TYT matematik net arttırma

TYT için önce konuları Youtube'dan vs. dinle.(Birçok hoca var kendine uygun olanları bulmaya çalış.
Henüz bulamadıysan Eyüp B. , Atölye matematik, Bıyıklı matematik kanallarını öneririm.)
Ardından kitabı aç ve bolca soru çöz(kitaplar çözümlü olursa çok iyi olur). Çözemediklerinde aç ve çözümü izle. Çözümü izledikten sonra tekrar aynı soruyu çözmeye çalış. Çözemezsen yine izle vs.
Zaten bir süre sonra soruları hiç okumasanız bile istedikleri şeyi anlayacaksınız. Aşağı yukarı tüm sorular aynı oluyor. Soruların çözümünü hallettikten sonra da süre konusunda hızlanmaya çalış.
Geometriden korkma ve çöz. Herkes süreyi oradan kazanır. Geometriyi kısa sürede çözebileceğin için problemlere fazla vakit kalır.
 
Sözel bölüm öğrencisiyim demişsiniz başta.
Farz edin eşit ağırlık öğrencisiyim. Yine saçma değil mi? Bir arkadaş öğrenci elemek için demiş ona sesleniyorum. Tıp bölümüne de oldukça fazla talep var. Onlardan öğrenci elemek için edebiyat sorsunlar onlara da. Saçmalığın daniskası olan bir eğitim sisteminde geleceğimizi hiç ediyoruz. Okusak boş okumasak boş. İki ucu b*klu değnek!
Bu kadar dar bir mantıkla düşünülürse Psikoloji bölümü için Edebiyat görmek de gereksiz. Hastanıza Divan Edebiyatı eserleri mi ezberlettireceksiniz?
Maneviyata iyi gelen yüzlerce binlerce eser var. En önemlisi kitap okumayı tavsiye etmekten ziyade kitap okumanın faydaları, hastanın kitabın içeriğine inip bazı manevi hastalıklarını atlatabilmesinde yardımcı olarak psikologlar bilindik ve okunması gereken kitapları onerebilirler. Burda da edebiyat- yazar eser bilgisi işin içine giriyor. Siz de diyebilirsiniz o zaman sadece yazar eser öğretsinler diye. Aynı şeyi bende matematik için söylüyorum. Bu bölüm için matematik saçmalığın daniskasıdır.
 
Son düzenleme:
Yani mühendislik için direkt alan dersi olan biyoloji de çok gereksiz kalıyor. O yüzden bu konu için kafa yormaya gerek yok.
 
@Agah gibi bakın derslerin te-mel konularını TYT sınavında görüyoruz. Sayısalcılar da sosyal ve Türkçe ile uğraşmasın o zaman? Ama sözelcilere bıraksak 4 işlem bile görmesinler…

@ErehLexa Kasım ayına göre Total netiniz gayet iyi bence ama matematikte 40 soruya uğraşmayıp süreden kazanıyorsanız o ayrı tabii.
İlk 12 konunuz sağlam mı, problemler için neler yapıyorsunuz, 10 soru geometriden kaç netiniz var?

Geç cevap verdim kusura bakmayın.
Matematik en kötü 55 dakika ayırıyorum.
Günlük en az 20 problem çözüyorum.
Geometri netim en az 3 geliyor.
İlk 12 konu tam sağlam değil evet orada sıkıntı var.

TYT için önce konuları YouTube'dan vs. dinle.(birçok hoca var kendine uygun olanları bulmaya çalış.
Henüz bulamadıysan eyüp b. Atölye matematik, bıyıklı matematik kanallarını öneririm.)
Ardından kitabı aç ve bolca soru çöz(kitaplar çözümlü olursa çok iyi olur). Çözemediklerinde aç ve çözümü izle. Çözümü izledikten sonra tekrar aynı soruyu çözmeye çalış. Çözemezsen yine izle vs.
zaten bir süre sonra soruları hiç okumasanız bile istedikleri şeyi anlayacaksınız. Aşağı yukarı tüm sorular aynı oluyor. Soruların çözümünü hallettikten sonra da süre konusunda hızlanmaya çalış.
Geometriden korkma ve çöz. Herkes süreyi oradan kazanır. Geometriyi kısa sürede çözebileceğin için problemlere fazla vakit kalır.

Sağ olun yazınız için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Matematikte konu eksiğin olabilir. Öncelikle konu eksiklerini tamamlamalı, yanlış yaptığın konuların üzerine gitmelisin. Sürekli yanlış yaptığın konularının üzerine git, son 4-5 sınavda üst üste yanlış yaptığın konulara özellikle çalış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı