TYT net artışı için nasıl bir yol izlenmeli?

Daha fazla  
Selam,

6.5 aylık bir TYT programı hazırladım, tane tane ve yavaş yavaş tüm dersleri baştan alarak bitireceğim. Şu anda temelim yok değil, 70-75 net arası yapıyorum denemelerde.

Hedef koymak bildiğiniz üzere çok önemli, hedefimi şu anda 100 net ve üzerine koydum (6.5 ay sonraki netler olarak söylüyorum. Sınav için +110 hedefim var.) Ütopik bir hedef mi sizce? Az diyorsanız sebepleriyle açıklar mısınız?

• Türkçe 35+
  • Sosyal 14-15
  • Matematik 16-20
  • Fen 4-7

Son düzenleyen: Moderatör:
11. sınıfın başında 74-75 gibi netlerle başladım sınavda 109.75 net yaptım. TYT için ekstra çalışma yapmaktan çok paragraf, problem çözdüm, düzenli olarak denemeler oluyorduk zaten ben de ekstradan branş denemesi çözdüm. Konu çalışması pek yapmadım ama dönem dönem yaptım eksik gördüğüm yerleri. Biraz daha yapsaymışım TYT fen özelinde fena olmazmış. Bariz eksiklerini kapattıktan sonra deneme çöz bence.

11. sınıfın başında 74-75 gibi netlerle başladım sınavda 109.75 net yaptım. TYT için ekstra çalışma yapmaktan çok paragraf, problem çözdüm, düzenli olarak denemeler oluyorduk zaten ben de ekstradan branş denemesi çözdüm. Konu çalışması pek yapmadım ama dönem dönem yaptım eksik gördüğüm yerleri. Biraz daha yapsaymışım TYT fen özelinde fena olmazmış. Bariz eksiklerini kapattıktan sonra deneme çöz bence.
12. sınıf sayısalım ve aklıma sürekli bir şey takılıyor. Şu ana kadar 1 kere tyt denemesi oldum konu sahibi arkadaşla hemen hemen aynı çıktı ikisi de. En sonuncusunda (nitelikli bir anadoluda) 15. oldum 180 kişi arasından bu netlerle.
Şimdi benim Türkçe dersine ve sosyal derslerine hiç çalışmayı düşünmüyorum. Sadece günlük paragraf çözmeyi planlıyorum 20-30-40 tane falan. Sosyalde de son sınavda 1 din yanlışı yapmıştım sadece okuduğumu anlama sayesinde ve biraz mantık yürüterek . Sizce ekstra sosyal ve Türkçe çalışmam lazım mı?

Netlerim: İlk TYT denemesinde 70 net nasıl?

12. sınıf sayısalım ve aklıma sürekli bir şey takılıyor. Şu ana kadar 2 kere falan tyt denemesi oldum konu sahibi arkadaşla hemen hemen aynı çıktı ikisi de. En sonuncusunda (nitelikli bir anadoluda) 8. oldum 180 kişi arasından bu netlerle.
Şimdi benim Türkçe dersine ve sosyal derslerine hiç çalışmayı düşünmüyorum. Sadece günlük paragraf çözmeyi planlıyorum 20-30-40 tane falan. Sosyalde de son sınavda 1 din yanlışı yapmıştım sadece okuduğumu anlama sayesinde ve biraz mantık yürüterek . Sizce ekstra sosyal ve Türkçe çalışmam lazım mı?

Yani Türkçede dil bilgisinden yanlış yapmıyorsan ek çalışmasan da olur. Ama paragraf sorularında devamlılığı sağlamak için düzenli çözmenin faydası var. Sosyal için de Apotemi TYT Sosyal Konu Özeti kitabını veya benzerini alırsan okuma yaparak çalışabilirsin. Bilgi Sarmal TYT sosyal denemeleri alabilirsin. Ben sınavda sosyalden yanlış yapmadım ancak çok aşırı zor gelmedi sınavda. Din haricindekiler bilgi sorularına çok müsait. Öyle bir hedefte hazırlıklı olman lazım bence.

Ayrıca okulun düzenli deneme yapıcak mı bilmiyorum ama yapmayacaksa sürekli deneme alıp çözmen lazım. Dershaneye gidiyorsan onlar yapar zaten. Yine de ekstradan haftasonu bir deneme çözmek faydalı olacaktır bence.

Yani Türkçede dil bilgisinden yanlış yapmıyorsan ek çalışmasan da olur. Ama paragraf sorularında devamlılığı sağlamak için düzenli çözmenin faydası var. Sosyal için de Apotemi TYT Sosyal Konu Özeti kitabını veya benzerini alırsan okuma yaparak çalışabilirsin. Bilgi Sarmal TYT Sosyal denemeleri alabilirsin. Ben sınavda sosyalden yanlış yapmadım ancak çok aşırı zor gelmedi sınavda. Din haricindekiler bilgi sorularına çok müsait. Öyle bir hedefte hazırlıklı olman lazım bence.

Ayrıca okulun düzenli deneme yapacak mı bilmiyorum ama yapmayacaksa sürekli deneme alıp çözmen lazım. Dershaneye gidiyorsan onlar yapar zaten. Yine de ekstradan hafta sonu bir deneme çözmek faydalı olacaktır bence.

Dershaneye yazıldım, haftaya başlıyor. Okulda deneme yapacak bayağı diye biliyorum. Şimdi benim zaten 9. ve 10. sınıftan kalma sosyal kitaplarım var ama hiç çözesim yok. Çözmem gerekir mi illa yoksa deneme yapa yapa hallolur mu?

Denemeyle hallolur herhalde. Ya senin ne kadar sosyal bildiğine falan da bağlı bunlar. Bire bir tanımadığımdan yorum yapamam buna. Ben ilk başladığımda da sosyalde iyi denecek netler yapıyordum ama tarih coğrafyaya ilgimin bulunmasıyla alakalıydı. Öğrenciyi kendisinden daha iyi tanıyan birisi yok sonuçta. Ben kendi yaptığımı söylüyorum sen de ona göre bir fikir alabilirsin. Ben ekstradan kitap çözmedim. Ama düzenli olarak deneme çözmeye çalıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı