TYT matematik için kaynak önerisi

Siyun

Picopat
Daha fazla  
Matematikte temel için illa kitap almama gerek var mı? Mesela deftere hocayı dinleyerek not alsam, soruları kendim çözüp Bıyıklı Matematik’te “Sıra Sende”, Yeni Nesil, ÖSYM testleri ve biraz da çıkmış sorular çözsem olur mu? Matematiğin İlacı, 345 Matematik Soru Bankası, 3D Eyüp B video destekli kamp (bunun soru bankası var galiba, alayım mı?) ya da bunlardan başka fazla kaynaktan almak verimi azaltır diye az kaynaktan almak istiyorum. Ekonomik olsun, anlatımlı, testli, kolay gibi ama zamanla zorlaşan, net artıran kaynaklardan sizin tavsiyeniz varsa söyler misiniz? Temel için kaynak almayı gereksiz görüyorum ama sizce alınır mı?

Bir de 0 Problemler için Bıyıklı Matematik, 0 Geometri için Bıyıklı Matematik ya da Kenan Kara uygun mudur? TYT için galiba Eyüp B veya Bıyıklı ile ilerleyeceğim. Kendimden emin olunca geometri ya da problemler için kaynak ve hoca öneriniz varsa onu da yazın. Sözel ağırlıklıyım ama matematiğimi geliştirip AYT Matematik’te yapmak istiyorum, 20-30 net eşit ağırlık kapısı açılsın diye.

Şenol Hoca’nın Alıştırmalarla Matematik Kampı > Bıyıklı 10 Günde Temel > Bıyıklı TYT veya Eyüp B TYT > 0 Problemler Bıyıklı > 0 Geometri Bıyıklı/Eyüp B/Kenan Kara böyle bir yol haritası uygun mudur?

Bir de AYT için öneriniz var mı? AYT Matematik hakkında hiç bilgim yok, bir tek türev, integral, fonksiyonları gözle görsem bilirim herhalde. Onun için temel-orta tip kaynak ve hoca önerirseniz sevinirim. Eyüp B ya da Bıyıklı iyidir herhalde.

Hocam eğer temel yoksa yoktur. Az buçuk var falan mırın kırın etmeye hiç gerek yok. Matematik sağlam taştır, bunun örneğini 2021, 2024 ve 2025 YKS'de yaşadık. Artık matematikte şöyle böyle yapsam bile hallederim demek yok. O matematiği eğer +35 net ile mezuna bırakan birisi değilsen temelden almak zorundasın. Temel için kurduğunuz planlar gayet mükemmel, çok mükemmel olur.

AYT için Trigo ve LTİ konuları için Apotemi fasiküllerini çözmek bence Allah'ın farzı oldu artık. Diğer konuları da istersen fasikülle çöz, ben çok faydasını gördüm herhangi bir yayın olabilir ama 4 büyük konu için Apotemi mükemmeldir. Analitik içinde Apotemi fasiküllerini kullan o da on numaradır. Eyüp B dinle AYT için.

Matematikte temel için illa kitap almama gerek var mı? Mesela deftere hocayı dinleyerek not alsam, soruları kendim çözüp Bıyıklı Matematik’te “Sıra Sende”, Yeni Nesil, ÖSYM testleri ve biraz da çıkmış sorular çözsem olur mu?
Olmaz yks sadece soru çözerek kazanılır ne kadar soru görsen o kadar iyi.
Diğer sorularının tamamına blogda cevap verdim.

Hocam eğer temel yoksa yoktur. Az buçuk var falan mırın kırın etmeye hiç gerek yok. Matematik sağlam taştır, bunun örneğini 2021, 2024 ve 2025 YKS'de yaşadık. Artık matematikte şöyle böyle yapsam bile hallederim demek yok. O matematiği eğer +35 net ile mezuna bırakan birisi değilsen temelden almak zorundasın. Temel için kurduğunuz planlar gayet mükemmel, çok mükemmel olur.

AYT için trigo ve lti konuları için Apotemi fasiküllerini çözmek bence Allah'ın farzı oldu artık. Diğer konuları da istersen fasikülle çöz, ben çok faydasını gördüm herhangi bir yayın olabilir ama 4 büyük konu için Apotemi mükemmeldir. Analitik içinde Apotemi fasiküllerini kullan o da on numaradır. Eyüp b dinle AYT için.

Hocam siz bu denemeleri fasikülleri nereden alıyorsunuz ya bazıları da para vermemek için Telegram grupları ya da başka yerlerden kitapların PDF halini bulup çözüyorlarmış herhalde bir de benim matematik 0-6 bandı falan ya bu seneki mat oturmadığı için yapamadım 10-15 soruya baktım kaldım öyle hep arada kaldım işaretlemedim zaten bazı derslerde doğru işaretlediğim yerlerde sonradan değiştirdim yanlış oldu 2-3 beleş net yerleri falan kaçırdım 4-5 ay düzensiz çalışmayla o kadar oldu her şeyi sıfırdan alacağım şimdi aile izin verirse mezuna kalacağım köydeyim işte iş güç aile kaynak eksikliği falan bir liseden kalma Türkiye geneli denemeler tekrar testleri falan var onun dışı kendi aldığım 4-5 kaynakdan başka bir şey yok şimdi siz kesin bıyıklı matematik 10 günde temel-problem-geometri al diyorsunuz yani değil mi peki bunlar yerine matematiğin ilacı, geometrinin ilacı, problemlerin ilacı alsam ne olur sadece bıyıklı matematik 10 günde temel atma alıp yani zorlanacağım bazı yerlerde biliyorum ama ben kendimi vermeye hevesliyim sinirliyim biraz kendime başkalarına uyduğum yaptığım hatalar için vs 2024 de sadece TYT girdim zaten DGS ile 4 yıl tamamlarız diye o lisedekilerin kafasıyla ortam kötüydü zaten 2 yıl falan koronadan gitti 9.sınıfda Online derslere çok az girdiğim için koptum biraz bir de matematik çalışmadığım için hevesim yoktu açıkçası ama şimdi yapmak istiyorum ve bence zor gelmiyor yani anlatanlarda sıkıntı varmış diye düşünüyorum bana ekonomik sıkıntısı olmayacak kaynaklar olsun işte hem beni geliştirecek seviye net arttıracak sevilen popüler güvenilirlerden benim bildiklerimde başta söylediklerim gibiydi yoksa ben öyle deneme, test kitabı çözen birisi değilim yani çalışkanım kafa basıyor çocukluktan beri ama lise&korona bozdu biraz beni yeni kendimi topladım bahanelerden eksik hatalardan sıyrıldım şimdi hem aileme, işlere, köy hayatına uyum sağlayıp hem YKS hazırlanmak istiyorum aileme sormadım daha kalmama izin verirler mi bilmiyorum ne kadar para verecekler falan biraz sıkışığız benim de çalışmam gerekecek gibi üniversiteye girsem OBP kırılacak ve bu saçma OBP olayı kırık olsa da olmasa da derece yapsan bile çok geri atıyor bazen 82 OBP var 9.ortalaması düşürmese 88 falan olacaktı herhalde de neyse artık... 2007 liyim bu arada 2024 tayfadan asker-YKS-üniversite işleri sorun olmaz herhalde daha 2027 Ocakta başlıyor galiba.

Hocam siz bu denemeleri fasikülleri nereden alıyorsunuz ya bazıları da para vermemek için Telegram grupları ya da başka yerlerden kitapların PDF halini bulup çözüyorlarmış
Şehrimde büyük 2-3 tane kırtasiye var. Almak istediğim kitapları yazıyorum deftere, sonra da altına 4 tane başlık atıyorum. O 3 kırtasiyenin adı yazılı oluyor ve 4. başlığa da internet sitesini yazıyorum. Kırtasiyeleri arıyorum, internete bakıyorum nerelerde fiyatları ne kadar diye yazıyorum. Hangisinde daha uygunsa, kırtasiye ile internet arasında çok fark yoksa gidip kırtasiyeden alıyorum. Fark çoksa internetten alıyorum.

PDF çıkartıp çözmek yasal değil ancak maddi durumunuz el vermiyorsa şehrinizde çıkartan yerler bulabilirsiniz. Pek tavsiye etmem dediğim gibi.

Hocam siz bu denemeleri fasikülleri nereden alıyorsunuz ya bazıları da para vermemek için Telegram grupları ya da başka yerlerden kitapların PDF halini bulup çözüyorlarmış herhalde bir de benim matematik 0-6 bandı falan ya bu seneki mat oturmadığı için yapamadım 10-15 soruya baktım kaldım öyle hep arada kaldım işaretlemedim zaten bazı derslerde doğru işaretlediğim yerlerde sonradan değiştirdim yanlış oldu 2-3 beleş net yerleri falan kaçırdım 4-5 ay düzensiz çalışmayla o kadar oldu her şeyi sıfırdan alacağım şimdi aile izin verirse mezuna kalacağım köydeyim işte iş güç aile kaynak eksikliği falan bir liseden kalma Türkiye geneli denemeler tekrar testleri falan var onun dışı kendi aldığım 4-5 kaynakdan başka bir şey yok şimdi siz kesin bıyıklı matematik 10 günde temel-problem-geometri al diyorsunuz yani değil mi peki bunlar yerine matematiğin ilacı, geometrinin ilacı, problemlerin ilacı alsam ne olur sadece bıyıklı matematik 10 günde temel atma alıp yani zorlanacağım bazı yerlerde biliyorum ama ben kendimi vermeye hevesliyim sinirliyim biraz kendime başkalarına uyduğum yaptığım hatalar için vs 2024 de sadece TYT girdim zaten DGS ile 4 yıl tamamlarız diye o lisedekilerin kafasıyla ortam kötüydü zaten 2 yıl falan koronadan gitti 9.sınıfda Online derslere çok az girdiğim için koptum biraz bir de matematik çalışmadığım için hevesim yoktu açıkçası ama şimdi yapmak istiyorum ve bence zor gelmiyor yani anlatanlarda sıkıntı varmış diye düşünüyorum bana ekonomik sıkıntısı olmayacak kaynaklar olsun işte hem beni geliştirecek seviye net arttıracak sevilen popüler güvenilirlerden benim bildiklerimde başta söylediklerim gibiydi yoksa ben öyle deneme, test kitabı çözen birisi değilim yani çalışkanım kafa basıyor çocukluktan beri ama lise&korona bozdu biraz beni yeni kendimi topladım bahanelerden eksik hatalardan sıyrıldım şimdi hem aileme, işlere, köy hayatına uyum sağlayıp hem YKS hazırlanmak istiyorum aileme sormadım daha kalmama izin verirler mi bilmiyorum ne kadar para verecekler falan biraz sıkışığız benim de çalışmam gerekecek gibi üniversiteye girsem OBP kırılacak ve bu saçma OBP olayı kırık olsa da olmasa da derece yapsan bile çok geri atıyor bazen 82 OBP var 9.ortalaması düşürmese 88 falan olacaktı herhalde de neyse artık... 2007 liyim bu arada 2024 tayfadan asker-YKS-üniversite işleri sorun olmaz herhalde daha 2027 Ocakta başlıyor galiba.
Hocam son kısımlara pek birşey diyemem ancak ekonomik durum konusunda şöyle söyleyeyim, herkesin maddi durumu olmayabilir bu kesinlikle ayıp birşey değil. Aksine asıl sınav budur, Allah sevmediği kulunu sınava çekmez :)

Ders konusunda ise sizin dediğiniz kitaplar benim önerdiğim kitaplar zaten, onları alıp içinden geçersiniz. Temel atma kampı kolaydır, en kolayıdır hatta niye alıp zorlanasınız ki.

Siz durumunuz şuan el veriyorsa kitap alın türkçe matematik için falan. Sonra bir hafta yine kafa tatili yapın, şuan çok dolusunuz inşallah bu sıkıntıları da atlatırsınız. Ondan sonra çalışmalara adam akıllı başlarsınız :)

Şehrimde büyük 2-3 tane kırtasiye var. Almak istediğim kitapları yazıyorum deftere, sonra da altına 4 tane başlık atıyorum. O 3 kırtasiyenin adı yazılı oluyor ve 4. başlığa da internet sitesini yazıyorum. Kırtasiyeleri arıyorum, internete bakıyorum nerelerde fiyatları ne kadar diye yazıyorum. Hangisinde daha uygunsa, kırtasiye ile internet arasında çok fark yoksa gidip kırtasiyeden alıyorum. Fark çoksa internetten alıyorum.

PDF çıkartıp çözmek yasal değil ancak maddi durumunuz el vermiyorsa şehrinizde çıkartan yerler bulabilirsiniz. Pek tavsiye etmem dediğim gibi.

Hocam son kısımlara pek bir şey diyemem ancak ekonomik durum konusunda şöyle söyleyeyim, herkesin maddi durumu olmayabilir bu kesinlikle ayıp bir şey değil. Aksine asıl sınav budur, Allah sevmediği kulunu sınava çekmez :)

Ders konusunda ise sizin dediğiniz kitaplar benim önerdiğim kitaplar zaten, onları alıp içinden geçersiniz. Temel atma kampı kolaydır, en kolayıdır hatta niye alıp zorlanasınız ki.

Siz durumunuz şu an el veriyorsa kitap alın Türkçe matematik için falan. Sonra bir hafta yine kafa tatili yapın, şu an çok dolusunuz inşallah bu sıkıntıları da atlatırsınız. Ondan sonra çalışmalara adamakıllı başlarsınız :)

Yok şu an çok maddi sıkıntı da değiliz bir son 2-3 hafta önce babamın akrabası iyi kazık atmış benim de haberim yoktu eskiden kalma biraz 100k onu ödedik bir şey kalmadı ortalama gelirimiz var işte maaşlardan bir de hayvan-çiftçi işlerinden değişiyor bazen tek ayda 60-70k de kazanıyoruz Allah bereket versin şükür bazen o parayı 2-3 ayda da kazanıyoruz abimler de madende tamircilik vs yapıyorlar onlar iyi kazanıyor da kendi işlerindeler xd bende evlatlığım onlarla kan bağım var ama soyadım falan farklı şu an boş ver yazsam makale çıkar xd bizim aile işleri biraz karışık ama aileme çok yük olmak istemiyorum sadece yoksa ben temel için kitap almam kendim hallederim diğerlerini alırım demiştim de PDF yasal değil onu ben de biliyorum da çoğu kişi niye böyle yapmış anlamadım insan babasından para isteyince utanıyor biraz şehirle aramızda da 1 buçuk saat 2 saat falan var otobüsle bir de şimdi yarı zamanlı işe gireyim desem nerede gireceğim hafta sonu zaten otobüs yok şehirde akrabalarda kalsam bazı zamanlar ayıp olur bir de köyde işler var abimler zaten kendi işinde havalarda sıcak ben dedim yorumlara falan baktım işte şenol hoca alıştırmalarla matematik ve bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampının hocam kitabı almasam olur mu yazmışlardı bazıları hocalarda olur sorun olmaz dinleseniz yeter falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam bende öyle yaptım ikisinin kampından da ilerledim en çok bıyıklıdan ama yarım bıraktım işte hocadan dinliyordum bazı yerlerde not alıyor konuyu öğrendikten sonra kendim soruyla uğraşıyor birkaç tekrar örnek falan yapıp çözüyordum iyi oluyordu galiba şu an yapıyorum çoğu şeyi ama tam bitmedi daha işte peki madem alırsam alırım artık temel kitapları daha diğer derslerden de alacaklarım var ama bakacağız artık.

Yok şu an çok maddi sıkıntı da değiliz bir son 2-3 hafta önce babamın akrabası iyi kazık atmış benim de haberim yoktu eskiden kalma biraz 100k onu ödedik bir şey kalmadı ortalama gelirimiz var işte maaşlardan bir de hayvan-çiftçi işlerinden abimler de madende tamircilik vs yapıyorlar onlar iyi kazanıyor da kendi işlerindeler xd bende evlatlığım onlarla kan bağım var ama soyadım falan farklı şu an boş ver yazsam makale çıkar xd bizim aile işleri biraz karışık ama aileme çok yük olmak istemiyorum sadece yoksa ben temel için kitap almam kendim hallederim diğerlerini alırım demiştim de PDF yasal değil onu ben de biliyorum da çoğu kişi niye böyle yapmış anlamadım insan babasından para isteyince utanıyor biraz şehirle aramızda da 1 buçuk saat 2 saat falan var otobüsle bir de şimdi yarı zamanlı işe gireyim desem nerede gireceğim hafta sonu zaten otobüs yok şehirde akrabalarda kalsam bazı zamanlar ayıp olur bir de köyde işler var abimler zaten kendi işinde havalarda sıcak ben dedim yorumlara falan baktım işte Şenol hoca alıştırmalarla matematik ve bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampının hocam kitabı almasam olur mu yazmışlardı bazıları hocalarda olur sorun olmaz dinleseniz yeter falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam bende öyle yaptım ikisinin kampından da ilerledim en çok bıyıklıdan ama yarım bıraktım işte hocadan dinliyordum bazı yerlerde not alıyor konuyu öğrendikten sonra kendim soruyla uğraşıyor birkaç tekrar örnek falan yapıp çözüyordum iyi oluyordu galiba şu an yapıyorum çoğu şeyi ama tam bitmedi daha işte peki madem alırsam alırım artık temel kitapları daha diğer derslerden de alacaklarım var ama bakacağız artık

Helal olsun senin gibi gence. Ailevi ve ekonomik durumunu pek irdelemek istemem iyi de olabilir kötü de ama Allah yardımcın olsun her ne yaşıyorsan. Umarım bunları atlatırsın ki atlatabilecek birine benziyorsun :)

Ha ben senin demek istediğini anladım, kamp kitabı gerekli mi diye soruyorsun. Kesinlikle hayır, ben tüm derslerin takip ettiğim kampları için kitap almadım. Videosunu izledim, soruları durdurup çözdüm. Ama soru bankası için gidip alıp çözmen gerek. Kağıdın kokusunu hissetmek gerek sınavda iyi yapabilmek için.

Helal olsun senin gibi gence. Ailevi ve ekonomik durumunu pek irdelemek istemem iyi de olabilir kötü de ama Allah yardımcın olsun her ne yaşıyorsan. Umarım bunları atlatırsın ki atlatabilecek birine benziyorsun :)

Ha ben senin demek istediğini anladım, kamp kitabı gerekli mi diye soruyorsun. Kesinlikle hayır, ben tüm derslerin takip ettiğim kampları için kitap almadım. Videosunu izledim, soruları durdurup çözdüm. Ama soru bankası için gidip alıp çözmen gerek. Kağıdın kokusunu hissetmek gerek sınavda iyi yapabilmek için.

Eyvallah kankam ya yapmak istediğim çok şey var işte de bir şehirimden bir ailemden kopmak istemiyorum galiba ben biraz ev kedisiyim yani ortamlara girmem düğün dernek genç ortamı bende yok küçüklükten beri ne bileyim bu sene olmadı üzgün de değilim çünkü yaparız ederiz dedim içimden planlamadım ama olmadı işte 2024 sonları 2025 Mart a kadar öz annem gibi sevdiğim üvey annem meme kanseri oldu ikisini de aldılar ameliyat ile ayrı zamanlarla 1 tanesinde çıkmıştı zaten onu aldılar önce sonra diğerinde de çıktı başta doktorlar yarısını alalım mı diye sormuşlar ama öyle de kalbine zararı oluyor yani riskliymiş Allah'a şükür şu an hepsi çok iyi her iş geliyor ellerinden bir de Korona'ya yakalanmıştı biraz karantina süreci oldu ama onda da hiçbir şey olmadı hafif geçirdi ben ve babama zaten hiç virüs bulaşmadı onlar aşı oldular ben olmadım. Üvey babama gelince oda biraz gençken sigara falan kullanmış işte biraz alkol ama bırakalı çok olmuş yıllar yıllar beni birkaç aylıkken öz annemden almışlar mahkeme ve rıza ile(bu arada öz annemle üvey annem kardeş karmaşık değil mi xd)evlerimizin arasında uzaklık yok 2-3 sokak yine bütün aile beraberiz yani dediğim gibi onları seviyorum çünkü gerçekten hem abilerimi hem beni büyütmüşler(ortanca abimle 8 en büyük ile 10 yaş var aramızda) yani birisi işe giderken diğeri onlara bakıyormuş 40 yaşlarından beride beni büyütmüşler okulada erken vermişler ama olsun 1-1.5 yıl falan 2007 Mayıslıyım 18'e de yeni girdim zaten şubat-nisan-Mayıs-Haziran-Eylül-Ekim bizim sülale hep o aylarda doğma xd ortaokul iyiydide 9 yaşımda satrança başladım 2020'ye kadar oynadım okul-ilçe-illerde 1 senede düzenlenen turnuvalarda falan 5-6 3.lük-1.lik bir de bazı belgeler satranç takımları falan hediye etmişlerdi satrancı kendim oynayarak bir de çok sevdiğim bir hocamla oynayarak öğrenmiştim tesadüfen ilgim yoktu bir arkadaşım yönlendirmişti iyi olduğum sevdiğim şeylere geri dönmek istiyorum her şey yüz yüze daha iyi Online satranç zaten beni sarmıyor futbol olsun, oyunlar olsun, biraz hafif e-spora atılmak istiyorum bazı oyunlarda, üniversite hayatı falan böyle az takılmak istiyorum seçmeli derslerde kendimi geliştirmek vs Erasmus oluyormuş bazı yerlerde onlara yönelmek Çap/yan/anadal falan sonra o pedagojik formasyon işleri belki eğitim fakültesi olmazsa diye düşünmüştüm KPSS falan olmadı MSÜ her yere atılayım kafası vardı ama şu an biraz daha oturtmak istiyorum kafamda bazı şeyleri hala net bir meslek isteğim yok çünkü yapmak olmak istediğim çok şey var o Coğrafya'nın kodları yunus hocaya çok imreniyorum adam MEB'den istifa etmiş serbest öğretmen olmuş şimdi milyonlara ders anlatıyor test kitapları kamplar kodlamalar falan müthiş cidden ama bu eğitim sistemi cidden çöp okuldaki çoğu hocaya hoca demem üstünde durmadıkları anlatmadıkları yerleri bile YouTube'daki hocalar çatır çatır anlatıyor vallahi çok imreniyorum harikalar cidden inşallah bir gün bende çoğu alanda böyle olurum. Aileme darılmıyorum ama bazen başka çocuklarla kıyaslıyorlar ders olarak değil de böyle ne bileyim köy olduğu için meslek, sanayi, zanaat, maden kafası var azıcık onlarda eski kafa olduğu için bir de dedem falan çok çalışkan imiş ne yazık ki ben yaşarken göremedim sadece babannemi gördüm en iyi arkadaşım falan vefat edeli yıllar oluyor. Yani onlara da nasıl açıklayacağım bilmiyorum ama bu yılki YKS sınavı zaten çok değişik garip geçti hem zordu hem değil gibiydi ama sıkı çalışan yapardı ya bende o eksik vardı işte bir de değiştirdiğim arada kaldığım tuzaklı yerler TYT mat falan bitirdi. 400-450 k TYT 100-130k sözel falan gelecek galiba onlar kabul eder mi 2.mezunluğu bilmiyorum yaşımda iyi gibi 2007'li olduğum için ama işte erken başladığım eğitim hayatına 1 yıl ekside kalmak var yine de yaş çok umurumda değil üniversitedekilerin çoğuda benim gibi galiba hatta benden yaşlılar da vardır bilmiyorum artık zaman gösterecek hakkımızda hayırlısı( balıkesirliyim bu arada)

Eyvallah kankam ya yapmak istediğim çok şey var işte de bir şehirimden bir ailemden kopmak istemiyorum galiba ben biraz ev kedisiyim yani ortamlara girmem düğün dernek genç ortamı bende yok küçüklükten beri ne bileyim bu sene olmadı üzgün de değilim çünkü yaparız ederiz dedim içimden planlamadım ama olmadı işte 2024 sonları 2025 Mart a kadar öz annem gibi sevdiğim üvey annem meme kanseri oldu ikisini de aldılar ameliyat ile ayrı zamanlarla 1 tanesinde çıkmıştı zaten onu aldılar önce sonra diğerinde de çıktı başta doktorlar yarısını alalım mı diye sormuşlar ama öyle de kalbine zararı oluyor yani riskliymiş Allah'a şükür şu an hepsi çok iyi her iş geliyor ellerinden bir de Korona'ya yakalanmıştı biraz karantina süreci oldu ama onda da hiçbir şey olmadı hafif geçirdi ben ve babama zaten hiç virüs bulaşmadı onlar aşı oldular ben olmadım. Üvey babama gelince oda biraz gençken sigara falan kullanmış işte biraz alkol ama bırakalı çok olmuş yıllar yıllar beni birkaç aylıkken öz annemden almışlar mahkeme ve rıza ile(bu arada öz annemle üvey annem kardeş karmaşık değil mi xd)evlerimizin arasında uzaklık yok 2-3 sokak yine bütün aile beraberiz yani dediğim gibi onları seviyorum çünkü gerçekten hem abilerimi hem beni büyütmüşler(ortanca abimle 8 en büyük ile 10 yaş var aramızda) yani birisi işe giderken diğeri onlara bakıyormuş 40 yaşlarından beride beni büyütmüşler okulada erken vermişler ama olsun 1-1.5 yıl falan 2007 Mayıslıyım 18'e de yeni girdim zaten şubat-nisan-Mayıs-Haziran-Eylül-Ekim bizim sülale hep o aylarda doğma xd ortaokul iyiydide 9 yaşımda satrança başladım 2020'ye kadar oynadım okul-ilçe-illerde 1 senede düzenlenen turnuvalarda falan iyi olduğum sevdiğim şeylere geri dönmek istiyorum her şey yüz yüze daha iyi Online satranç zaten beni sarmıyor futbol olsun, oyunlar olsun, biraz e-spor, üniversite hayatı falan böyle az takılmak istiyorum seçmeli derslerde kendimi geliştirmek vs Erasmus oluyormuş bazı yerlerde onlara yönelmek Çap/yan/anadal falan sonra o pedagojik formasyon işleri belki eğitim fakültesi olmazsa diye düşünmüştüm KPSS falan olmadı MSÜ her yere atılayım kafası vardı ama şu an biraz daha oturtmak istiyorum kafamda bazı şeyleri hala net bir meslek isteğim yok çünkü yapmak olmak istediğim çok şey var o Coğrafya'nın kodları yunus hocaya çok imreniyorum adam MEB'den istifa etmiş serbest öğretmen olmuş şimdi milyonlara ders anlatıyor test kitapları kamplar kodlamalar falan müthiş cidden ama bu eğitim sistemi cidden çöp okuldaki çoğu hocaya hoca demem üstünde durmadıkları anlatmadıkları yerleri bile YouTube'daki hocalar çatır çatır anlatıyor vallahi çok imreniyorum harikalar cidden inşallah bir gün bende çoğu alanda böyle olurum. Aileme darılmıyorum ama bazen başka çocuklarla kıyaslıyorlar ders olarak değil de böyle ne bileyim köy olduğu için meslek, sanayi, zanaat, maden kafası var azıcık onlarda eski kafa olduğu için bir de dedem falan çok çalışkan imiş ne yazık ki ben yaşarken göremedim sadece babannemi gördüm en iyi arkadaşım falan vefat edeli yıllar oluyor. Yani onlara da nasıl açıklayacağım bilmiyorum ama bu yılki YKS sınavı zaten çok değişik garip geçti hem zordu hem değil gibiydi ama sıkı çalışan yapardı ya bende o eksik vardı işte bir de değiştirdiğim arada kaldığım tuzaklı yerler TYT mat falan bitirdi. 400-450 k TYT 100-130k sözel falan gelecek galiba onlar kabul eder mi 2.mezunluğu bilmiyorum yaşımda iyi gibi 2007'li olduğum için ama işte erken başladığım eğitim hayatına 1 yıl ekside kalmak var yine de yaş çok umurumda değil üniversitedekilerin çoğuda benim gibi galiba hatta benden yaşlılar da vardır bilmiyorum artık zaman gösterecek hakkımızda hayırlısı( balıkesirliyim bu arada)

Çok kral adamsın, hep böyle pozitif kal. Sınav senen diye illa kendini odaya kitleyip çıkmayacaksın diye bir şey yok sevdiğin şeyleri de yapacaksın ki moral olsun motive olsun. Bende senin gibiyim biraz geç atıldım bu işlere, hele mezuna da kaldım bu sene daha bir zor oldu işim. Ama yapacak bir şey yok, yapmak zorundayız ve yapacağız. Senin de yolun bahtın açık olsun, ne zaman bir sorun olur ne zaman muhabbet etmek istersin konu açıp beni etiketlemen yeterli olur. Çok dikkat et kendine olur mu?

Çok kral adamsın, hep böyle pozitif kal. Sınav senen diye illa kendini odaya kitleyip çıkmayacaksın diye bir şey yok sevdiğin şeyleri de yapacaksın ki moral olsun motive olsun. Bende senin gibiyim biraz geç atıldım bu işlere, hele mezuna da kaldım bu sene daha bir zor oldu işim. Ama yapacak bir şey yok, yapmak zorundayız ve yapacağız. Senin de yolun bahtın açık olsun, ne zaman bir sorun olur ne zaman muhabbet etmek istersin konu açıp beni etiketlemen yeterli olur. Çok dikkat et kendine olur mu?

Eyvallah kankam şu siteyi daha iyi kullanmasını öğrenirsem olur hahaha şimdi biraz da şu Duolingo'da dil falan öğreneyim de sabah erken kalkacağım 6 gibi, dizilerden falan da uzaklaştık zaten güzel Türk dizisi yok galiba hiç eskilere bakıyorum bazen televizyonu uzun zamandır kurcalamıyorum bir tek o her evdeki müge anlı esra erol yemek programları yok mu onlara bende bağımlı oldum xdd biraz da anime/manga/novel kitaplar diziler falan takılıyorum bazıları yaşıma uygun değil belki ama güzel geliyor keyifli oluyor hele ki şu yazın romantik animeler yeni çıkanlar falan izlemek çok güzel bir de şu yeni futbol sezonu başlasa Osimhen'i de alsak da 2 fenerli abim az sıkıntıya düşse xd küçüklüğümden beri Galatasaray hayranıyım her takımı çok seviyorum ama Galatasaray ayrı bir başka benim için yine de abimler için yarı Fenerbahçe yarı Galatasaray forma keser yapıştırır giyerdim vallahi onlarda fenerin haline alışmış gibi kabulleniyorlar hemen hemen artık her şeyi şhsnshshshshshhagshsgsha

İyi geceler bu arada saat geç oldu işin varsa yat ben sana engel olmayayım Allah rahatlık versin kendine iyi bak her şey için teşekkürler güzel sohbetti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı