TYT matematiğe temel kavramları oturtmadan geçsek sorun olur mu?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanlarda bir hayalim oldugu için Antrenmanlarla Matematik bitirip TYT başladım fakat temel kavramlar tam oturmuyor. Çok fazla soru çözüp denedim üstünde çok durdum sadece faktöriyel kaldı konu olarak fakat çok oturmadı temel kuralları ezberledim sadece. Mesela mikro orijinal çözüyorum şu an basamak sorularından neredeyse hiçbir şey anlamadım video cozumden baka baka cozmeye calistim. Basamak cozumlemeyi ve denklem kurmayi biliyorum ama gerisi yok cozemiyorum sorulari cok. Boyle boyle temel kavramlari “bitirsem” ileride cok sorun yasar miyim? Su lanet konudan kurtulmak istiyorum yeter artik islem bile yapmiyoruz bulmaca gibi deger ver deger ver cok sıkıcı… hedefim 6 ay icinde 3-4 TYT matematik soru bankasi bitirip 0 netten 15-20'ye cikmak. Şu an sadece matematik calisiyorum.

İlk 12'yi konuyu tam anlamıyla, anlayarak bitirmedim diğer konularda bir şey yapamazsınız.

Ama çok zorlanıyorum özellikle basamak ve tek çift sayı sorularında. Ne kadar üstünde durursam duruyim anlamıyorum nefret ediyorum konulardan cidden bu konular olmadan bir şey yapamaz mıyım? İlk 12 konu halı hazırda az çok antrenmanlarla matematikten var (en azindan mantiklarini biliyorum detayli girmesemde) ama TYT temel kavramlari yapamiyorum cidden cok zor.

Ama çok zorlanıyorum özellikle basamak ve tek çift sayı sorularında. Ne kadar üstünde durursam duruyim anlamıyorum nefret ediyorum konulardan cidden bu konular olmadan bir şey yapamaz mıyım? İlk 12 konu halı hazırda az çok antrenmanlarla matematikten var (en azindan mantiklarini biliyorum detayli girmesemde) ama TYT temel kavramlari yapamiyorum cidden cok zor.
İsminin temel kavramlar olduğuna bakmayın, bu konular bazen cidden zor olabiliyor. Ancak temel kavramlar bütün matematiğin temeli. Temel kavramları iyi öğrenmeden trigonometriyi, integrali, logoritmayı, problemler, kısacası asıl önemli olan matematik konularını yapamazsınız. Kendinizi zorlamanız lazım.

İsminin temel kavramlar olduğuna bakmayın, bu konular bazen cidden zor olabiliyor. Ancak temel kavramlar bütün matematiğin temeli. Temel kavramları iyi öğrenmeden trigonometriyi, Integra'li, logoritmayı, problemler, kısacası asıl önemli olan matematik konularını yapamazsınız. Kendinizi zorlamanız lazım.

Hocam AYT girmeyecegim dilciyim TYT yeter.

Hocam AYT girmeyecegim dilciyim TYT yeter.
TYT Matematiğin çok büyük bir kısmını problemler kaplıyor, iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız problemleri halletmeniz lazım. Problemleri halletmek için de önce temel kavramları halletmeniz lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı