Ne kadar soru çözüyorsun?
Matematik neredeyse bitti derken geometri de bitti mi? Konu eksiğiniz var bariz olarak. 10 neti inanın temeli iyi olan birisi konuları unuttuysa yine yapar. Çok bilgi gerekmiyor 10 net yapmak için.TYT matematik neredeyse bitti.
Türkçe'den netiniz yeterli değil. 20 netin çoğunu paragraftan yapıyorsanız dil bilgisi çalışmanız gerekiyor demektir. Konu eksiğiniz var.
Matematik neredeyse bitti derken geometri de bitti mi? Konu eksiğiniz var bariz olarak. 10 neti inanın temeli iyi olan birisi konuları unuttuysa yine yapar. Çok bilgi gerekmiyor 10 net yapmak için.
Bu arada eklemeyi unuttum. Matematik için konu bilmek yetmez. Bol bol soru çözmek lazım. Muhtemelen öğrendiğiniz konularla ilgili fazla soru çözmediniz.
Dostum senin pratik eksikliğin var. Ayrıca TYT matematiği 1.5 ayda bitiremezsin. YouTube'daki kamplar tekrar kamplarıdır.
TYT matematiğin bel kemiği problemlerdir. Problemlerden en az 2 en fazla 4 kaynak bitir. Problemler konusundan her gün test çöz. Ne zaman problemlerden test çözmeyi bırakırsan o zaman netlerin düşer.
TYT matematikte en az iki kaynaktan ilerle.
Türkçede de bol bol paragraf çöz dil bilgisini de ihmal etme.
Her gün geometri çözmeyi de unutma
Sınava daha var. Arkandan atlı da koşturmuyor. En geç ocağa kadar konularını bitirmeye çalış.
Bu arada TYT ile AYT'yi birlikte götürüyorsun değil mi?
Hocam teşekkürler çok yardımı oldu, birde belirtmeyi unutmuşum ben sayısaldan hazırlanıyorum. Fen açısından bakarsak yine aynı yazdığınız programda gitmemde bir sakınca var mı?Ayt'ye de başlamalısın. Yoksa çok sıkışırsın.
Senin ocağa kadar tüm konularını bitirmen lazım. Şimdi şöyle yapalım: Sen TYT'yi ocağa kadar, AYT'yi de en geç şubata kadar bitir. Sonraki süreçte de bol bol deneme çöz.
Çok sıkışırsan tarih ve coğrafaya'ya şubat ayından itibaren başlayabilirsin.
Bu arada AYT Matematikte Limit-Türev-İntegral konusuna geçtikten sonra sürekli soru çöz. Bu konular AYT matematiğin bel kemiğidir.
Hızlı gideceğim diye konuları hemen geçme. Önce o konuyu 2 test kitabından bitirmeye çalış. Bu dediğim her konu için geçerli değildir. Yeni öğrendiğin ve hafiften de olsa zorlandığın konularda bu dediğimi uygula. Eyüp B. kanalında çok güzel oynatma listeleri var. Bazı sorularda çok farklı bakış açısı kazandırıyor o nedenle bahsettiğim kanalı incelemeni öneririm.
Edebiyatta iki kaynaktan gitmeni öneririm. Yazar-eserler en kolay test çözerek akılda kalıyor.
Netlerin bazen düşebilir. Burada önemli olan ne kadar düştüğüdür. Örneğin 1-2 net düşüşü normalken 4-5 net düşüşü bir problemin varlığının göstergesidir.
Sen çalıştığın sürece uçuk bir hedef değil. Yeter ki çalış.
Dil bilgisine de çalışmalısın. Rüştü Hoca'nın dil bilgisi kampları var. Sanırım son kampı 80 gün sürüyordu. O videolara bakabilirsin. Hoca en temelden önemli yerleri anlatıyor. Dil bilgisi için de düzenli soru çözmelisin.