Çözüldü PC kendi kendine program açıyor

• Konuyu başlatan SILVAO
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 185
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SILVAO

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese hürmetler. Bilgisayarım kendi kendine program açmaya başladı. Hiçbir programa dokunmadan program açıyor. Mouse pilleri söktüm, yeniden başlattım olmadı. İki gün önce Steam dışından malum yollardan Sekiro oyunu indirdim. Bu yüzden olabilir mi? Ne yapabilirim?

Çözüm
Arkadaşlar herkese hürmetler. Bilgisayarım kendi kendine program açmaya başladı. Hiçbir programa dokunmadan program açıyor. Mouse pilleri söktüm, yeniden başlattım olmadı. İki gün önce Steam dışından malum yollardan Sekiro oyunu indirdim. Bu yüzden olabilir mi? Ne yapabilirim?

Virüs bulaşma ihtimali yüksek. Kaspersky ile taratma yap mutlaka.

Virüs bulaşma ihtimali yüksek. Kaspersky ile taratma yap mutlaka.

Çözüm

Muhtemelen virüstür tam tarama yapın.

Sekiro: Shadows Die Twice, bulunan tehdit Steam-API64. Çok teşekkürler. Sorun çözüldü. Dosyayı ve oyunu sildim. Bir daha Steam dışından oyun indirmeyeceğim.

Tekrar tekrar tarama yapın. Kök salmış olmasın yoksa dosyalarınız ve şifreleriniz gidebilir.

Sekiro: Shadows Die Twice, bulunan tehdit Steam-API64. Çok teşekkürler. Sorun çözüldü. Dosyayı ve oyunu sildim. Bir daha Steam dışından oyun indirmeyeceğim.
Her ihtimale karşı şifrelerini değiştir. Gerekli önlemleri al. Aslında en mantıklısı bu işlemleri yaptıktan hemen sonra format atmak. Fakat virüs programı konusunda kaspersky başarılı buluyorum. Özellikle bu korsan oyunlarda her zaman zor entegre edilmiş virüs olacak diye bir şey yok. Sadece her zaman ekstra önlem amaçlı formatı öneriyorum. Onun dışında dikkat etmek gerek geçmiş olsun.

Aslında oyunu ilk indirdiğimde ingilizceydi ve bir sorun çıkmadı.İkinci gün türkçe yama indirdim ve sorun o zaman çıktı.(site adı verebiliyor muyuz bilmiyorum) topu topu 16megabaytlık dosyanın bu kadar önemli ve ciddi sorun oluşturduğunu görünce şaşırdım(türkçe yama zip halinde indirmiştim).Bu kadar küçük dosyaya nasıl virüs sokuyorlar anlamadım.Tekrar teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı