TYT matematik için nasıl temel atılmalı?

Mehmet2839

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, matematiğim iyi ama temelde olan bilgileri tekrar etmediğimdem unuttum şimdi öğrenmek istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum.
Mert hoca Zero kamp var oda bitmesi en az 20 gün suruyor o kadar zamanım gitmesin istiyorum sizce ne yapmalıyım?
Mathmen in sifirmatik var 6 videoluk 4 işlem, rasyonel sayilar ve denklem çözme videosu sizce bu 6 videoluk temel kampı izlesem temel bilgiler gelir mi yoksa Zero matı tamamen mi bitiriyim?
İsteğim hızlıca atıp mesela mert hocanin ana kampından gitmek ya da başka bir kampın.
Ve bu temel dediğimiz şey nedir?
Çünkü Zero kampda da rasyonel sayı var ana kampda da var konu anlatımı olduğu için bunlar ne kadar farkı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
20 gün zamanın gitmesin istiyorsun ama karar verene kadar o kadar zaman kaybetmişsindir ya da kaybedeceksin zaten. Zaman öldürme başla hemen. Temel matematiğin kötüyse yapacak bir şey yok en az zamanı harcayarak max verimi almaya çalış.

Merhaba, matematiğim iyi ama temelde olan bilgileri tekrar etmediğimdem unuttum şimdi öğrenmek istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum.
Mert hoca Zero kamp var oda bitmesi en az 20 gün suruyor o kadar zamanım gitmesin istiyorum sizce ne yapmalıyım?
Mathmen in sifirmatik var 6 videoluk 4 işlem, rasyonel sayilar ve denklem çözme videosu sizce bu 6 videoluk temel kampı izlesem temel bilgiler gelir mi yoksa Zero matı tamamen mi bitiriyim?
İsteğim hızlıca atıp mesela mert hocanin ana kampından gitmek ya da başka bir kampın.
Ve bu temel dediğimiz şey nedir?
Çünkü Zero kampda da rasyonel sayı var ana kampda da var konu anlatımı olduğu için bunlar ne kadar farkı var?

Temel işlemleri unutmuşken matematiğin nasıl iyi olabiliyor anlamadım ama, temel işlemlere ağırlık ver onları iyi yapamazsan diğer matematik konularında zorlanırsın.

Temel denilen 12 konu vardır.
  1. Temel Kavramlar
  2. Sayı Basamakları
  3. Rasyonel Sayılar
  4. Ondalıklı Sayılar
  5. Basit Eşitsizlikler
  6. Mutlak Değer
  7. Üslü Sayılar
  8. Köklü Sayılar
  9. Çarpanlara Ayırma
  10. Bölme - Bölünebilme
  11. Ebob - Okek
  12. Denklem Çözme
    Bu konular ile temel atarsın fakat bize sorman saçma ben ne bileyim senin faktoriyelde çıkartma bilip bilmediğini?

Temel işlemleri unutmuşken matematiğin nasıl iyi olabiliyor anlamadım ama, temel işlemlere ağırlık ver onları iyi yapamazsan diğer matematik konularında zorlanırsın.

Şöyle iyi mesela okulda hoca anlatiyor ben hızlıca anlayıp soru filan cozuyordum ya da konu bilmeden bir tane soruya bakıp cozebiliyordum. Bunlar oluyordu tabii ben bir daha bakmiyordum tekrar etmiyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı