TYT matematiğe Mert Hoca'nın Video Defteri ile çalışma

Bu iki güzel tavsiye için teşekkür ederim.

Hocam tavsiyeniz üzerinize yeni kitap alma kararını verdim. Teşekkürler.
 
Eyüp B Önerenler olmuş kendisi gayet iyidir kendisinin bile dediği gibi "Belli bir temeli olan veya ciddi çalışana anlatırım. "mottosundan ötürü çok temelseniz ve 0-10 net aralığında dolaşıyorsanız özellikle RM dışında bir hoca seçmek size fazla zarar vermez. Yani Rehber Matematik-Gri Koç ikilisi ve Tonguç'a bulaşmadıkça ciddi bir sorun olmaz Mert Hoca kampı ile devam edip temelini attıktan sonra zaman kaybetmeden Eyüp B'nin "Gelişiyorum" ve "Öğreniyorum" serilerini PDF soruları ile bitir bunları yaparken 2 soru bankası temizlersen büyük ihtimalle istediğin netlere zaten gelirsin. Temelin varsa Mert Hoca mantıklı olmayabilir veya bıyıklı direkt 3D VDD ile devam et.
 
Peki problemler hakkında bir tavsiyeniz var mı tyt konuları bitmeden probleme geçmek saçma olur mu ?
 
Temel atmak için yanlış kitabı almışsınız bence hocam. Şayet temel atmaktan kastınız hiç temelim yok, toplama çıkarmada bile zorlanıyorum ise Antrenmanlarla Matematik almalıydınız. Ha eğer yok onları biliyorum da içler dışlar çarpımı, payda eşitleme, denklem kurma ve çözme gibi şeylerde problemim var diyorsanız Karekök 0 almalıydınız. Mert Hoca'nın dersinin seviyesi çok yüksek değil fakat yine de temeliniz hiç yoksa sizi zorlar diye düşünüyorum.

Yine de matematikte başarı elde etmek istiyorsanız çok süre vermeniz zaten gerekecek. Şu an soru çözümleriniz uzun süre alıyor olabilir ama zamanla çözdükçe o süreler kısalacak. Bence dediğiniz şekilde gitmeyin, çok yüzeysel gidersiniz ve konuyu öğrenemezsiniz.
 
Peki tekrarlarımı nasıl yapmalıyım? Çözümlü örneklerle konuları tekrar etsem olmaz mı bir öneriniz var mı

Hocam sanırım ben temel olayını yanlış anlamışım yazdıklarınızı biliyorum sadece konuları adam akıllı bilmiyorum..
 
Gerçekten mert hoca bu kadar kötü mü? Onun 70 günlük TYT kampına yeni başlamıştım.
 
Tekrarlarınızı soru çözüm olarak yapabilirsiniz onda bir sakınca görmüyorum hatta konuların problemlere kadar olan kısmı bittikten sonra denemelere geçebilirsiniz haftada bir branş denemesi çözüp onu analizlerseniz konular unutulmaz.

Temel olayı eğer dediğiniz gibiyse Mert Hoca'dan ilerleyebilirsiniz, seviyenize uygun olacaktır. Yanına bir de orta düzey soru bankası ekleyip onla beraber götürürseniz bu işi güzelce halledersiniz, zor soru bankası çözmek isterseniz de son konuma bakın orada soru bankası önerilerim var.

Mert Hoca'nın ben de çok iyi olduğunu düşünmüyorum şevkinizi kırmak gibi olmasın diye yazmadım fakat bence orta seviyeye en iyi hitap eden öğretmenin Bıyıklı Matematik olduğunu düşünüyorum ben.
 
Hocam her şey için teşekkürler.. son bir sorum olacak problemler için öneriniz var mı ?
 
Hocam her şey için teşekkürler.. son bir sorum olacak problemler için öneriniz var mı ?
Yektuğ Hoca'nın problemleri iyi diyordu dinleyen arkadaşlarım, ben dinlemedim şahsen ki problemlerde bence temel bilgileri aldıktan sonra kolay-orta-zor şeklinde düzeyinize uygun kitap seçip soru çözmeye başlamak gerek. Problem ve Geometri soru çözerek hallolan kısımlar, dinleyerek hallolacak yerler değil ha ama temel kuralları kapmak için dinleyebilirsiniz.

Yektuğ Hoca'yı arkadaşlarım çok öneriyor ben ise Bıyıklı Matematik ve Eyüp B.'den dinlemiştim. İkisini de öneririm fakat Eyüp Hoca biraz daha üst seviyeye hitap ediyor.
 
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…