TYT puanı ile çıkan bölüm yüzünden OBP kırılır mı?

bulba

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ben bu sene TYT puanıyla 2 yıllık bölüme yerleştim ama kayıt yaptırmadım. Seneye AYT sayısal puanıyla tercih yapacağım. Bu durumda OBP puanım sayısalda da kırılır mı, yoksa sadece TYT için mi yarıya düşer?

2026 YKS için OBP her türlü yarıya düşer. Hangi daldan/puandan tercih yapılacağının bir önemi yok.

Soru işaretin giderildi mi hocam? @bulba

Büyük bir hata yaptım OBP zaten çok kötü 70'di benim ailemin gazıyla 2 yıllık yazdım. Ne yapacağım bilmiyorum seneye sayısalda 40k sıralama yapsam en az 30 bin geri atacak siteden baktım. Şu an çok kötü durumdayım bu senede zaten 800 bin yaptım yani çalışmadım. Çalışırım diye hevesliydim seneye için ama ne yapacağım bilmiyorum.

Karalar bağlama hemen, bu yaşlardaki 1 2 yıl koca ömre bakınca hiçbir şey. 800k yaptıysan zaten gerçekten en az 2 yıllık düzgün bir çalışmaya ihtiyacın var. Bu 2 yıl boyunca tamamen odaklanıp sıfırdan çok çok yüksek yerlere gelebilirsin. 2 sene mezuna kalan arkadaşlarım var, hepsi de kararlarından memnunlar.

Ailem konuya böyle bakmaz maalesef. Mezuna kalırken bile kıyamet koptu. Çok pis bir şekilde boşluktayım şu an.

Karalar bağlama hemen, bu yaşlardaki 1 2 yıl koca ömre bakınca hiçbir şey. 800k yaptıysan zaten gerçekten en az 2 yıllık düzgün bir çalışmaya ihtiyacın var. Bu 2 yıl boyunca tamamen odaklanıp sıfırdan çok çok yüksek yerlere gelebilirsin. 2 sene mezuna kalan arkadaşlarım var, hepsi de kararlarından memnunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı