TYT netleri artmıyor

Aga benim de bayağı dalgalı geliyor denemeden denemeye 75-90 arası falan ama şu anlık pek takmamaya çalışıyorum çünkü konu eksiğim yok sadece sürede sıkıntım var matematikte biraz hızlanıp Türkçeyi de biraz kısabilsem sıkıntı hallolacak. O yüzden şu an AYT'ye ağırlık vermiş durumdayım ve iyi gidiyor gibi ilk defa bir AYT denemesine girdim (Özdebir) ve 62.5 geldi bayağı moralimi düzeltti. Umarım öyle de devam eder ve TYT de düzelir. O yüzden kafana pek takma birkaç deneme yüzünden moralini bozma bence çalışmaya devam et.
Ayt babadır zaten. Ben bu özdebirde ayt ye girmedim ama ilk özdebirde 65 net yapmıştım. AYT kısmında kendime güveniyorum. Ama tyt adamı yoruyor. Msü ye kalmış 2 ay netlerin hali belli. Msü den yazmayacağım ama stres yaratıyor. Kolay gelsin, selametle.

Öncelikle merhaba son 2 gündür TYT netlerini düşünmekten kafayı yemiş durumdayım. Ekim kasım aylarındaki bilindik yayınlardan TR geneli denemelerim 85-95 arası geliyordu. Daha da yükselmek isterken son 2 sınavdır 73 ve 78 yaptım. İkisinde de 35 mat var. Fende konu eksiğim yok onda da netimden memnunum ama şu son 2 sınavdır Türkçem hep 10 yanlış üstü geliyor Türkçem kötüdür ama branş denemeleriyle düzelttim sanıyordum ki düzeltememişim. Ekim kasım'da aynı sınavlarda aynı netleri yaptığım arkadaşlarım şu 100'e oynuyor bazıları da geçiyor. Ben 70'e düştüm delirmemek elde değil. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu düşüşler normal mi?

Hedef yüksek sayısal Allah ne verdiyse, bu yüzden netler moral bozuyor. AYT'de ilerliyorum bir yandan. AYT çalışma yüzdemi artırdım bu aralar düşüş ondan mı kaynaklı? Ama çoğu arkadaşımda benim gibi AYT çalışmasına rağmen TYT de yüksek yapıyor.
@Darth Urfha

Hocam AYT başladı iseniz ondan olabilir benim de bu dönemlerde bir düşüş olmuştu gerçekten. Hiç paniğe kapılmayın ve sürecinize devam edin. Eğer panikle kendinizi neden yapamıyorum şeklinde zorlarsanız daha kötü olabilir. Şöyle düşünün daha önce 90'ı zaten aşıyordunuz, yine aşabilirsiniz. Ve rahat aşarsınızda. Geç baktığım için kusura bakmayın.

AYT babadır zaten. Ben bu Özdebir'de AYT'ye girmedim ama ilk Özdebir'de 65 net yapmıştım. AYT kısmında kendime güveniyorum. Ama TYT adamı yoruyor. MSÜ'ye kalmış 2 ay netlerin hali belli. MSÜ'den yazmayacağım ama stres yaratıyor. Kolay gelsin, selametle.

Evet yoruyor gerçekten ama üstesinden geleceğiz inşallah. Sana da kolay gelsin iyi çalışmalar.

Hocam AYT başladı iseniz ondan olabilir benim de bu dönemlerde bir düşüş olmuştu gerçekten. Hiç paniğe kapılmayın ve sürecinize devam edin. Eğer panikle kendinizi neden yapamıyorum şeklinde zorlarsanız daha kötü olabilir. Şöyle düşünün daha önce 90'ı zaten aşıyordunuz, yine aşabilirsiniz. Ve rahat aşarsınızda. Geç baktığım için kusura bakmayın.
Aytye çoktan başlamıştım ama son zamanlarda çalışmalarımı arttırdım ondan olabilir dediğiniz gibi. Evet daha önce 85-90'ı elimi kolumu sallaya sallaya geçiyordum ki şu son 2 deneme beni hayal kırıklığına uğrattı bayağı. Ondan dolayı bir stres yaptım ama dediğiniz gibi sonuç daha kötü olmasın diye panik yapmamaya çalışıyorum. Zaten bu son 2 denemeninde birincisi kötü gelince panik yaptım, o yüzden 2.si kötü geldi. Şimdi yine panik yaparsam 3.sü yani sıradaki denemede kötü gelecek. Panik yapmadan devam ediyorum. Bu arada son 2 denemenin kötü gelmesinin ortak sebebi türkçe, belliki odaklanamamışım bu denemelerde... çünkü 20-25 türkçe netim falan var en son bu türkçe netini 1 sene önce falan yapmıştım herhalde.Arkadaşların sana net farkı atınca onuda kafaya takmamak elde değil, çıkmaza girdim son birkaç gündür. Toparlamaya çalışıyorum. Sınava kalan süreyi falanda takmıyorum. Son 3 ayda 20 net artıranlar var en kötü bende onlardan olurum deyip yola devam ediyorum. Teşekkür ederim mesajınız için.

Konuya sende yorumunu yapabilir misin abi? Sizler daha önce bunları tecrübe etmişsinizdir illaki. Yorumlarınız benim için çok değerli. @AliEgemen

Son düzenleme:
Aytye çoktan başlamıştım ama son zamanlarda çalışmalarımı arttırdım ondan olabilir dediğiniz gibi. Evet daha önce 85-90'ı elimi kolumu sallaya sallaya geçiyordum ki şu son 2 deneme beni hayal kırıklığına uğrattı bayağı. Ondan dolayı bir stres yaptım ama dediğiniz gibi sonuç daha kötü olmasın diye panik yapmamaya çalışıyorum. Zaten bu son 2 denemeninde birincisi kötü gelince panik yaptım, o yüzden 2.si kötü geldi. Şimdi yine panik yaparsam 3.sü yani sıradaki denemede kötü gelecek. Panik yapmadan devam ediyorum. Bu arada son 2 denemenin kötü gelmesinin ortak sebebi türkçe, belliki odaklanamamışım bu denemelerde... çünkü 20-25 türkçe netim falan var en son bu türkçe netini 1 sene önce falan yapmıştım herhalde.Arkadaşların sana net farkı atınca onuda kafaya takmamak elde değil, çıkmaza girdim son birkaç gündür. Toparlamaya çalışıyorum. Sınava kalan süreyi falanda takmıyorum. Son 3 ayda 20 net artıranlar var en kötü bende onlardan olurum deyip yola devam ediyorum. Teşekkür ederim mesajınız için.

Konuya sende yorumunu yapabilir misin abi? Sizler daha önce bunları tecrübe etmişsinizdir illaki. Yorumlarınız benim için çok değerli. @AliEgemen
Merhaba. Ben sınava çalışırken TYT netlerim TYT çalışırken 98 falandı. Sonra AYT yüklendim ve bende düşüş yaşadım. İki sınavın da mantığı farklı tamamen o yüzden oluyor endişelenmeyin. Önemli olan eksiklerinizi bilmek ve üzerlerine gitmek. Türkçe olur, geometri olur vb. AYT ye öncelik vermek çok önemli o yüzden TYT'yi branş denemelerine bırakın derim. 1 denemede türkçe azsa türkçe branş, sosyal azsa sosyal branş vb...

Ve şunu unutmayın bu normal ve sınavdaki kafanızla şuanki kafanız bir olmayacak. Sınav anındaki stres ve gerginlik sebebi ile beyin elinden gelen herşeyi yapıyor nerdeyse. Normal denemede o kadar zorlamıyoruz kendimizi. Denemelere bakıp moral bozmayalım eksikleri görelim ve düzeltelim.

Motivasyon ve istikrar en önemli şey bu zamanda. Denemeler çok üzüyordu benim arkadaşlarımı örneğin bir şekilde motivasyonlarını topladılar yoksa olmuyor zaten diyip daha da kötüye gideceklerdi. Sonuna kadar devam.

İyi çalışmalar hocam.

Merhaba. Ben sınava çalışırken TYT netlerim TYT çalışırken 98 falandı. Sonra AYT yüklendim ve bende düşüş yaşadım. İki sınavın da mantığı farklı tamamen o yüzden oluyor endişelenmeyin. Önemli olan eksiklerinizi bilmek ve üzerlerine gitmek. Türkçe olur, geometri olur vb. AYT ye öncelik vermek çok önemli o yüzden TYT'yi branş denemelerine bırakın derim. 1 denemede türkçe azsa türkçe branş, sosyal azsa sosyal branş vb...

Ve şunu unutmayın bu normal ve sınavdaki kafanızla şuanki kafanız bir olmayacak. Sınav anındaki stres ve gerginlik sebebi ile beyin elinden gelen herşeyi yapıyor nerdeyse. Normal denemede o kadar zorlamıyoruz kendimizi. Denemelere bakıp moral bozmayalım eksikleri görelim ve düzeltelim.

Motivasyon ve istikrar en önemli şey bu zamanda. Denemeler çok üzüyordu benim arkadaşlarımı örneğin bir şekilde motivasyonlarını topladılar yoksa olmuyor zaten diyip daha da kötüye gideceklerdi. Sonuna kadar devam.

İyi çalışmalar hocam.
Tyt matematikte hiçbir zaman konu eksiğim yoktu. Şu anda da 35 falan yapıyorum zaten. Dil bilgisi eksiğimde yok genelde full geliyor ya da 1 bilemedin 2 yanlış. Tyt fen konularıysa 1 ay önce falan bitti tamamıyla onda da zor deneme gelirse bile minumum 13 14 e düşüyorum normalde 17 falan. Şu 2 denemede türkçeyi çok kötü yaptım. Bu denemelerden biri kötü gelse rastlantı deyip geçecektim fakat 2 tane art arda kötü gelince kuşku duymaya başladım. Şu günden itibaren tyt adına sayısal derslerin branşlarını azaltıp sözel derslerin branşını arttırdım. Arkadaşlarımda şu an benden yüksek yapsa da kafaya takmamaya çalışıyorum. Bu kısımda beni ayrı yoruyor. Bir sonraki tyt denemesinin sonucunu buraya yazarım. Evde yaptıklarımı adamdan saymıyorum :) Kurumda olunca yazarım. Teşekkür ederim mesajın için abi.

Hocam rahat olmak gerçekten önemli. Panik gidenler eleniyor.

Rahatlaman ve TYT yi umursamayı azaltman gerekiyor. Daha önce bu netlere sabitlemiş birisinin geri çıkması daha kolay olur. Marta kadar AYT'yi düzgünce bitirirsen Nisandan mayısa kadar seri denemeler öncesi son bir TYT tekrar yapma şansın olur. TYT netleri istatistiklere göre genelde ramazan sonrası artış yapar. Henüz geçen sene okulumda MSÜ'de 17K yapan birisi TYT de 116D 4Y yaptı 480. oldu. O yüzden rahatla ve AYT yi 75e çıkartmaya bak.

Rahatlaman ve TYT yi umursamayı azaltman gerekiyor. Daha önce bu netlere sabitlemiş birisinin geri çıkması daha kolay olur. Marta kadar AYT'yi düzgünce bitirirsen Nisandan mayısa kadar seri denemeler öncesi son bir TYT tekrar yapma şansın olur. TYT netleri istatistiklere göre genelde ramazan sonrası artış yapar. Henüz geçen sene okulumda MSÜ'de 17K yapan birisi TYT de 116D 4Y yaptı 480. oldu. O yüzden rahatla ve AYT yi 75e çıkartmaya bak.
Teşekkür ederim abi rahatlattınız beni (İyi anlamda). Ayt çalışmalarıma devam edip tyt netlerimi takmadan denemelere girmeye devam edeceğim. Saolun.

Abi merhaba öncelikle mesajın için teşekkür ederim, sorun türkçede değil aslında. Sorun tyt netlerimin artmak yerine düşmesi ve bunun sonucunda moral bozmam. Türkçede 33 falan yaparken bir anda 8 net falan düştü.
Hocam net dalgalanması gayet normal bir şey o günkü durumuna soruların zorluğuna vb. değişen bir şey kafana takma.Türkçe için önerim öncelikle Dil bilgisini sakın hafife alma en az 6 7 soru geliyor bedavadan net.dil bilgisini bitir öncelikle(Rüştü Hoca önerimdir) ve en az bir tane paragraf kitabı bitirmeni tavsiye ederim. Bilgi sarmal çözebilirsin 25ve üstü net yapanlar için ideal bence.Bitirdikten sonra branş denemelerine geç zaten paragraf kitabı çözdükçe farkediceksin sen de net artışlarını.Bu arada söylemeyi unuttum süre tutarak çözersen paragraf kitabını daha etkili olur.Bir yerden sonra mesela 10 soru mu çözdün kaç dk geçtiğini bile anlayabiliyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı