TYT matematik için ne yapılabilir?

yakuuubluuu

Picopat
Merhaba, bu sene YKS sınavına gireceğim ama TYT matematikte çok başarısızım. 345 test kitabı var, orta ve üst zorlu seviyeli soruları yapamıyorum ve sorunun çözümünü izliyorum. Bu da ben de yapamayıp başarısız olacağım çağrısını uyandırıyor. Geometri ve problemler de aynı sıkıntıyı çekiyorum ve hala başarmak için zamanım var mıdır sizce?

Merhaba, bu sene YKS sınavına gireceğim ama TYT matematikte çok başarısızım. 345 test kitabı var, orta ve üst zorlu seviyeli soruları yapamıyorum ve sorunun çözümünü izliyorum. Bu da ben de yapamayıp başarısız olacağım çağrısını uyandırıyor. Geometri ve problemler de aynı sıkıntıyı çekiyorum ve hala başarmak için zamanım var mıdır sizce?

Tüm konuların testlerini bitirdikten sonra branş denemesi al. Konu testleri çözerken de süre tut yoksa benim gibi 4 dakikada bir tutarsın. Bu arada 1 test kitabı çözmek yeterli olur.

Bu tarz şeyleri burada değilde bu alanda uzmanlaşmış hocalarla konuşarak program oluşturmanı öneririm yada yakın çevrende tıp mühendislik gibi fakültelere yerleşmiş kişiler varsa onlardan rica edebilirsin nasıl bir çalışma programı yaptılar kendine o şekilde sana da önerebilirler emin ol yüzlerce lira vereceğin sınav koçlarından daha çok işine yarar mesela kardeşim tıp fakültesi kazandı ve okuyor dershaneye gitmedi veya bir hocadan plan program bişey almadı kendisi çıkan sorulara göre bir çalışma programı ayarlamıştı bunu yapabiliyor çünkü kendini tanıyor öncelikle kendini tanıman lazım o adamlar aynı listeyi herkese atıp atıp dururlar.

Başka bir husus kendini başarısızım diye şartlandırma evet başarısız olduğunu düşünüyorsan başarısızsındır.
Başka bir husus daha baltalı abrahamın sözü ile noktalayım yazımı.
Bana bir acağı kesmek için 1 saat verirseniz 45 dakikasını baltamı bilemekle harcarım.
Yani burada şunu demek istiyor çok çalışmak değil verimli ve hazırlıklı çalışmak önemli olandır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı