TYT matematik nasıl çalışılmalı?

Bence iyi ama neden ikisini de tek bir hocadan yürütmüyorsunuz ki?
Biraz panik havası var gibi hocam, bu sefer 3 haftada yaldır yaldır gitsem nir şey anlamayacagim gibi hissediyorum. O yüzden yazın hatırlama amaçlı, 11 başlayınca da sınav odaklı çalışmayı düşündüm

Sorunun cevabından önce dikkatimi çeken ve beni üzen bir konu hakkında ufak birkaç şey söylemek istiyorum: Eyüp Bdir Mert hocadır gri koçtur şudur budur hepsinin rehberlikleri boş iş. Size bir derece öğrencisi olarak ana önerim her işinizi her dersinizi yapabildiğiniz en kısa sürede en hızlı şekilde bitirin onun bunun laflarına bakmayın ve hiçbir rehberlik hocasının tavsiyesine kulak asmayın. Çoğunun hiçbir bilgisi veya birikimi yok tek çıkarları kendileri gibi bilgisiz olan veli ve öğrencilerden prim kasmak. Sadece çalışın nasıl çalıştığınız önemsiz bir şeyler yapın tek günde bir şeyler bitirmeyi(bir konu bir ünite bazen bir kitap) alışkanlık haline getirin. Hiçbir konunuz ki en büyük konu bile olsa konu anlatımı olarak yarım kalmasın test çözerken testiniz yarım kalabilir ama konu kalmamalı eğer kalacaksa hiç başlanmamalı.

Konu hakkında:
ilk 12 konuyu hiç bilmiyorsanız 12 günde bitirin ancak komando düzeni olmalı sabah erkenden çalışmaya başlayıp konunuzu bitirip testlerini çözene kadar kalkmamalısınız. Eğer biliyorsanız 5 günde falan tekrar edip geçin. Sonrasında oturun kümeler fonksiyon ve PKOB çalışın bitirebildiğiniz kadar hızlı şekilde bitirin. Tüm bunların sonunda 2 kaynaktan tyt matematik problemler kısmı dışında her şeyi bitirmiş olun. Sonrasında oturun problemlerinizi 2 kaynaktan kolay olan önce zor olan sonra olacak şekilde aynı tip problemleri aynı gün çözün ve 4 5 gün sonunda onlarıda bitirin. En fazla 25-30 gün civarında bir sürede en azından ilk 30 soruyu gayet iyi şekilde 23-24 netlere çıkartmış olursunuz. Sonrasında yapacağınız 10-15 günlük bir geometri çalışması sonrasında 30 lu netler hayal olmayı bırakır. Sonrasında tek yapman gereken ilk etapta netlerin hızlı artışı için günde 2 tyt matematik denemesi atarak 1 hafta geçirmen sonrasında bu sayıyı günde 1e düşürüp bir süre daha devam ettirmen en son 2 deneme seti bitince haftada 2 ye düşürüp en azından ayt çalışmaları yoğunlaşana kadar devam etmek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı