TYT Kasanlara Önerilerim

KGB

Centipat
Merhaba değerli Technopat üyeleri. YKS'ye yaklaşık 300 gün kaldı. Bu konuda sizlerle TYT bölümü için uyguladıklarımı paylaşacağım.

Yaklaşık 5 haftadır çalışmaya başladım. Kayda değer gelişmeyi kendimde görüyorum. TYT matematiğim komple tamam düzeyde. 9,10,11'de sürekli bilgileri cepten yedim. Derslerde genelde uyurdum fakat matematikte bilgiler kulağımdan kaçmazdı. TYT matematiğimin komple tamam olmasına rağmen 1 kaynak bitirmek üzereyim, geometriden 1 kaynak bitti 2.sini bitireceğim zaten ilgi alanım. Bunu avantaj olarak görüyorum. Zamanında LGS'ye hazırlanırken de son 2 ay konulara göz gezdirmiştim %5-6 yapmıştım fen lisesi tutturmuştum.

Şu anda tüm derslerin tyt konularının %40'ı kapandı. Rutinime gelecek olursak:
-Sosyal medya yok! Evet sosyal medya kullanmamak size çoook uzun bir miktar boş zaman yaratır. Sosyal medya uygulamalarını ilk sildiğimde boşluğa düşmüştüm, bu boşluğu dersle beraber kapattım. Telefonumda dursun ben kendimi kontrol ederim demeyin. Sadece silin. Her şey buradan başlar.
-Sabah 6'da uyanırım, en soğuk suyla duş alırım. Beyine şok sinyalleri vererek kısa sürede uyanmamı sağlarım. 6.20'de masaya geçerim ve 7'ye kadar paragraf çözerim (40 soru). 7.30da dershanem başlar 12.10'da çıkarım. 13te tekrar otururum ve en az 6 saat ders başında dururum. En az.
-Ders çalıştığınız mekanı değiştirmek çok faydalı! Ders çalışırken bunu dikkate alın. Belli bir süre sonra odanızdan sıkılmaya başlarsınız ve boğuluyormuşcasına bir hissiyat verir.
-Sayısal dersleri çözerken kelime bulunmayan dikkatinizi dağıtmayacak müzik dinlemek sizi uzun süre derste tutabilir.
-Bu madde biraz absürt kaçabilir ama sigara kullanımı odak sürenizi bir süre arttırabilir. Sigara içmeyenler tabi ki de başlamasın çünkü sigara uzun sürede odağı düşüren bir madde. Fakat içiciyseniz bunu fark edeceksiniz 50 dakika boyunca odağınızı baya bir arttıracaktır.
-Spor odak sürenizi uzun süreçte arttırır. Spora gitmenizi bu süreçte tavsiye etmem. Kendi vücut ağırlığınızla ara ara antrenman yapmak, 2 haftada 1 kere halı saha yapıp tüm enerjinizi dökmek gerçekten çok iyi gelir.
-Bu madde de bazılarınıza absürt kaçabilir fakat sosyalleşmeyin. Fazla sosyalleşmek sizi işinizden koparabilir ve hedeflerinizi yavaş yavaş unutturabilir. Her şey dozunda.

Ayrıca size anlatmak istediğim bazı bilgileri nasıl bu kadar kısa sürede nasıl aklıma alabildiğim.

Metodun ismi "Zihin Sarayı"
Evrim Ağacı bu konudan bahsetmişti. Evrim Ağacı'nın sitesinde bu metodu okumuştum ve gerçekten bilgilerin kalıcı olmasını sağlıyor. Özellikle kimya gibi derslerde işe yararken biyoloji gibi derslerde çok işe yaramıyor. Fakat uzun süreçte bu zihin egzersizleriyle ezberleme yeteneğiniz gözle görülür derecede arrmakta.

Şu an çözdüğüm kaynaklar:
Fizik: Apotemi
Biyoloji: Palme
Kimya: Palme
Matematik: Matematiğin ilacı - Laf olsun diye almıştım geçen yıl, yeni çözmeye başladım %90ı bitti az sonra komple bitireceğim. Kesinlikle önermeyeceğim çok temel ve berbat ötesi bir kitap.
Paragraf: Hız ve Renk
Türkçe: Hız ve Renk TYT kitabı
Geometri: 345 ve Avantaj

Fizik, biyoloji, türkçe ve paragraf kitaplarımı şiddetle tavsiye ederim. Diğer kitaplar vasatın üstüdür.

Ayrıca bahsetmeyi unuttum. Her tyt dersi için a5 deftere kısa kısa notlarınızı tutun. Bir teste başlamadan önce göz gezdirin. Zihin egzersizi yapın.

Bölüm: Sayısal
Hedef: 5 Bin (En az 😂)

Eklemeyi unuttuğum yerler olabilir, benim programım bu şekilde, okuyucu arkadaşlar bu kısım bana uyar deyip kendine alabilir. Bu programa uyum sağlamak zordur, başta zorlanırsınız.

Eleştirilere açığım. Beni eleştirebilirsiniz. Eksiklerimi belirtmekten çekinmeyiniz

Teşekkürler güzel bir anlatım olmuş bende yeni çalışmaya başladım dilciyim biter mi acaba sınava kadar TYT ve YDT de 0 sayılırım.
TYT'ye 4 ay çalışıp denemelerle destekleyip de 108 net yapan arkadaşım var hocam. Dile zaten dersleri takmayanlar giriyor genelde. Başarıyı yakalarsınız.

Selamün aleyküm şuan çalışmaya başlasam nasıl başlamalıyım ilk adımı atamıyorum
Herkesin problemi bu zaten. Kendini askeriyede gibi görmen gerekiyor. Bir tür askeri disipline girmelisin.

TYT'ye 4 ay çalışıp denemelerle destekleyip de 108 net yapan arkadaşım var hocam. Dile zaten dersleri takmayanlar giriyor genelde. Başarıyı yakalarsınız.

Herkesin problemi bu zaten. Kendini askeriyede gibi görmen gerekiyor. Bir tür askeri disipline girm

Herkesin problemi bu zaten. Kendini askeriyede gibi görmen gerekiyor. Bir tür askeri disipline girmelisin.
Ayt için ne zaman başlanmalı hocam bir de günde kaç saat çalışmalı

Ben TYT'yi kasımda kapatacağım. Siz yeni başlıyorsanız aralık sonuna sarkıtabilirsiniz. Şu anda başlarsanız çok önde olursunuz.
Ben de sayısalım hocam Allah yardımcımız olsun

Ben TYT'yi kasımda kapatacağım. Siz yeni başlıyorsanız aralık sonuna sarkıtabilirsiniz. Şu anda başlarsanız çok önde olursunuz.

Şu anda günde kaç saat çalışıyorsunuz, temeliniz var mı
Şuan çalışmıyorum hocam temelimin olup olmadığını nasıl anlayacağım 9 10 konularını biliyorum bakınca aklıma az da olsa geliyor

Konu sahibi arkadaşın belirttiği çoğu şeye katılsam da bunları sınav gününe kadar uygulamak pek mümkün değil. Aynı yollardan geçen ben dahil çok tanıdığım oldu, en baba canavarlar da mart nisan gibi bırakırdı. Arkadaşa bol şans dileyelim, 2025 haziranında konu ve forum kapanmaz ise kendisine süreci tekrar sorarız.

2021 YKS'de 30 matematikle 9 bin sıralama yaptım, en büyük tavsiyem sosyalleşin ve çevrenizi kafayı deli gibi çalışmakla bozmuş veya devamlı çalışmayı sürdüremeyenler yerine sizi son 2-3 ayınızda kütüphaneye çağıracak insanlarla doldurun.

Ben de sayısalım hocam Allah yardımcımız olsun

Şuan çalışmıyorum hocam temelimin olup olmadığını nasıl anlayacağım 9 10 konularını biliyorum bakınca aklıma az da olsa geliyor
Hocam günde 5 saat ile kendinizi deneyin. Baktınız sıkılıp telefonu elinize almıyorsunuz o zaman saatleri arttırabilirsiniz. Sıkılıp elinize telefonu almaya yelteniyorsanız ilk önce bağımlılılları bırakmayla başlamanız gerek. Pek çok kişi bu bağımlılıkları yüzünden ders yapamıyor. Sosyal medya uygulamaları kullanıcılarını bir tür sahte dopamin cennetinde yüzdürmekte. Eski oyun ve sosyal medya bağımlısıyım onu da ekleyeyim.

Konu sahibi arkadaşın belirttiği çoğu şeye katılsam da bunları sınav gününe kadar uygulamak pek mümkün değil. Aynı yollardan geçen ben dahil çok tanıdığım oldu, en baba canavarlar da mart nisan gibi bırakırdı. Arkadaşa bol şans dileyelim, 2025 haziranında konu ve forum kapanmaz ise kendisine süreci tekrar sorarız.

2021 YKS'de 30 matematikle 9 bin sıralama yaptım, en büyük tavsiyem sosyalleşin ve çevrenizi kafayı deli gibi çalışmakla bozmuş veya devamlı çalışmayı sürdüremeyenler yerine sizi son 2-3 ayınızda kütüphaneye çağıracak insanlarla doldurun.
Bu konuda size katılıyorum hocam, aslında olay biraz çalışkan çevreden ve disiplinden geçiyor. Bu ikiliyi yakalayan zaten başarıya ulaşıyor.

Hocam günde 5 saat ile kendinizi deneyin. Baktınız sıkılıp telefonu elinize almıyorsunuz o zaman saatleri arttırabilirsiniz. Sıkılıp elinize telefonu almaya yelteniyorsanız ilk önce bağımlılılları bırakmayla başlamanız gerek. Pek çok kişi bu bağımlılıkları yüzünden ders yapamıyor. Sosyal medya uygulamaları kullanıcılarını bir tür sahte dopamin cennetinde yüzdürmekte. Eski oyun ve sosyal medya bağımlısıyım onu da ekleyeyim.
Hayırlısı hocam Allah razı olsun teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı