TYT matematik nasıl çalışılmalı?

samet ayna

Centipat
Daha fazla  
Herkese selam dostlar ben bu sene YKS sınavı için TYT matematik konusuna nasıl çalışmam gerekir sizce? Aklımda konu, konu bitirmek var rehber matematiğin 2024 kampını izliyorum ama pek de bir şey anlamıyorum.

Videoları çok uzun tutmuş çekerken. Onun yerine önerebileceğiniz başka bir kaynak var mı? Bir de rehber matematiğin 2024 videoları yerine 2023 videolarını izlesem sorun olur mu? 2023'te videoları daha kısa tutmuş önerilerinizi bekliyorum.

Videoları izlerken bir şey anlamıyorsanız temeliniz olmayabilir. Khan Academy ve benzer kaynaklar üzerinden temelinizi tamamlamanızı ve daha sonra diğer kaynaklar ile TYT konularına bakmanızı öneririm. Kendinize de güzel birkaç soru bankası alabilirsiniz. Anlamadığınız yerde de video anlatımlara bakarsınız.

Her sene konular değişmiyor önceki senelerin videolarını izleyebilirsiniz. Sadece kullandıkları kaynaklardaki soruları ve kendilerince eksik veya fazla gördükleri yerleri düzenleyip aynı şekil video paylaşıyorlar. Yani sorun etmez. Ayrıca konu çalışma kısmından çok soru çözümü önerisinde bulunacak olursam;

TYT çalışan birisi olarak ben konulardan sonra direkt soru çözümü yapmıyorum. Basit denecek kısımları yaptıktan sonra internetten soru çözüm videoları izliyorum öncesinde. Yani örneğin mutlak değeri yeni bitirdim sayılır ve başlamadan önce soru çözüm videosu izleyip soru tiplerinin nasıl çözüldüğünü öğrenmeye çalıştım ve öyle girdim kaynak kitaplara. Diğer türlü eğer kaynak kitapta takılsaydım muhtemelen moralimi bozacaktı ve bu tüm süreci etkileyecekti. Bu yüzden etkilememesi için öncesinde ben video çözümleri izliyorum sonra kaynak kitaba geçiyorum. Ayrıca video izlerken anlatan kişi birden fazla çözüm denemiyor. Videoda yanlış yapmamak için direkt olarak kesin cevabı veriyor bu yüzden soru çözümleri kısa ve net oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı