümü var. Bunun dışında yanlış bilmiyorsam Türk Hava Yolları bazen başvuruyla öğrenci alıyor. Mesela 2 yıllık bir mezunsun oraya başvurursun. Bazı mülakatlardan sonra girebilirsin. Birebir sözlü mülakat, toplu mülakat vb... THY Akademisine girdiğinde tabi ki de öğrenim süresi boyunca başarılı olman gerekiyor. THY Akademisine girdiğin için göreve başladığında bir kaç sene belli bir maaş kesintisi yapılıyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı