TYT matematik için kanal önerisi

nemesis0728

Decapat
Daha fazla  
Temel seviye matematik bilgisine sahibim. YouTube üzerinden TYT çalışmaya karar verdim ve kanallar hakkında bilgim yetersiz. Mert Hoca ile Matematiğin Güler Yüzü arasında kaldım. Temel seviyedeki biri için hangi kanalı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temel seviye matematik bilgisine sahibim. YouTube üzerinden TYT çalışmaya karar verdim ve kanallar hakkında bilgim yetersiz. Mert Hoca ile Matematiğin Güler Yüzü arasında kaldım. Temel seviyedeki biri için hangi kanalı önerirsiniz?

Rehber matematik der geçerim temelin yoksa özellikle yarın onunla başla ve bende yarın başlayacağım sözelden sayısala geçen bir öğrenci olarak o adamı sözelci olarak bile dinlerdim artık sayısalcı olarak dinleyeceğim :) eğer mert hocayı dinleyeceksen 1.75 ya da 1.25 olarak dinlemeni öneririm.

Temel seviye matematik bilgisine sahibim. YouTube üzerinden TYT çalışmaya karar verdim ve kanallar hakkında bilgim yetersiz. Mert hoca ile matematiğin güler yüzü arasında kaldım. Temel seviyedeki biri için hangi kanalı önerirsiniz?

TYT matda video izlemeye çok da gerek yok bence. Tabii bazı konular var izlemeniz lazım. Örnek: Fonksiyonlar, kombinasyon, permütasyon, olasılık vb. o zaman matematiğin güler yüzünü öneririm. Video ortasında delice davranabiliyor ama sıkılmıyorsun en azından. İyi de anlatıyor. Video gerekmeyen konuları föyden ilerleyip direkt anlayabilirsin videodan daha iyi oluyor bence. Sonrasında iyice pekiştirmek için soru bankasından çözdün mü oturuyor iyice.

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT matda video izlemeye çok da gerek yok bence. Tabii bazı konular var izlemeniz lazım. Örnek: Fonksiyonlar, kombinasyon, permütasyon, olasılık vb. o zaman matematiğin güler yüzünü öneririm. Video ortasında delice davranabiliyor ama sıkılmıyorsun en azından. İyi de anlatıyor. Video gerekmeyen konuları föyden ilerleyip direkt anlayabilirsin videodan daha iyi oluyor bence. Sonrasında iyice pekiştirmek için soru bankasından çözdün mü oturuyor iyice.

Hocam sizde sözelden sayısala geçen birisi için Rehber matematik ile başlanır mı çünkü ben yarın onunla başlamayı düşünüyorum AYT seviyesinde ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok çünkü AYT çok ayrı seviye bir de sorularda çok zaman kaybetmekteyim onu nasıl aşacağım hakkındada gram bilgim yok ne tavsiye edersiniz acaba?

Hocam sizde sözelden sayısala geçen birisi için rehber matematik ile başlanır mı çünkü ben yarın onunla başlamayı düşünüyorum AYT seviyesinde ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok çünkü AYT çok ayrı seviye bir de sorularda çok zaman kaybetmekteyim onu nasıl aşacağım hakkındada gram bilgim yok ne tavsiye edersiniz acaba?

Hocam öncelikle sözelden sayısala geçtiğinize göre 12. sınıfsınız diye varsayıyorum. 1 yıl oradan geridesinizdir diye düşünüyorum. Zorlanmanız çok doğal. Eğer daha 11e başlamadan değiştiseniz rahatlıkla halledilir. AYT konusunda video izlemeniz gerekir. Kanal olarak en başlarda rehber matematik ile ilerleyebilirsiniz fakat ben gene de matematiğin güler yüzünü önereceğim. Baktınız matematiğin güler yüzünün çözdüğü sorular zor geldi o zaman rehber matematiğe bakmanızı öneririm.
Not: AYT'ye başlamadan önce belli başlı konular halledilmiş olmalı TYT'de. Örneğin fonksiyonlar gerekir. İyice önce bir planlama yapıp başlamanız daha iyi olur.

tamamen sana bağlı bir durum. büyük çoğunluk mert hocayı severken ben tam anlamıyla anlayamıyordum sınava çalıştığım zamanlar. bıyıklı matematik en iyisiydi bana göre ama dediğim gibi hepsinin anlatımına bir göz atman yararına olur. çalışmaya başlarken programına uyacağın hocayı düzgün seçmek önemli, o yüzden bence hepsine kısa bir bakmalısın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı