TYT problemler için kaynak önerisi

GLOBAL OLACAM

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 RX6700XT 16GB RAM 1TB NVME M2 SSD 600W PSU
Merhaba. Elimde TYT Bilgi Sarmal soru bankası var. Üslü ve köklü hariç, ilk 12 konudan şu an her ünite çözülmüş durumda. Fakat problemlerde denklem kuramıyorum; denklem çözerim ama kurmakta çok zorlanıyorum. Kitaptaki Denklem ve Eşitsizlik ünitesinden, Mutlak Değer, Rasyonel Sayılar vs. ünitelerinden, ünite başı 80 küsur soru varsa 70 küsur tanesi doğruydu. Konu eksiğim olabilir mi sizce?

Genelde kolay sorularda bile şık deneyerek çözüyorum. Problemlerde denklem kuramadığımdan herhangi bir konu anlatımı dinlememe gerek var mı? Problemlerin İlacı’nı denemiştim, o kolay gelmişti, bırakmıştım. Denklem kurmamı iyileştirip öğretecek bir problem kitabı biliyorsanız yazar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk 12 konu bittiyse problemlere geçilebilir. Benim başlangıç kaynağım Acil'di. Orta zorlukta bir kaynak fakat oldukça öğreticiydi. Daha sonra Bilgi Sarmal'ı çözdüm. O da orta zorlukta ve sınav tarzındaydı.

Bu ikili sorun çıkarmaz diyebilirim.

Hocam, hız ve renk nasıldır? Bende Bilgi Sarmal’ın soru bankası kitabı var; gene de onu almalı mıyım yoksa Acil daha mı iyi olur?

Hocam, hız ve renk nasıldır? Bende Bilgi Sarmal’ın soru bankası kitabı var; gene de onu almalı mıyım yoksa Acil daha mı iyi olur?

Hocam ben Hız ve Renk'in paragrafını çözdüm sadece, problemleri hakkında bilgim yok.

Bilgi Sarmal'ın soru bankası varsa, problemler kısmındaki soruları çözmeniz yeterlidir. Ek olarak da Acil alırsınız.

Hocam ben hız ve Renk'in paragrafını çözdüm sadece, problemleri hakkında bilgim yok.

Bilgi Sarmal'ın soru bankası varsa, problemler kısmındaki soruları çözmeniz yeterlidir. Ek olarak da acil alırsınız.

Peki denklem kurma becerim için video izlememe gerek var mıdır? Yoksa tamamen soruya mı bağlı?

Peki denklem kurma becerim için video izlememe gerek var mıdır? Yoksa tamamen soruya mı bağlı?

Bazı problem türlerinin nasıl çözüldüğünü videolar ile daha rahat anlarsınız. Mesela basamak, sıra, kuyruk sorularının kendine has mantıkları var. Onları video izleyerek anlayabilirsiniz kolayca.

Diğer problem türleri için de bol soru çözmek ve çözemediğiniz soruların çözümünü izleyip tekrar kendiniz çözmeyi denemelisiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00