TYT netleri nasıl arttırılır?

GamzeSerttasoglu

Femtopat
Daha fazla  
deprem bölgesinde, Hatay'da yaşıyorum. çalıştığım iş yeri yıkılmadı ama evimiz yıkıldı. Bu sebepten dolayı çadırda kalıyoruz. Ben bir Mali müşavirlik ofisinde çalışıyorum. Burada çay, temizlik işi yapıyorum. Lise mezunuyum, hiç üniversite okumadım ve 27 yaşındayım. Çalıştığım yerde ki muhasebeci arkadaşlar ve Mali müşavir diyor ki bu sene TYT sınavına girip ön lisans muhasebe oku açık öğretimden. Bir yandan da biz seni yetiştirelim, muhasebe programlarini öğretelim. Ben TYT sınavına kayıt yaptım 1 Nisan gununde. Kırtasiyeden kitaplar aldım birçok kitabım var. Denemeler, soru bankası kitapları vs. AÖF ön lisans muhasebe kazanmam gerekiyor. diploma puanım 59 ve hiç altyapım yok temelim yok. Matematik bu saatten sonra temel olmadığı için yetişmez. Sosyal ve Türkçe yapman yeterli olur dediler danıştığım rehber hocaları. türkçeden ortalama 25 net, sosyalden de bir 10 net kadar yapsam gelir sanırım. Sınav 17 Haziran'da ve 2 ay var. Ben gündüz çalışıyorum, saat 4 gibi cikmiyorum işten. Kalan zamanda boşum. Nasıl bir çalışma sistemim olmalı arkadaşlar. Sosyal de yoruma dayalı sorular var onları yaparsın, Türkçe için bol bol paragraf çöz diyorlar. Türkçe'den 25, sosyalden 10 net yapmak için bugünden itibaren çalışmaya başlayacağım. Merak ettiğim konu kalan zamanda bu netleri yapmam mümkün mü? Neler yapmalıyım bana öneride bulunursanız çok memnun olurum.

Toplam 35 netten bahsediyorsak yapılabilir bir netten bahsediyoruz. Türkçe için dil bilgisi konularında iyi olup paragrafları da iyi anlayabiliyorsanız 25 net çıkabilir. Kolay dil bilgisi konularına bakın. Sosyal içinse felsefe ile çok uğraşmayın genel olarak coğrafya ve tarihe odaklanın derim. Bunlar benim önerim.

Matematik sorularına da kesinlikle bakın. Bazen şıklardan gitseniz bile cevaplarına ulaşabiliyorsunuz.

Ağırlıklı olarak paragraf soruları çıkıyor, fazla net için farklı paragraf soru tipleri çözülebilir. Dil bilgisi, yazım yanlışları, noktalama işaretlerinden de sorular geliyor, paragraf kadar olmasa da. Sosyalden tarihe yoğunlaşın ama felsefe terimlerine de bakmanızı öneririm.

Türkçe ve sosyali çözdükten sonra 35 net yapacağına inanmıyorsan sallayadabilirsin bence.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar elimden geleni yapacağım tavsiyeleriniz için, cevapsız bırakmadığınız için çok sağolun

Türkçenin 20 küsur sorusu paragraf. Onların çoğunu yapsan güzel olur. Kitap okuma tavsiyesi bu saatten sonra gereksiz ve geç kalınmış bir tavsiye. Arkadaşların dediği gibi bolca paragraf çözmelisin. Günlük rutininde bulunsun. Cümlede ve sözcükte anlam sorularını da yorum becerisi, genel kültür ile büyük oranda halledebileceğini düşünüyorum. Hedefin için dil bilgisiyle uğraşmana gerek yok, vakit kaybı olur senin için. Işini sağlama almak için yazım yanlışı, ses bilgisi ve noktalama öğrensen yeterli. Noktalama ve ses bilgisi kolaydır, biraz konu anlatımı ve testle halledilir. Yazım yanlışının ucu açıktır biraz. Biliyorum dersin ama bir kelime çıkar ve yapamazsın. Bu yüzden diğer iki konu için yaptığımız yaklaşıma ek olarak yanlış yaptığın soruları bir yerde toplaman ve onlara belirli aralıklarla bakman güzel olur.

Tarih, genel kültürün varsa büyük oranda halledilebilir bir ders. Bir, iki bilgi sorusu oluyor. Bu sene girdiğim MSU sınavında bir tane bilgi çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Bu arada MSU sınavı, TYT ile aynı kazanımlara sahip. Bir nevi TYT için prova. Konuya dönersek tarih için öncelikli olarak en çok çıkan konulara çalışmanı öneririm. Vakit kalırsa diğer konulara da geçersin. Coğrafya için konuşursak girdiğim denemelere bakarsam tarihe kıyasla biraz daha bilgi ağırlıklı. Coğrafya için çalışmanı öneririm. Felsefe terim ve paragraf soruları ile geliyor genellikle. Sık çıkan terimleri ve felsefi görüşleri halletsen büyük oranda biter. Yalnız paragraf sorularına dikkat et, bazen gerçekten zor olabiliyorlar. Dine vaktin kalırsa bakarsın. Çoğunu yorum ile kolaylıkla yapabilirsin. Ki bu şekilde 10 neti de rahat aşabileceğini düşünüyorum.

35 net iki ayda çok net yapılır. Türkçe de sırf 25 paragraf sorusu var zaten. Bol bol paragraf sorusu ve denemesi çöz. Sosyal de sırf ezber. Konu anlatım videosu izle+ soru çöz çok rahat yaparsın.

Tarih, genel kültürün varsa büyük oranda halledilebilir bir ders. Bir, iki bilgi sorusu oluyor.

Genel kültür değil bence yorum sorusu. Verilen paragrafı iyi anlayan ve yorumlayan yapıyor. Bilgi sorusu olarak MSÜ de sanırım 2 tane vardı.

Her gün 100 paragraf çözsen çok iyi ilerleme kaydedersin aynı zamanda dil bilgisinde noktalama işaretleri yazım yanlışı gibi basit konulara çalışmanı da tavsiye ederim. Bunun yanında tarih ve coğrafya da çalışsan net yaparsın. Günün 5 saati bunlara yeter de artar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…