TYT matematik netim artmıyor

Kont Turya

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben mezun bir öğrenciyim TYT matta küçük eksikler dışında bitirdim sayılır geometride de ilerliyorum ancak matematik netim 20 üstüne çıkmıyor. Ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

TYT matematik problem çözmeye bağlı tamamen konu eksiğin yoksa problem çöz bol bol sadece bunları yaparak 28 net çıkardım geçen sene.

Zaten yapmış olma ihtimaliniz var ama yine de söyleyeyim. Önce birkaç deneme çözün art arda veya her gün olmak üzere 1 haftada 3 defa 5 defa neyse çözün. Yanlışlarınızın hepsinin tek tek üzerinden geçin bu size hangi konularda eksik olduğunuzu gösterir. Daha sonra bu konuyla alakalı harıl harıl soru çözmek yerine, açın internetten o konularla ilgili videoları izleyin, soru çözüm videoları. Sonra yavaştan kendiniz çözmeye başlayın ama temel nokta acele etmemek aslında. O konularla ilgili yaptığınız her yanlışı durup 1dk inceleseniz 20 30 soru sonra bile artık hiç hata yapmadığınızı fark edersiniz. Ben böyle yapıyorum yani.

İşte ben bunu anlamıyorum insanlar onu bitirdim bunu bitirdim diye dolaşıyor ortada ben TYT matematikte 30 üstü net yapıyorum ben bile bitirdim demiyorum bu şekilde hazırcı bir kafa yapısıyla netin artmaz artması için sınav esnasında ilk olarak matematik sorularında hangi tarz sorularda çok vakit harcıyorsun ya da sorunun ana kaynağı matematikmi yoksa Türkçede çok vakit geçirdiğin içinmi matematikte yapamıyorsun bunu tespit etmekle başla ve o çok zaman ayırdığın sorulari çok net yapan bir arkadaşına sınav esnasında nasıl yaptığını sor.
Not olarak TYT bir hız sınavı olduğu için sınav öncesi gidip sohbet etme sandalyene otur ve psikolojini sınava hazırla sınavdan sonra konuşursun arkadaşlarınla.
@Kont Turya

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00