TYT kaç ayda biter?

Merhaba ben sayısal öğrencisiyim. Şu anda 10. sınıftayım. 10. sınıf ilk dönemi okul 1.liği ile kapattım. TYT'yi 10. sınıf yaz tatiline kadar bitirmek istiyorum. 10. sınıfta eksiğim olmadığını düşünürsek TYT yaz tatiline kadar biter mi?
9. sınıfta eksiklerim bayağı var. Tarih, kimya, biyoloji ve coğrafyada eksiğim 9. sınıf için var. Edebiyat kısmını bitirdim. Matematikte yarısını bitirdim sayılır. Korkum coğrafya, tarih ve kimya. Sizce 10. sınıf yaz tatiline kadar bitirebilir miyim? Ezber kısmına gelecek olursam ezber yeteneğim çok yüksek. Sorunum ezber için yok. Okuma hızı olarakta sorunum yok.

TYT yaz tatiline kadar bitirmek yoğun bir tempo ister. Onun yerine yavaş yavaş ilerleyerek bol soru çözerek ilerlemeye çalış dostum zamanın daha bol :) Ardından 11 ve 12'yi de sıkı tutarsan AYT de kendiliğinden oturacaktır. Ama TYT'den için önerim yavaş yavaş ama tam anlayarak bol soru ile gitmen.

Edebiyat kısmını bitirdim.
Sayısaldan sınava girecekseniz edebiyata gerek yok, sınavdan önce yazılıları geçecek kadar bilseniz yeterli olur.
Korkum coğrafya, tarih ve kimya. Sizce 10. sınıf yaz tatiline kadar bitirebilir miyim?
Coğrafyada ve tarihte detay bilgi sorulmuyor, genel olarak kavramlara aşina olup bol soru çözersen rahatça yaparsın. Sıkı çalışırsan kimya da yetişir ama bu kadar zorlamanıza gerek yok. Okul birincisi olacak düzeyde ders çalışıyorsan 11. sınıf yazında tüm konuları hatırlarsın zaten.

TYT kısmı için Türkçe ve Matematiğe hakim olmanız yeterlidir. Sosyal ve fen üstteki arkadaşın dediği gibi detaylı olmuyor. Sadece çıkmış soruları çözerek bile bir şeyler yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı