TYT konu anlatımları yetersiz mi?

Dante_Alighieri

Centipat
Daha fazla  
Şu anda 10. sınıfa gidiyorum. 9. sınıfın başından itibaren Hem İleride kullanmak için hem de tekrar amaçlı okulla paralel olarak her ders için günlük olarak TYT defteri yazıyorum. Bu süreçte okuldaki öğretmenlerimin anlattığı kısımlarda eksiklik var mı diye internetteki konu anlatım videolarına ve konu anlatımlı defterlerin PDF'lerine de göz atıyorum. Bunları yaparken birkaç noktada birkaç not haricinde internetteki kaynakların çoğu bizim okulda gördüklerimize kıyasla çok zayıf kalıyor. Yani bizim öğretmenlerimizin tutturduğu kısımları internetten öğrenebilmek için 4 farklı popüler kanalın içerikleri bile birlikte zayıf kalıyor.
Merak ettiğim şey şu bizim öğretmenlerimiz mi çok detaylı işliyor, internetteki kaynaklar mı yetersiz yoksa bildiğim kadarıyla TYT konuları = 10+9.sınıf konuları olsa da TYT konuları 9 ve 10. sınıf konularıyla birebir değil ve daha az detaylı mı? Vakit ayırıp okuyup cevap verdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Dostum TYT konuları her ne kadar 9. ve 10. sınıf diye anılsa da iş aslında tam olarak öyle değil. TYT'nin içeriği biraz farklı. Ayrıca TYT konularında çok boğulmanı tavsiye etmem, öğretmenlerin iyi olduğu için. Bu durumda şunu yapmanı tavsiye edebilirim, 10. sınıf şüphesiz lisenin en tatlı ve en rahat yılıdır. Kendini biraz önden götürme şansın varken onu yapabilirsin, veya OBP'ni yüksek tutmak adına sınavlarına sağlam bir şekilde hazırlanmanı tavsiye ederim. 10. sınıftaki hiçbir konu ağır değil, asıl ağırlık 11'de başlayacak. 15 tatil geldiğinde yatma, 2. döneme erkenden biraz başla, zaten 2 haftada 2. dönemin ilk sınavının konularını bitirmiş olursun, eline bölüm denemeleri alıp çözebilirsin. Matematik alan denemeleri ve Türkçe alan denemeleri alıp çözmeni tavsiye ederim. Vaktin olduğu için not çıkarmanı destekliyorum, 11. sınıf olsaydın not çıkarmanı pek desteklemezdim açıkçası. Aklına takılan sorular varsa özelden sorabilirsin.

Dostum TYT konuları her ne kadar 9. ve 10. sınıf diye anılsa da iş aslında tam olarak öyle değil. TYT'nin içeriği biraz farklı. Ayrıca TYT konularında çok boğulmanı tavsiye etmem, öğretmenlerin iyi olduğu için. Bu durumda şunu yapmanı tavsiye edebilirim, 10. sınıf şüphesiz lisenin en tatlı ve en rahat yılıdır. Kendini biraz önden götürme şansın varken onu yapabilirsin, veya OBP'ni yüksek tutmak adına sınavlarına sağlam bir şekilde hazırlanmanı tavsiye ederim. 10. sınıftaki hiçbir konu ağır değil, asıl ağırlık 11'de başlayacak. 15 tatil geldiğinde yatma, 2. döneme erkenden biraz başla, zaten 2 haftada 2. dönemin ilk sınavının konularını bitirmiş olursun, eline bölüm denemeleri alıp çözebilirsin. Matematik alan denemeleri ve Türkçe alan denemeleri alıp çözmeni tavsiye ederim. Vaktin olduğu için not çıkarmanı destekliyorum, 11. sınıf olsaydın not çıkarmanı pek desteklemezdim açıkçası. Aklına takılan sorular varsa özelden sorabilirsin.
Anladım, çok yardımcı oldun, teşekkürler.

Sadece TYT konularının ne olduğu hakkında MEB veya ÖSYM'nin yayınladığı bir içerik var mı peki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı