TYT netlerim artmıyor

YKS öğrencisi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar denemelere giriyorum toplamda 20-25 net yapıyorum. Daha iyi net arttırmam için genel olarak ne söylersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzenli çalışıyor musun? Kaç aydır çalışıyorsun? Hangi derslere hangi kaynaklarla çalışıyorsun bunları söylemen lazım.

1-Deneme analizlerini yap konu eksiklerini gör
2-Paragraf çöz, okuduğunu anlamaya çalış
3-Problem kitabı al en kolayından başla

Şöyle söyleyim: Türkçe için dil bilgisi kitabım yok. Rüştü hoca ve benim hocam bir de hocalara geldik kitabım var. Paragraf olarak sadece rüştü hocanın ki var. Matematik için soru bankası olarak delta kültür var sonra bilgi sarmal var problemler olarak çap bir de sonuç var. Eğitim vadisi var. Eğitim vadisi matematik biraz zor ama içinde güzel sorular var. Sosyal olarak apotemi var dut var. Zaten sosyalim kötü. Fen olarak yine kimyada dut testleri var. Kaynak kitabım yok kimyada. Soru bankası olarak supara ce yayın denizi var. Biyolojide de aynı. Fizikte ise kültür yayınlarının 2018 basım yılı konu kitabı var. Soru bankaları aynı. Böyle yani. Düzen olarak ise maalesef yok. Bazen sıkılıyorum. Özellikle ayt kimya beni çok sıkıyor. Eşit ağırlığa geçmek istedim. O alanda da herşey ezber. Ayt biyoloji de öyle. Matematikte fonksiyonlarda kötüyüm. Grafik okuyamıyorum.

Geç kalmışsınız ama hedefinize bağlı başarabilirsiniz yine de 4 ayda. Maalesef AYT fen hakkında bir bilgim yok eşit ağırlıkçı olduğum için ama diğer konular hakkında öneri vereyim.

Paragrafta Hız ve Renk alın derim. Hızlanmanızı sağlar. Okuduğunuzu anlayamıyorsunuz sanırım sorularda. Bunu geliştirmek içinde paragraf çözmek lazım. Rüştü Hoca'nın paragraf taktiklerini izleyin.

Dil Bilgisi için Palme önerebilirim. Sözcükte anlam ve cümle de anlamı halletmeniz lazım. Paragraflar zaten genellikle 25 soru oluyor dil bilgisinden de 15 soru geliyor. Paragrafta gelişirseniz 22-23 soruyu kolaylıkla çözersiniz. Dil bilgisinden de 8-9 tane yapsanız yeterlidir.

TYT matematik için bilgi sarmal güzeldir. Orta seviye diye geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Normalde Antrenmanlarla Matematik çözün derdim ama 4 ay kaldı geç olabilir düzenli çalışmazsanız.

TYT tarihe gelecek olursak açıkçası bir kaynak önermeye gerek yok bence. TYT tarihte 3 soru paragrafın içinde oluyor yani yine okuduğunu anlamaya çıkıyor yolun sonu. Kalan 2 soru da inkılap veya bilgi oluyor. Bunun için de video izlemeniz lazım. Kanal olarak Selami Yalçın önerebilirim.

TYT coğrafya da biraz zor maalesef. Çünkü bilgi sorusu oluyor genellikle. Yine onda da 2-3 soru tahminlerle yapılabiliyor ama doğruluğunu bilemezsiniz konuyu bilmezseniz.

AYT matematik için hemen şimdi sizi sıkmayacak bir kanal bulmanız lazım. Kaynak olarak 345 alın derim. TYT için de alabilirsiniz kademeli olarak gidiyor soruları. Kolaydan zora yani. AYT matematikte Benim Hocam, Mert Hoca olabilir bunlardan sonra Matematiğin Güler Yüzü falan bakabilirsiniz.

Bu arada önerdim ama imkanlarınızı bilmiyorum elinizdeki yayınlar hakkında da çok bilgim yok ama konu anlatımıyla ilerlerseniz yeterli olur diye düşünüyorum en azından söylediğim dersler.

@diegoarmano dil bilgisinden 15 soru falan gelmiyor, bu yıl süreyi de artırdıkları için daha çok paragraf bile sorabilirler. Dil bilgisi maksimum10 soru, belki daha az.

@diegoarmano dil bilgisinden 15 soru falan gelmiyor, bu yıl süreyi de artırdıkları için daha çok paragraf bile sorabilirler. Dil bilgisi maksimum10 soru, belki daha az.
Yanlış bilgi verip dil bilgisini geniş almışım. Paragraf 25-26 soru geliyor. Dil bilgisi derken içinde sözcükte anlam, cümle de anlam, yazım kuralları falan kısaca paragraf harici komple aldım. Yoksa dil bilgisini başlığında direkt 3-4 soru geliyor.

Ayrıca paragraf sayısını arttırmazlar sadece paragrafları zorlaştırırlar aynı süreyi 2020'de de verdiler paragraf sayısı 26 idi. Belki bir sayfa da 2 paragraf görme sayımız artar.

Yanlış bilgi verip dil bilgisini geniş almışım. Paragraf 25-26 soru geliyor. Dil bilgisi derken içinde sözcükte anlam, cümle de anlam, yazım kuralları falan kısaca paragraf harici komple aldım. Yoksa dil bilgisini başlığında direkt 3-4 soru geliyor.

Ayrıca paragraf sayısını arttırmazlar sadece paragrafları zorlaştırırlar aynı süreyi 2020'de de verdiler paragraf sayısı 26 idi. Belki bir sayfa da 2 paragraf görme sayımız artar.

Ben paragrafın 35 kadar çıkacağını düşünüyorum, dil bilgisi yeni nesile uygun değil ve eleyiciliği yok. Keşke hepsi dil bilgisi olsa ama değil.

Geçen yıl yazım yanlışı, noktalama işareti, ses bilgisi toplam 7 soru gelmiş gerisi anlam bilgisi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı