TYT netlerim artmıyor

Wojaiss

Decapat
Merhaba öncelikle, TYT'de geçen hafta denemede 25 net yapmıştım, bu haftaki denemede 23 net yaptım. Şimdi diyeceksiniz netlerin artmıyorsa ders çalışmıyorsun demektir ama işin aslı öyle değil ben bu haftada her gün 30 soru paragraf çözdüm ilk olarak, ardından her gün problem çözmeye çalıştım günde 20 soru olacak şekilde ama sorun şu ki. Çözdüğüm paragraflarda hiç ama hiç gelişme olmadı ilk başladığımda 21D/9Y 46dakida da yapiyordum fakat şimdi 19D/11Y yaptım süre olarak da 55 dakikadan fazla. Ne yapmalıyım artışa geçmek yerine daha da kötüleşiyorum, problemlerde de sorunum şu en ama en basit soruları 2 saatten uzun sürede yapiyorum hatta 20 soruyu bitiremiyorum bile bu 2 saatten fazla süren, size inanılmaz gibi gelebilir size ama durumum böyle. Dünde 345 yayınlarından temel kavramlar konusunu çözüyordum ve cidden 6 saate yalnızca şunları çözdum: Test 4, ÖSYM tadında sorular 1, ÖSYM tadında sorular 2, ÖSYM tadında sorular 3. evet diyebilirsiniz 6saate bu kadar az çözmen imkansız falan diyebilirsiniz ancak durumum cidden böyle. Ne yapmalıyım bu sene YKS var ve ben cidden hiçbir şey yapamıyorum dershaneye gidiyorum ayrıyeten ama olmuyor yapamıyorum. Yardım edebilir misiniz? Hem netlerimi arttırmada hem de soru çözüm hızımı arttırmada kötüden kötüye gitmek istemiyorum kötüden iyiye gitmek istiyorum ama benim durumum kötüden daha da kötüye gidiyor. Ne yapmalıyım?

Hocam temelde çok büyük eksiğiniz var demektir. Bol bol okuyun.

Hocam temelde çok büyük eksiğiniz var demektir. Bol bol okuyun.
Kitapmı okumalıyım?

Sadece çözüyorsan artmaması normal. Yanlış yaptığın soruların çözümlerini izle, analiz yap. Eksiklerini tekrar et.

Hocam şimdi şöyleki yanlış çözdüklerimin soru çözümlerini izliyorum ve nerede yanlış yaptığıma da bakıyorum dikkat ediyorum elimden geldiğince ama halen daha aynı.

Paragraf için kitap okuma alışkanlığı edin ve soru tiplerini iyi kavra benim de bu tarz çıkıyordu ilk çalışmaya başladığımda 27-28 civarlarına yükseltmiştim paragraf netlerimi geçen sene.

Bence sıkıntının nerede olduğunu tespît etmen gerek, ben mesela tyt matematikde sıkıntımı anladım ve konuyu anlamak için çok daha fazla özen gösteriyorum. Çünkü net bir konu eksiğim varmış, bunu yapınca zamanlar artacaktır

Paragraf için kitap okuma alışkanlığı edin ve soru tiplerini iyi kavra benim de bu tarz çıkıyordu ilk çalışmaya başladığımda 27-28 civarlarına yükseltmiştim paragraf netlerimi geçen sene.

Kitap okuma alışkanlığı edinmeye çalışıyorum bende bu aralar. Elimden geldiğince araştırma yaptım düzeltmem gereken şeyleri düzeltmeye çalışıyorum ama ben yine de sormak istedim benim bilmediğim çok önemli şeyler duyabileceğimi biliyorum.

Kitap okuma alışkanlığı önemli çünkü paragraf çok dikkat dağıtabiliyor kitap okuyarak makale okuyarak, geliştirebilirsin, ve moralinifd yüksek tut bence ên iyi net, zaman bi sıkıntı çıkmazsa sınav anında oluyor.

Sıkıntımın anlamakta zorlandığım olduğunu düşünüyorum iyi öğrendiğim bir konuyu konu anlatım videosu bitince birden aklımdan uçmuş gitmiş oluyor. Acaba vitamin eksikliğinden falan da böyle şeyler olabilir mi sadece bir tahmin ama.

Yani o kadarını bilemeyeceğim ama belkide anlık bir yanılsama yaşıyorsun, örnek vereyim ben biyoloji çalışınca sanki her şeyi unutmuş gibi oluyorum ama sonrasında test çözerken veya konuyu tekrar ederken hatırlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…