TYT Matematik elenmesi gereken konular nelerdir?

Kalan zamanda yaklaşık 20 net yapmam lazım şu an 3 nette falanım. Temel atıyorum. Çok önemli olmayan hangi konuları elemeliyim sizce? AYT girmeyeceğim ona göre mantık, pkob ve fonksiyon konularını eleyeceğim şu anlık. Başka elemem gereken konu var mı?

Kalan sürede TYT matematik 2 kez bitirilir hocam konu eleme bence AYT gibi bir yükünde yok zaten rahat bitirirsin.

Problemleri ilk 12 konu bittikten sonra çalış çünkü problemlerde ilk 12 konuda öğrendiğin bilgileri kullanıyorsun. Geometri içinde sadece üçgenler çalışsan zaten 4-5 net geliyor. Kalan sürede ilk 12 konu, problemler ve üçgenleri çok iyi hallederek netlerini çok iyi seviyelere çıkarabilirsin.

Hocam geometri çok uzun duruyor ve geometride sıfırım en azından 1-2 soru yapsam yeterli olur üçgenlerde kısa ve kesin çıkan bir konu var mı?

Hocam geometri çok uzun duruyor ve geometride sıfırım en azından 1-2 soru yapsam yeterli olur üçgenlerde kısa ve kesin çıkan bir konu var mı?

Öncelikle üçgenleri iyi yapabilmen için doğruda açı ve üçgende açıyı iyi bilmelisin ve bu 2 konudan birisinden TYT'de her sene 1 soru geldi. Bunun dışındaki konular maalesef pek kısa sayılmaz. Sana önerim özellikle dik üçgen ve benzerlik gibi konuları iyi bilmen.

Elemekten ziyade ilk öncelikle basit ve çatırt diye net getiren konular ilk bi cepte sayın. Sonrasında ise zor denilen eleme şekli olan o konularda üstünde durup kavranıldığı zaman heh artık ben çözerim kısmına gelip aynı şekilde zor olanları da böyle yapmak lazım.

Hocam, benim de kalan zamanda TYT Matematik'te 15-20 net bandında yapmam lazım. Ama hoca bulamadım. Ben de sizin gibi sıfırım konularda. Hangi hocayı önerirsiniz?
Ben şu an bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampını izliyorum. Gayet iyi, sıfırdan ama gerçekten sıfırdan (toplama çıkarma) başlıyor. Öneririm.

Ben şu an bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampını izliyorum. Gayet iyi, sıfırdan ama gerçekten sıfırdan (toplama çıkarma) başlıyor. Öneririm.
Hocam, ben o kampın beşinci videosuna kadar gelmiştim. Az çok bildiğim konular olduğu için devam etmek istemedim. Ancak, ana kampını herkes öneriyor. Bu yüzden oradan devam etmeyi düşünüyorum. Fakat İlyas Güneş mi, yoksa Bıyıklı Matematik’in kampı mı daha verimli olur, karar veremedim. Siz ne dersiniz?

Hocam, ben o kampın beşinci videosuna kadar gelmiştim. Az çok bildiğim konular olduğu için devam etmek istemedim. Ancak, ana kampını herkes öneriyor. Bu yüzden oradan devam etmeyi düşünüyorum. Fakat İlyas Güneş mi, yoksa Bıyıklı Matematik’in kampı mı daha verimli olur, karar veremedim. Siz ne dersiniz?
Hocam bıyıklı matematiğin ana kamp da çok iyi. Eğer anlatımını sevdiyseniz oradan devam edebilirisiniz veya Mert hocanın da kampı var oradan izleyebilirsiniz. Aslında bu biraz kişisel bir soru. Hangi hocamın anlatımı size güzel geliyorsa oradan izleyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı