TYT süre ayırması nasıl olmalı?

Ardayiğit77

Hectopat
Turkce 50.
Sosyal 25.
Matematik 50dakika.
Geometri 15.
Fen 25.

Dakika ayirmak mantikli mi sizce tecrubeliler sizce nasıl olmali? 11.sinifim ve fen konularina hakim degilim, matematik geometrim kotu, problemim vb iyi şu an netim 60 geliyor. Varsa tavsiye de yazarsaniz sevinirim.

165.

Bence fenden biraz daha kısabilirsin. Çözdükçe ilerleyen süreçte azalacaktır zaten bu süre ama önerim 15 dk bandı senin için çok iyi olur. Bu süreyi matematikte harcarsın. Ayrıca sosyalde aynı şekilde biraz daha kısılabilir. Bunu matematikte değerlendirirsin.

Turkce 50.
Sosyal 25.
Matematik 50dakika.
Geometri 15.
Fen 25.

Dakika ayirmak mantikli mi sizce tecrubeliler sizce nasıl olmali? 11.sinifim ve fen konularina hakim degilim, matematik geometrim kotu, problemim vb iyi şu an netim 60 geliyor. Varsa tavsiye de yazarsaniz sevinirim.

165.
Kendi planım;
Türkçe 55-60
Sosyal 20
Fen 20
Matematik 65
Böyle akar gibi.

Turkce 50.
Sosyal 25.
Matematik 50dakika.
Geometri 15.
Fen 25.

165.
Türkçe 25
Sosyal 10
Fen 10
Matematik 120
Benim süre dağılımı böyle. Fende 10 soru yapabiliyorum maksimum.

Türkçe 25
Sosyal 10
Fen 10
Matematik 120
Matematik çalışın. Matematiğe 120 dakika ayırma düşünceniz varsa matematiğiniz berbattır. sizin hedeflediğiniz sürenin "yarısında" bitirenler var. Bu şekilde diğer dersleriniz çok baştan savma geçer.

Matematik çalışın. Matematiğe 120 dakika ayırma düşünceniz varsa matematiğiniz berbattır. sizin hedeflediğiniz sürenin "yarısında" bitirenler var. Bu şekilde diğer dersleriniz çok baştan savma geçer.
Zaten 25 net civarındayım. Full hedefliyorum. Ayrıca Türkçe'de 35'in altına sosyalde ise 15'in altına düşmüyorum.

Türkçe 25.
Sosyal 10.
Fen 10.
Matematik 120.

Hocam Türkçe için öneriniz var mıdır netim 35 civarı geliyor fakat asla 30 dk nın altına düşmüyor hep 35-40 veya 45 dk sürüyor hızlanmak için deneme çözüyorum fakat pek bir etkisini göremedim.

Zaten 25 net civarındayım. Full hedefliyorum. Ayrıca Türkçe'de 35'in altına sosyalde ise 15'in altına düşmüyorum.
Hedefiniz ful de olsa soru başı 3 dakikaya ihtiyacınız olur mu? Türkçe 25 dakikada hayatta bitmez 4-5 tane sayfa boyu paragraf garanti çıkacak, dönüp bir kere daha okuyayım deseniz 10 dakika oraya gidecek. Anlam bilgisinde soruyu anlamaya çalışmak da süreden yer. Dengelemek en iyisi, Türkçede yüksek hedefiniz yok herhalde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı