TYT matematik için konu çalışmak mı soru çözmek mi daha önemli?

Çok kitaptan çok sınav tarzını öğrenmek de önemli şimdi kimi var 5 kitap ile yerinde sayar kimi var 1 kitap ile sınavı fuller. Deneme kesinlikle düzenli olarak çözün. Buradan sonrası biraz da size kalmış.
Aslında aldığım soru kaynaklar tam ÖSYM ayarında. Bu sene tyt mat soruları zor gelir diye korkudan çok soru çözüyorum

5 soru bankası felaket zaman kaybı. Ona ayıracağınız vakti diğer derslere veya AYT matematiğe harcasanız o branşı fullersiniz. TYT için hangi ders olursa olsun 5 soru bankası çözmek gibi bir hata yapmayın.
Uyardiğiniz için çok teşekkür ederim😍

Bana da 2 kaynak çok geliyor ama korkuyorum bu sene tyt mat soruları zor gelir diye
Ne olur olmaz diye çözmek istiyorum sonra full branş deneme çözerim artık
Soru bankası gereksiz. Onun yerine branş denemeleri çok daha verimli. Soru bankasında konunun ne olduğunu bilerek çözmek zaten en basiti. Ona gereksiz zaman ayıracağınıza haftada 2 tane branş denemesi çözseniz daha verimli olur.

Arkadaşlar merhaba.
Ben TYT matematik için YouTube'dan bıyıklı matematiğin konu anlatımını izleyerek çalışıyorum.

Konu anlatım videoları bittikten sonra 2 kaliteli kaynaktan soru çözsem yetmez mi TYT icin?
TYT matematik net hedefim 35 AYT içinde 35.

YouTube'dan konu videoları izlemekten sıkılıyorum, soru çözünce daha iyi anlıyorum.

Yanlış mı yapıyorum acaba? Matematikte konu çalışmak daha mı önemli?

TYT matematik için 2 kaliteli kaynak gayet yeterli. O kaynakları hakkını vererek çözüp ardından direkt branş denemelere geç. Çünkü senin netlerini arttıracak olan asıl şey deneme çözme alışkanlığı olacak. Kaynaklardan birini konu anlatımlarla paralel götür öbür kaynağı da denemelerde yanlış çıkan konuları tekrar etmek için çöz. Ama bak en çok yapılan hatalardan biride hiç kaynak çözmeden denemelere geçmek. Sakın bu hatayı yapma. Senin ilk önce soru bankasından soru çözerek konuyu pekiştirmen gerekiyor ne olursa olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı