TYT matematiğe nasıl çalışılmalı?

muratYunus1

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. TYT matematik temelim pek sağlam değildi, aktif matematik aldım ve işlem yeteneği kısmı genel olarak bitti ama örnek veriyorum rasyonel sayılar vs olsun diğer konular kısmı halen duruyor. Ben normalde mert hoca matematiğe ilk adım kamp yapıyordum onu bıraktım işlem yeteneği kısmından sonra direkt TYT geçme kararı aldım. Çünkü konular genel olarak aynı. Sizce direk TYT matematik kamp ile devam edip aktif matematik mert hoca kamp ile bitirim yoksa yoksa matematiğe ilk adım kamp bitirip öyle mi geçsem? Yanında 70 günde TYT kamp kaynak vs kullanıyorum.

Antrenmanlarla matematik kitabını almanı öneririm 4 kitap var galiba toplama çıkarmadan başlıyor. Temel için iyi bir kitap.

İlk kitabını bak eğer o seviyeyi geçmişsen 2. kitabı al sonrada 3'ü al 4. kitap AYT için ama AYT kısmı yetersiz ek kaynak lazım. İlk 3 kitabı çöz sonra soru bankası al oradan devam edersin.

@Joel1 önerdiğin kitap temelden ziyade işlem hızını arttırmaya yönelik için iyi bir kitap. Matematik video izleyerek yapılabilecek bir ders de değil, konu anlatımı için 1-2 video izlersin ve sorusunu sürekli çözmeye çalışırsın. Matematik izleyerek değil, çözerek olur. Ayrıca serinin 4 kitabını önermişsin de gereksiz.

Kitaplarınızı bir şekilde çözmeniz lazım. Bazı soruların çözümüne falan bakarsınız, mantığı kavrayınca kendiniz çözersiniz. Konuyu hiç bilmiyorsanız internetten videosunu izleyin. Ayrıca öğrenme kısmı sancılı geçer, YKS'de Matematikten 30-35 net yapan da bu yollardan geçer. Bilmediğiniz bir şeyi öğrenirken oluyor bunlar.

Meslea ben 33 yapmıştım ve bende sene başı zorlanıyordum sizin boş bıraktığınız konularda. Zamanla alışıyorsunuz.

@Joel1 önerdiğin kitap temelden ziyade işlem hızını arttırmaya yönelik için iyi bir kitap. Matematik video izleyerek yapılabilecek bir ders de değil, konu anlatımı için 1-2 video izlersin ve sorusunu sürekli çözmeye çalışırsın. Matematik izleyerek değil, çözerek olur. Ayrıca serinin 4 kitabını önermişsin de gereksiz.

Hayır temelde var toplama çıkarmadan başlıyor benim hocalarımda önermişti atıyorum birinci derece denklem konusunu bilmiyorsun kitap hem öğretiyor hem de işlem hızını artırıyor ve ilk 3 kitapda ilerlemek için 4. kitap AYT için dedim.

Kardeşim tamam da sınav öğrencisi için gereksiz bir kitap, işlem hızı yavaş olan işlem hızını arttırmaya yönelik çözüyor o kitabı.

Sınava hazırlamaz o kitap, Sonuç Yayınları ve Aktif'e bakılabilir mesela. Çok boğmaz bu iki kitap.

Hayır temelde var toplama çıkarmadan başlıyor benim hocalarımda önermişti atıyorum birinci derece denklem konusunu bilmiyorsun kitap hem öğretiyor hem de işlem hızını artırıyor ve ilk 3 kitapda ilerlemek için 4. kitap AYT için dedim.
Antrenmanlarla Matematik kitabı şu anda YKS 2024'e girecekler için iyi. Bu sene için normal sorular çözülmeli artık.

@borisyeisar katılıyorum. YKS 2024'e hazırlanacak varsa da o kitap içerisinde çok boğulmamalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı