TYT kitap ve kaynak önerisi

PentaGhost00

Decapat
Daha fazla  
Merhaba abiler, şu an bir işte çalışıyorum ve seneye olan TYT'ye hazırlanmak istiyorum 0'dan başlamak gibi olacak biraz kendi çapımda araştırma yaptım ama konuya hakim olamadığım için size sormak istiyorum.
Hangi yayın evi bu konuda daha iyi? Nasıl bir çalışma yöntemi benimsemeliyim? Kitap öneri verirseniz iyi olur. Bütün deneyim ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Not: Beklediğimden uzun bir yazı oldu, anlaşılamayan bir bölüm veya yazım hatası varsa uyarırsanız sevinirim. Kitaplar için elimden geldiğince iki farklı seçenek sunmaya çalıştım, istediğiniz bir tanesini seçip alabilirsiniz.

Paragraf için 345'in "Sıfır Risk Paragraf" veya Limit'in "Kronometre Paragraf" kitabını çözebilirsiniz. "Paragrafın sonuna gelince başını unutuyorum." gibi sorunlarınız var ise ALES çıkmış sorulara bakabilirsiniz. Deneme olarak 345 ve Çap yayınlarını çözebilirsiniz.

Dil bilgisi için Youtube shorts üzerinden dil bilgisi anlatan kanallar var, onlara bakabilirsiniz. Denemelerde gördüğünüz soruları iyice analiz etmeniz yeterli olacaktır fakat isterseniz 3D yayınlarının "Dil Bilgisi Denemeleri"ne veya Limit yayınlarının TYT Türkçe soru bankasına göz atabilirsiniz.

Sosyal bilimler için Youtube üzerinden videolar izleyebilirsiniz. 2024 TYT Türk Devletleri sorusu gibi saf bilgi sorusu çıkarsa yapamayabilirsiniz fakat birkaç net kazanmak için tonla ezber yapmanız gerekecek, bu riski alıp almamak size kalmış.

Problemler için hiç temeliniz yoksa Çap yayınlarının, biraz temeliniz var ise Apotemi yayınlarının problemler kitabını çözebilirsiniz.

Matematik için Barış yayınlarının TYT matematik kitabını çözebilirsiniz. "Eyüp B." ve "Barış Çelenk ve Soruları" Youtube kanallarındaki sorulara da bakmanızı tavsiye ederim, çözmesi zaman alıyor fakat "çözene değer katan" sorular. Deneme olarak 345 yayınları ile başlayıp sonrasında 3D yayınlarının denemesini çözebilirsiniz.

Geometri için Orijinal yayınlarının geometri soru bankasını veya Birey yayınlarının "B Serisi Geometri Soru Bankası"nı çözebilirsiniz. Tek başına geometri denemesi çözemek isterseniz Orijinal yayınlarının geometri denemesine bakabilirsiniz fakat matematik denemelerinde çözdüğünüz geometri soruları yeterli olacaktır.

Fizik için Youtube üzerinden Özcan Aykın, Ertan Sinan Şahin gibi kanallar ile konulara çalışabilirsiniz. 3D yayınlarının "TYT Fizik Soru Bankası" veya Nihat Bilgin'in "Fizik Fasikülleri" ile çalıştığınız konularla ilgili sorular çözebilirsiniz.

Kimya için "Benim Hocam" Youtube kanalından Görkem Şahin'in videoları ile konulara çalışabilirsiniz. Çalıştığınız konuları Aydın yayınlarının "TYT Kimya Soru Bankası"ndan çözebilirsiniz.

Biyoloji için Youtube kanalı olarak Biosem, Betül Biyoloji, Dr biyoloji veya Selin Hoca'yı izleyebilirsiniz. Videoları izlerken defter alıp kendi notunuzu çıkartmanızı tavsiye ederim. Soru bankası olarak Palme yayınlarının "TYT Biyoloji Soru Kitabı"nı veya Dr Biyoloji'nin soru bankasını çözebilirsiniz.

Genel fen bilimleri denemesi olarak 3D yayınlarının 48 denemeden oluşan fizik, kimya ve biyoloji simulasyon denemelerini tek bir fen denemesi gibi çözebilirsiniz.

Son düzenleme:
Matematik için Sonuç Yayınevinin TYT Matematik fasikülüne bakabilirsiniz. Sıfırdan zora doğru gidiyor, tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı