Temel seviyeden anlatan kitaplar alıp çözebilirsiniz. Bir de deneme çözerseniz düzenli olarak, iyi bir seviyeye getirir sizi.Merhaba arkadaşlar. Ben mezun bir YKS öğrencisiyim tek hedefim MSÜ kara astsubay meslek yüksekokulu arkadaşlar geçen sene sınava girdim ama kazanamadım. MSÜ'den 245 TYT'den 224 aldım bu sene tekrar hazırlanacağım. Söylediğim gibi tek hedefim kara astsubay meslek yüksekokulu bu hedefe kitlendim arkadaşlar ama ben bütün derslerde sıfırım hiçbir derste temelim yok hedef puanım 300-310 MSÜ sınavına daha 6 ay var netimi 30'dan 60-70 civarına nasıl çıkarabilirim? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar. Ben mezun bir YKS öğrencisiyim tek hedefim MSÜ kara astsubay meslek yüksekokulu arkadaşlar geçen sene sınava girdim ama kazanamadım. MSÜ'den 245 TYT'den 224 aldım bu sene tekrar hazırlanacağım. Söylediğim gibi tek hedefim kara astsubay meslek yüksekokulu bu hedefe kitlendim arkadaşlar ama ben bütün derslerde sıfırım hiçbir derste temelim yok hedef puanım 300-310 MSÜ sınavına daha 6 ay var netimi 30'dan 60-70 civarına nasıl çıkarabilirim? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Bence subaylık düşünebilirsin, astsubaydan kıdemli bir rütbe ve daha iyi genel olarak her anlamda bana göre. Neden harp okullarını istemiyorsun. Genede senin tercihin.Merhaba arkadaşlar. Ben mezun bir YKS öğrencisiyim tek hedefim MSÜ kara astsubay meslek yüksekokulu arkadaşlar geçen sene sınava girdim ama kazanamadım. MSÜ'den 245 TYT'den 224 aldım bu sene tekrar hazırlanacağım. Söylediğim gibi tek hedefim kara astsubay meslek yüksekokulu bu hedefe kitlendim arkadaşlar ama ben bütün derslerde sıfırım hiçbir derste temelim yok hedef puanım 300-310 MSÜ sınavına daha 6 ay var netimi 30'dan 60-70 civarına nasıl çıkarabilirim? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Harp okulları olsa daha farklı olurdu ama astsubay meslek yüksekokulları düşük puanlı ve TYT olduğu için kazanması çok daha kolay. Şu anda başlasan çok rahat kazanırsın ama başlangıcını matematik ile yap. TYT matematiğe vakit kaybetmeden başla ve her gün paragraf çöz. Daha sonra TYT fen ve sosyale devam edersin. Fakat merak ettiğim bir şey var, neden harp okullarını hedeflemiyorsun? Astsubaylık yerine subaylığı hedeflesen daha iyi olmaz mı? Ha tabii mülakatlarda elenecek bir rahatsızlığın varsa ona bir şey diyemem.
Bence subaylık düşünebilirsin, astsubaydan kıdemli bir rütbe ve daha iyi genel olarak her anlamda bana göre. Neden harp okullarını istemiyorsun. Gene de senin tercihin.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim aslında harp okulu istiyordum ama AYT hiç yapamıyorum bir de astsubaylık 2 sene olduğu için astsubaylık istiyorum Allah'a şükür mülakatlarla ilgili bir sıkıntım yok cevap için teşekkürler iyi akşamlar.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim neden subaylık istemiyorum ben aslında kara harp okulu istiyordum ama AYT hiç yapamıyorum bir de KHO 5 sene kamyo 2 sene ben bir an önce üniformayı giyip göreve başlamak istiyorum.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim aslında harp okulu istiyordum ama AYT hiç yapamıyorum bir de astsubaylık 2 sene olduğu için astsubaylık istiyorum Allah'a şükür mülakatlarla ilgili bir sıkıntım yok cevap için teşekkürler iyi akşamlar.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim neden subaylık istemiyorum ben aslında kara harp okulu istiyordum ama AYT hiç yapamıyorum bir de KHO 5 sene kamyo 2 sene ben bir an önce üniformayı giyip göreve başlamak istiyorum.
Daha önünüzde çok uzun bir zaman var. Eğer düzgün çalışırsanız harp okulları için yetecek puan kazanabilirsiniz. Kendinizi AYT yapamıyorum diye kandırmayın çünkü AYT, TYT'den daha kolaydır. TYT okuma ve kavrama becerisi isterken AYT'de konuyu bilip soru tiplerini görmeniz yetiyor. Siz AYT yapamıyorsunuz çünkü belki de hiç AYT çalışmadınız. Bilmediğin bir şeyi yapamazsın değil mi? Zaten kara harp okulu EA ve söz bölümünden alıyor yani AYT fen dersleriyle uğraşmanıza gerek yok. Sanırım bir an önce asker olmak istiyorsun bu çok güzel ama 2-3 yıl az okumak için hayat boyu ast olarak kalmak(istisnalar olabilir) ne kadar mantıklı? Fakat tabii ki karar sizin. İnşallah istediğiniz yerlere gelirsiniz, iyi akşamlar.
Yolun açık olsun nasıl istersen. Ha birde astsubaylık falan tutturamadın gene puanın yetmiyor mesela, inşallah öyle olmaz tabiki, ama sen gene de başvur, çünkü darbe zamanı herkesi temizlediler, baya açık var en azından mülakatlara gidebilme şansın var, benim arkadaşlarım subaylık falan tutturamadılar mesela başvuru yaptılar mülakatlara falan gidebildiler. Olan oldu olamayan başka mesleklere yöneldi. İnşallah kazanırsın, iyi çalışmalar.İlginiz için çok teşekkürler ben zaten küçüklükten beri asker olmak istiyorum 11. sınıfa geldiğimde artık bizi sınavlara hazırlamaya başladılar bende araştırdım MSÜ'yü öğrendim benim hedefim en başta kara harp okuluydu çevremde kimse askeri okul okumak istemiyordu hocalarımda pek fazla bir şey bilmiyordu MSÜ hakkında internetten araştırıp kendi kendime öğrendim 12. sınıfa geldiğimde artık çalışmaya başlamıştım ama hiç temelim yoktu malum 9 ve 10. sınıfta pandemiye denk geldim yavaştan başladım denemelere girdim ama sonuçlarım çok düşüktü kendi çabamla biraz yükseltmeye çalıştım denemelerde 270-280 zar zor alıyordum neyse MSÜ sınavına kadar çalıştım ama yapamadım 245 puan aldım zaten 245 alınca bütün çalışma hevesim gitti çünkü sivil üniversite istemiyordum TYT de fazla bilet yapamadım zaten bu süreçte kendi kapasitemi anladım kendimi astsubaylığa odakladım ailemde bana neden subaylık istemiyorsun diye sorunca onlarda bu şekilde cevap verdim işte bu yüzden bu sene kendimi kasmadan çalışıp netlerimi artırıp inşallah bu sefer astsubaylığı kazanacağım.