TYT nasıl çalışılmalı?

murattekbaş

Femtopat
Daha fazla  
Bu yaz 11. sınıfa geçeceğim mert hoca ile çalışmaya başladım mert hocanın yanına hangi kaynakları çözmeliyim?
TYT fene nasıl çalışmalıyım?
Türkçede dil bilgisine bu yaz başlayayım mı? Sadece paragraf yeter mi?
Günlük kaç saat çalışmalıyım?

Mert hocanın yanına 345 ve orijinal tyt matematik olabilir.

Tyt fende ben sadece konu anlatımı izliyordum hiç soru bankası çözmedim ama çok deneme çözdüm yapamadığim soru olduğunda tekrar o konuyla ilgili video izliyordum.(Altuğ Güneş izliyordum.)

Türkçe dil bilgisi çok az bir şey çalıştım. Bir sayısalcı olarak sıkılıyordum. Deneme çöze çöze öğrendim zaten klasik şeyler yazım kurallarına 1 saat çalışsan anlarsın.

Hiç saatli çalışmadım konu bitirme odaklı çalıştım konu bittiğinde ve yorulduğumu hissediyorsam diğer konuya geçmeden bırakıyordum. Ama takriben 3-4 saat 11. sınıfta yeterli olacaktır.

Mert hocanın yanına 345 ve orijinal tyt matematik olabilir.

Tyt fende ben sadece konu anlatımı izliyordum hiç soru bankası çözmedim ama çok deneme çözdüm yapamadığim soru olduğunda tekrar o konuyla ilgili video izliyordum.(Altuğ Güneş izliyordum.)

Türkçe dil bilgisi çok az bir şey çalıştım. Bir sayısalcı olarak sıkılıyordum. Deneme çöze çöze öğrendim zaten klasik şeyler yazım kurallarına 1 saat çalışsan anlarsın.

Hiç saatli çalışmadım konu bitirme odaklı çalıştım konu bittiğinde ve yorulduğumu hissediyorsam diğer konuya geçmeden bırakıyordum. Ama takriben 3-4 saat 11. sınıfta yeterli olacaktır.
her gün matematik yanına fen derslerinden birini mi çalışayım

Şimdilik güzelce TYT Türkçe ve matematik çalışmalarına başla. Türkçeden bir paragraf kitabı al ve sabahları derse başlamadan 20-30 tane çöz. Sonrasında matematik için YouTube'dan Mert Hoca veya Bıyıklı matematiği izleyebilirsin kitap olarak acil matematiğin ilacı tavsiyemdir. Yanına bir de TYT kimya gibi basit ve zevkli bir fen dersine de çalışabilirsin.

Şimdilik güzelce TYT Türkçe ve matematik çalışmalarına başla. Türkçeden bir paragraf kitabı al ve sabahları derse başlamadan 20-30 tane çöz. Sonrasında matematik için YouTube'dan Mert Hoca veya Bıyıklı matematiği izleyebilirsin kitap olarak acil matematiğin ilacı tavsiyemdir. Yanına bir de TYT kimya gibi basit ve zevkli bir fen dersine de çalışabilirsin.
bir fen dersini bitirdikten sonra mı diğerine geçmeliyim
yoksa bir gün fizik bir gün kimya bit gün biyoloji daha mantıklı olur
fen netlerim 9-10 civAarında
biyolojim hiç yok neredeyse

Bir fen dersini bitirdikten sonra mı diğerine geçmeliyim
Yoksa bir gün fizik bir gün kimya bit gün biyoloji daha mantıklı olur
Fen netlerim 9-10 civAarında
Biyolojim hiç yok neredeyse

Günlük ders yükün artarsa anlayamazsın, her gün bir fen dersine çalışmak bence ham kafa karıştırır hem de saçma olur.

Önce kimya ile başla, çok kolay ve zevkli bir derstir netleri en kolay kimya ile arttırırsın. Sonra biyoloji çalış, en sonda fizik çalış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı