TYT matematik için kaynak önerisi

ThermL

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Eşit ağırlıktayım, matematiğim çok kötü, tatilde TYT çalışmayı düşünüyorum tek eksiğim konu anlatımlı kitaplar. Varsa matematik için konu anlatımlı kitaplar önerir misiniz? Diğer TYT dersleri için de önerebilirsiniz.

Matmatikte MY fizikte Ertan sinan şahin kimya biyoyu kendin çalışarak yapabilirisin.
Pahalı kitaplar ama sonuna kadar değer.Başka sitelerden daha ucuza bulabilirsin ya da tüm seti beraber alabilirsin.
Ama konu anlatımlı istiyorsan kesinlikle Mustafa Yağcı öneririm.

Konu anlatımlı kitap piyasada az. Tonguç'un kitapları var Problematik ilk 12 konu vs. ama benim tavsiyem konuyu bir hocadan dinleyip normal TYT matematik kitabı çözmenizdir. Kitap olarak tavsiyem 3D, Barış Yayıncılık olacaktır.
Not: Barış Yayıncılık bu sene çıkaracak. Kitapları denemeleri vs. çok güzeldi. Tavsiye ederim eğer geç kalır derseniz 3D'de alabilirsiniz.

Matematik konu anlatımı kitabı sadece zaman kaybıdır. Al bir test kitabı , konuyu hiç bilmiyorsan izle youtubeden 20dk-30dk sonra bol bol pratik. Tavsiyem 345, kolaydan zora doğru gitmesi ve orijinal soruları açısından güzel bir kaynak.

Matmatikte MY fizikte Ertan sinan şahin kimya biyoyu kendin çalışarak yapabilirisin.
Pahalı kitaplar ama sonuna kadar değer.Başka sitelerden daha ucuza bulabilirsin ya da tüm seti beraber alabilirsin.
Ama konu anlatımlı istiyorsan kesinlikle Mustafa Yağcı öneririm.
MY Geometri başlanabilir ama My Matematik serisi tek başına götürmez.

My Mat-1 ve yanında bir orta düzey test kitabı olabilir.

Mustafa Yağcının kitaplarındaki testler matematiğim kötü diyen birisi için heves kırıcı olabilir ama ilgisi olana müthiştir.

Kimya için 2020 TYT serisinden Görkem Şahini izliyordum, kimya adası ve Khan akademide güzeldir.

MY Geometri başlanabilir ama My Matematik serisi tek başına götürmez.

My Mat-1 ve yanında bir orta düzey test kitabı olabilir.

Mustafa Yağcının kitaplarındaki testler matematiğim kötü diyen birisi için heves kırıcı olabilir ama ilgisi olana müthiştir.

Kimya için 2020 TYT serisinden Görkem Şahini izliyordum, kimya adası ve Khan akademide güzeldir.
Hocam 12.sınıf olan birisi için şu an MY çok fazla yük. Önemli olan soruları doldurabilmek. 11. sınıfsa Mustafa Yağcı hocamızdan ilerleyebilir ama 12.sınıfta 1 yılda tüm konuları yetiştirmek için yıllarca emek harcamış tecrübelenmiş hocalardan ders dinlemesi daha mantıklı.

Hocam 12.sınıf olan birisi için şu an my çok fazla yük. Önemli olan soruları doldurabilmek. 11. sınıfsa Mustafa yağcı hocamızdan ilerleyebilir ama 12.sınıfta 1 yılda tüm konuları yetiştirmek için yıllarca emek harcamış tecrübelenmiş hocalardan ders dinlemesi daha mantıklı.
Kendi açımdan değerlendireyim, 10. sınıfım, MY Geo 1-2 ve MY Mat 1 kitaplarını bitirdim, özellikle geometride kitaptakiler haricinde test bile çözmedim ve geometrim övülebilecek düzeyde. tecrübem olmadığı için 11 veya 12de nasıl olur bilemiyorum.

Kendi açımdan değerlendireyim, 10. sınıfım, my geo 1-2 ve my mat 1 kitaplarını bitirdim, özellikle geometride kitaptakiler haricinde test bile çözmedim ve geometrim övülebilecek düzeyde. Tecrübem olmadığı için 11 veya 12'de nasıl olur bilemiyorum.

Mustafa Yağcı kaynakları çok güzeldir hocam. Ben MY'nin AYT soru bankasında birçok soruyu taradım, çok şey kattığını düşünüyorum ama dediğim gibi MY kitapları süreç ister. 12. sınıfta o kadar FKB Matematik Türkçe varken MY derslerine vakit ayırmak zor gibi duruyor.
Başka bir husus ise MY biraz ağır anlattığından insanın canı sıkılabilir diğer derslere de çalışayım derken. Geometri tekrar ister, tekrar etmezsen en basit soruyu bile çözemezsin. O yüzden benim tavsiyem bu sene Eyüp B gibi kanallarından Geometri- Matematik dinleyip yapıp geçmek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı