TYT matematik netleri 25-30 arasında sıkışıp kaldı

Fearless0600

Decipat
Daha fazla  
2 aydır her hafta 3-4 tane branş denemesi çözüyorum ama hep 25-30 arasında geliyor. 1 defa 345 5. denemede 36,25 yaptım birkaç denemede de 32-33 civarı geldi ama şu an 25-30 arasını aşamıyorum, nasıl düzeltebilirim ve 35 üstüne sabitleyebilirim?

Peki denemede olsun veya ders çalışırken olsun, yapamadıgin veya yanlış yaptıgin sorulara tekrar donup bakıyor musun?

Peki denemede olsun veya ders çalışırken olsun, yapamadıgin veya yanlış yaptıgin sorulara tekrar donup bakıyor musun?

Denemeden sonra analiz yapıyorum kendim biraz daha uğraşıpyorum çoğunuda çözüyorum ama çözemediğimide çözümünü izleyip kendim 1 kez daha çözüp denemeyi kaldırıyorum. Ama mesela 1 hafta 10 gün sonra tekrar bakıyor musun diye sorduysan hayır onu yapmıyorum. Ama çözüğüm tüm denemeleri saklıyorum hepsindeki yanlış boşları 15 tatilde 1 kez daha çözeceğim belki faydası olur.

Salt matematik mi, geometri içinde mi?

Geometri dahil. Geometrim genelde iyi sayılır 8-9 civarı bazen çok zorsa 5-6 geliyor. Mesela demin 3D 7. denemeyi çözdüm geometri 8D-2y matrmatik 21D-9Y geldi

Bir de süreli çözmeminde etkisi var çok dikkat hatası geliyor. 70 dk civarı çözüyorum.

Denemeden sonra analiz yapıyorum kendim biraz daha uğraşıpyorum çoğunuda çözüyorum ama çözemediğimide çözümünü izleyip kendim 1 kez daha çözüp denemeyi kaldırıyorum. Ama mesela 1 hafta 10 gün sonra tekrar bakıyor musun diye sorduysan hayır onu yapmıyorum. Ama çözüğüm tüm denemeleri saklıyorum hepsindeki yanlış boşları 15 tatilde 1 kez daha çözeceğim belki faydası olur.

Geometri dahil. Geometrim genelde iyi sayılır 8-9 civarı bazen çok zorsa 5-6 geliyor. Mesela demin 3D 7. denemeyi çözdüm geometri 8D-2y matrmatik 21D-9Y geldi

Bir de süreli çözmeminde etkisi var çok dikkat hatası geliyor. 70 dk civarı çözüyorum.
Hocam bariz belli aslı neden olduğu. Yanlış yaptığınız sorular spesifik sorular mı? Yani hep aynı soru türünde mi yanlış yapıyorsunuz veya boş bırakıyorsunuz?

Hocam bariz belli aslı neden olduğu. Yanlış yaptığınız sorular spesifik sorular mı? Yani hep aynı soru türünde mi yanlış yapıyorsunuz veya boş bırakıyorsunuz?

Boş bırakıyorum ama ben boş veya yanlış ayırt etmiyorum yapamadığım soru olarak bakıyorum yani boşları da yanlış olarak hesaplayıp netten düşüyorum. Belli başlı bir soru tipi yok. 1-2 tane problem bazen ilk 12 konudan 2-3 tane kaçıyor 1-2 tane geometri vs derken 8-10 yanlışı buluyor.

Galiba 1 tane daha sağlam soru bankası bitireceğim.

Zaman sınırı olmayınca çözebiliyorsun güzel, ama bunlardaki çözümü daha hızlı hatırlamayı geliştirmelisin.
Çözüme bakarak çözdüklerini o anda çözmüş gibi olsan da aslında sen çözmüş olmuyorsun. Çözümü anlıyor olmanın bir önemi yok. Çünkü yardım alarak çözmüş oldun. Yardım almadan çözebildiğin zaman sen çözmüş olursun.

2 aydır aynı şeyi yapıyorsun metodunu değiştirelim.
Şu ana kadar yaptığım denemelerdeki boş ve yanlış çözdüğün tüm soruların fotolarını çek ve pdf yapıp bunlardan denemeler hazırla.
Zaten bu soruları bazılarını kendin bazılarını da bakarak çözmüştün. Tekrardan deneme mantığı ile bu soruları çöz yani deneme yap. Bir hedef koyarak ilerlemeye çalış.

Önemli olan yapamadıklarını yaptığın sürece ve artık onlar da sana kolay gelmeye ve kolay olsada hızlı çözebilmeye başladığın vakit gelişim sağlayacksın.

Matematik nasıl çalışılır için verdiğim tavsiye:
Boş bırakıyorum ama ben boş veya yanlış ayırt etmiyorum yapamadığım soru olarak bakıyorum yani boşları da yanlış olarak hesaplayıp netten düşüyorum.
Net hesaplaması artık bu şekilde mi yapılıyor?

Evet hocam meselq bugün çözdüğüm denemede 29D-2Y-9 boş vardı. Normalde gerçek netim 28.5 ama boşları da katınca 26.25 oluyor. Ya böyle yapmamın sebebi de gerçek sınavda boş bırakmayacağım ben genel denemelerde bilmiyorsamda sallıyorum mesela 4 tane sallasam 1'i bile tutsa. 25 net getirisi oluyor. Boş bırakınca şansın hiç yok ama sallayıp tutturma ihtimali var ben 2025 TYT'de öyle yaptım 30 doğrum vardı 9 boşun hepsini salladım 2 tanesi tutmuştu. Netim normalde 30D-1 yanlış 9 boş ile ile 29,75 geliyordu. O 9 boştan 2'si tuttu 32D-8Y ile 30 net geldi. Bilmiyorum galiba manyağım:D bu YKS kafayı yedirtti bana çok küçük hesaplamalar belki ama sınavda boş bırakmak mantıksız bir hareket azıcık risk almak iyidir. Ondan dolayı boşları da yanlış olarak hesaplıyorum zaten. Gerçek sınavda belki hepsini yapacağım hiç boş kalmayacak ama boş kalırsada o riski yine alırım çünkü net kazanma olasılığı çok daha yüksek. Yani 10 boşun 1I bile tutsa 0,75 kaybın oluyor ama 2 tanesi tutsa karda yok zararda yok 3 tane tutarsa kazançlısın :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı