TYT ne kadar sürer?

onurefe

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 12. sınıfa yeni geçiyorum, dil öğrencisiyim. YDT neredeyse bitti her deneme en kötü 65 geliyor artık fakat TYT 0. Taş çatlasa 30 net çıkar. Bu senemi nasıl geçirmeliyim? Günde kaç saat çalışmam gerekiyor ve TYT ne kadar sürede biter yetişir mi?

Merhaba 12. sınıfa yeni geçiyorum dil öğrencisiyim YDT neredeyse bitti her deneme en kötü 65 geliyor artık fakat TYT 0 taş çatlasa 30 net çıkar bu senemi nasıl geçirmeliyim? Günde kaç saat çalışmam gerekiyor ve TYT ne kadar sürede biter yetişir mi?
Şuan ki netlerim Türkçeden 20-25 sosyal 7-10 mat 7-10 fen 0

TYT hiçbir zaman bitmez sene boyunca TYT denemeleri, tekrarları yapman gerekecek ama merak etme her türlü yetişir önümüzde koskoca 1 yıl var o yüzden hiç korkma her türlü yetişir.

Hocam sana açık konuşayım 165 dakikada sadece 80 dakikanı Türkçeye versen affedersin ama en kötü 25+ net çıkar türkçeden ki normalde maksimum 40-45 dakika vermen lazım bunu da günlük paragraf çözerek rahat halledersin. Matematik kısmı içinde eğer ki temelin varsa günlük problem çözmeye başla belki bir soruya 20 dakika harcarsın ama çözersin 2-3 problem kitabı bitirdikten sonra rahat 20+ üstü görürsün. Geometri için de konu biliyorsan düzenli olarak soru çözebilirsin temelin varsa az çok en az 3-4 yaparsın rahat. Yani 30 net biraz zor yapılır açık söyleyim :D

TYT hiçbir zaman bitmez sene boyunca TYT denemeleri, tekrarları yapman gerekecek ama merak etme her türlü yetişir önümüzde koskoca 1 yıl var o yüzden hiç korkma her türlü yetişir.

Bitmekten kastım konuların tamamını öğrenip sonra hiç tekrar etmemek değil zaten fakat yüksek netlere ulaşmam ne kadar vaktimi alır iyi bir üniversite istiyorum.

Hocam sana açık konuşayım 165 dakikada sadece 80 dakikanı Türkçeye versen affedersin ama en kötü 25+ net çıkar türkçeden ki normalde maksimum 40-45 dakika vermen lazım bunu da günlük paragraf çözerek rahat halledersin. Matematik kısmı içinde eğer ki temelin varsa günlük problem çözmeye başla belki bir soruya 20 dakika harcarsın ama çözersin 2-3 problem kitabı bitirdikten sonra rahat 20+ üstü görürsün. Geometri için de konu biliyorsan düzenli olarak soru çözebilirsin temelin varsa az çok en az 3-4 yaparsın rahat. Yani 30 net biraz zor yapılır açık söyleyim :D

30 neti şu anki TYT denemelerim söylüyor fakat dediğiniz gibi olabilir kendimi tam vermiyorumdur TYT denemelerine okulun ilk günü TYT denemesi olacagız şu an grammeri tekrar ediyorum biraz unutmuşum durum güncellemesi yaparım.

Bitmekten kastım konuların tamamını öğrenip sonra hiç tekrar etmemek değil zaten fakat yüksek netlere ulaşmam ne kadar vaktimi alır iyi bir üniversite istiyorum.

Şimdi şöyle ki TYT maalesef çok sabır isteyen bir sınav yani atıyorum matematikte ilk 12 konuyu bitirdin ve soru bankalarında soruları gayet de güzel çözebiliyorsun ama denemeye girdiğinde o soruları çözemeyebiliyorsun ya da netin olması gerektiği gibi gelmiyor bu durumda doğal olarak moral bozuyor çünkü TYT emeklerinin karşılığını biraz geç verir özellikle matematik kısmında ama merak etme bu sene iyi netlere sağlam bir çalışmayla her türlü çıkılır. Sadece baştada dediğim gibi biraz vakit alır yani sabır çok önemli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı