Ben 8. sınıfta başlamıştım. Bu yıl başladıysa verebileceğim pek bir tavsiye yok, planlamasını ona göre yapmalıydı.İlkokuldan beri çalışıyorsan normal adam bu sene başlamış.
50 TYT fena değil aslında ama bu kadar çalışmayla normal değil.Günde 2 3 saatle çok rahat 50 tyt yapar.
Tüm çalışmayı son seneye saklayınca öyle oluyor. Ben sırf LGS sebebi ile ders çalışmaya başladım sonra toparladım ama bu arkadaş için çok sanmıyorum öyle olacağını.Hocam o kadar süre de fazla. Yeri gelince kendinize vakit falan ayırmanız gerekecek bu kadar saat ders çalışmak başarının aksine stres vs. getirir. Daha düzenli ve yerinde çalışmaya önem gösterin.
Ben 8. sınıfta başlamıştım. Bu yıl başladıysa verebileceğim pek bir tavsiye yok, planlamasını ona göre yapmalıydı.
50 TYT fena değil aslında ama bu kadar çalışmayla normal değil.
Gerekirse 1 sene geç girer sınava böylesi çok daha kötü.Tüm çalışmayı son seneye saklayınca öyle oluyor. Ben sırf LGS sebebi ile ders çalışmaya başladım sonra toparladım ama bu arkadaş için çok sanmıyorum öyle olacağını.
Bilmiyorum hocam zekamdan şüphe etmeye başladım. Sanki ders çalıştıkça bildiklerimi de unutuyor gibiyim. Tonlarca ders videosu taktik videosu izledim her türlü ders çalışma şeklini denedim ama olmuyor rehber hocamıza gidemiyorum. Mezuna da kalmak istemiyorum. Çok garipsemişsiniz bunca saat ile bu netleri ama benim durumumda bir sürü öğrenci var gerçekten zeka ile alakalıysa çok büyük bir gerizekalıyım o zaman ben.Günde 12 saat çalışarak hala TYT'de 50 net yapıyor olmanız için 2 ihtimal var ya zeka sorununuz var ya da adamakıllı çalışmıyorsunuz.
Hocam dalga mı geçiyorsunuz ben bi problem yaşıyorum ve bunu çözmek için öneride bulunmanızı istiyorum 50 dakka mola verip 10 dakka ders çalışsam buraya bunu neden yazayım. Öyle ders çalışmış sayılmıyorsunuz zaten. Ve ben oyun bağımlısıydım 9 eylülden beri bilgisayara elimi sürmedim. Sadece derslere odaklandım.Hocam 50 dakika mola verip 10 dakika mı çalışıyorsunuz? Nasıl oluyor?
Arkadaşlar merhaba. 12. sınıfım bu sene YKS'ye hazırlanıyorum eşit ağırlık öğrencisiyim. Öncelikle ders çalışmaya tam 9 Eylül'de başladım yani okulların açıldığı gün o günden aralık sonuna kadar TYT'yi bitirdim. 1 Ocaktan itibaren de AYT çalışmaya başladım. Arkadaşlar her gün ben düzenli olarak 7-8 saat ve daha uzun saatlerde ders çalıştım hatta abartıp geceleri uyumayıp direk okula gittim sabah elimde kitapla. Bazı günlerde 12-13 saat ders çalıştım. Hatta 27 saat de uykusuz kalmışlığım var. Bunları şov yapmak için söylemiyorum ama şu TYT netlerim artmıyor aksine düşüyor. Max 50 gördüm yani 40-50 net bandındayım. 3 paragraf kitabı bitirdim zaten bugüne kadar yaptığım çalışmaların %90'ı AYT ve TYT matematik. Diğer derslerden de branş atıyorum. Hedefim YBS (yönetim bilişim sistemleri) Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi. Yani eşit ağırlıkta ilk 100-150k sıralama yapmam gerekiyor. OBP puanım 70. sizce bunca saate emeğe ve çalışmaya rağmen bu netler normal mi? 40 net ne ya? Bu yüzden de uzun zamandır deneme çözmedim korkuyorum çünkü. Kimse bana yardımcı olmuyor sürekli kendim bir çaba içerisindeyim. Öğretmenler desen sizden bir şey olmaz hepiniz mezunsunuz gidin sanayiye diyor. Benim hedeflerim hayallerim var. Reailst olun eğer olmayacaksa salıyorum ben ders çalışmayı.
Türkçe = 25-30
Sosyal = 15-18
Mat = 5-10
Fen = 0-2.5
AYT de daha konu çalışıyorum hiç denemeye girmedim. (girsem ne olacak sanki o daha vasat).
12 sene yatan birisi yapamaz.
Hocam bende bu arkadaş gibiyim 12 senedir yattım 12.sınıfta çalışmaya başladım eylül ayından itibaren okuldan sonra 4-5 saat çalışabiliyorum ve asla aksatmam bunu ama 12.sınıfın başında başladım ve başladığımda tabiri caizse önüme siz eylül ayında basit bir denklem koysanız onu bile çözemezdim ama şu an bayağı ilerleme kat ettim TYT mat 5-10 arası çoğunlukla 10'a pek çıkamaz TYT Sosyal ve TYT fen çalışamadım TYT dil bilgisini bitiremedim zamanımın büyük kısmı matematiğe gidiyor geçen Özdebir'e girdim matematikte 8 soru işaretleyebildim sürem anca o kadarına yetti problemleri zaten yapamıyorum hiç o 8 sorunun kaçı doğru çıkacak o bile belli değil ortaokul, 9.sınıf,10.sınıf,11.sınıf da çalışmadığıma çok pişmanım şu an acısını çekiyorum her şeye sıfırdan başladım ve bu gerçekten çok zor zeka eksiğiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum matematiğim en azından şu an sıfır değil AYT matematiği anlıyorum ve yapabiliyorum zor sorularda tıkanıyorum sadece TYT matımdada gene denemelerde çuvallıyorum büyük ölçüde ve belli seviye üstteki soruları yapamıyorum netlerim hala 45-50 aralığında.
Fazla çalışmak demek yüksek netler yapmak demek değildir verimli çalışmak ve size uygun programı uygulamak yüksek net demektir. Sen 8 saat çalışıyorsun ama belki sadece saat işliyor verim almıyorsun. 150k 100k arası demek 60 65 TYT 30 35 AYT 3 paragraf kitabı bitirmek iş yapar ama azıcık okuduğunu anlama ve mantık yürütme en önemlisi soruyu okuyup mantık kuramazsan yapamazsın. Günde 3 4 saat çalışıyorum bazen daha az oluyor netlerim 55 60 arası bence size yanlış çalışıyorsunuz.
Kesinlikle katılıyorum. Sizin çalışma stiliniz nedir? Bana bunu söyleyin bende deneyeyim. Derslere nasıl çalışıyorsunuz?