TYT Türkçe 40 net yapmak için paragraf kaynak önerisi

cowgirl

Hectopat
Paragraf netlerimi artırmam gerekiyor, her türlü soru şekli, sınavda çıkabilecek en zor halleriyle sorular görmek istiyorum. En iyi kaynaklarınızı önerir misiniz? Güncel olması şartıyla.

Paragraf netlerimi artırmam gerekiyor, her türlü soru şekli, sınavda çıkabilecek en zor halleriyle sorular görmek istiyorum. En iyi kaynaklarınızı önerir misiniz? Güncel olması şartıyla.

Bu arada konudan bağımsız sözelci misiniz hocam konuyla ilgili olarak Bilgi Sarmal alınabilir bayağı iyi kaynaktır 345 var bu da güzeldir Bilgi Sarmal'ın 20'li paragraf denemeleri var bunlarda sınava yaklaştıkça atılabilir.

Hiçbir şeyci değilim mezun olalı 5 sene oldu. Yeni dank etti deneyeyim dedim, istediğim bölüm için 300 ham puana ihtiyacım var. Önce Türkçeyi fullemeye çabalayıp, ardından sosyale geçip, matematikten de 8-10 net toplamaya çalışacağım. Henüz matematik çalışıyorum soru yorumlama çok zor geliyor; şu an ardışık sayılardayım bir de. Matematiğin en kolay konularından 10 net toplamaya çalışırım, Sosyal ve Türkçeyi de fullemeye çalışırım. Bu şekilde 55 net üstüne çıkartırım diye umuyorum.

Bu arada konudan bağımsız sözelci misiniz hocam konuyla ilgili olarak Bilgi Sarmal alınabilir bayağı iyi kaynaktır 345 var bu da güzeldir Bilgi Sarmal'ın 20'li paragraf denemeleri var bunlarda sınava yaklaştıkça atılabilir.

@Aligatör @AnotherJourney @limpeex

Hiçbir şeyci değilim mezun olalı 5 sene oldu. Yeni dank etti deneyeyim dedim, istediğim bölüm için 300 ham puana ihtiyacım var. Önce Türkçeyi fullemeye çabalayıp, ardından sosyale geçip, matematikten de 8-10 net toplamaya çalışacağım. Henüz matematik çalışıyorum soru yorumlama çok zor geliyor; şu an ardışık sayılardayım bir de. Matematiğin en kolay konularından 10 net toplamaya çalışırım, sosyal ve Türkçeyi de fullemeye çalışırım. Bu şekilde 55 net üstüne çıkartırım diye umuyorum.

Anladığım kadarıyla benim yorumumla sözelcisiniz matematiğiniz iyi değil sanırım öyle duruyor çünkü 8-10 net hedeflemişsiniz eğer matematiğiniz iyi değilse fen yapmaya çalışın hocam TYT kısmında bayağı ileri atar sizi onun dışında AYT'de sözel kısmı fullemeniz gerekmekte eğer OBP'niz 80-82 falansa ver elini Boğaziçi falan olur eğer sos 1 sos 2 fullemeye yakın yaparsanız ki yaparsınız garanti ediyorum daha önünüzde 8 ay var neredeyse 1 haftada Türkçe sosyal bitirseniz sonra denemeler çözseniz özellikle paragraf sosyal kısmındada TYT denemeleri atarsanız garanti yaparsınız 39-1 Türkçede veya 20'de 20 sosyalde yaparsınız diye düşünüyorum AYT kısmı zaten edebiyat yazar eserler hece ölçüleri falan aşırı basit tarih kısmınada Ali hoca tarih kanalını öneririm gerçekten bana çok yardımcı olmuştu tarih kısmında geçen sene onun sayesinde tarihim 11'e 11 geldi coğrafyada coğrafyanın kodlarını öneririm kesinlikle felsefede felsefe atölyesi öneririm bende bu sene sanırım yine sözelden gireceğim sayısalı sevmiyorum çözmekte istemiyorum açıkçası hayatımın geri kalanındada.

Hiçbir şeyci değilim mezun olalı 5 sene oldu. Yeni dank etti deneyeyim dedim, istediğim bölüm için 300 ham puana ihtiyacım var. Önce Türkçeyi fullemeye çabalayıp, ardından sosyale geçip, matematikten de 8-10 net toplamaya çalışacağım. Henüz matematik çalışıyorum soru yorumlama çok zor geliyor; şu an ardışık sayılardayım bir de. Matematiğin en kolay konularından 10 net toplamaya çalışırım, Sosyal ve Türkçeyi de fullemeye çalışırım. Bu şekilde 55 net üstüne çıkartırım diye umuyorum.

Limit kitaplarını harbiden Türkçen iyide kullan. Öbür türlü zor kitap alınınca net artacak diye bir kaide yok. Sosyale büyük bir zaman ayırmaya gerek yok. Onun yerine düzenli sosyal denemesi çözüp mutlaka video çözümden yanlışlarını izlersen birşeyler öğrenirsin. El kitapçığı da alabilirsin. Zamanın çoğunu matematiğe ver.

AYT ile işim yok TYT girsem yetiyor. Hedefim bu ay bitmeden tüm matematik konularını ve soru tiplerini hızlıca görüp deneme yapmaya başlamak. Önümüzdeki ay da bir hafta kadar dil bilgisi çalışıp paragraf taktikleri öğrenerek test kitabı ve denemeler çözmeye başlamak. Günde Türkçe matematikten 30'ar soru falan çözebilirim kendi kapasitemle. Kalan vaktimi de tarih coğrafya konularını taramaya ayırırım.

@AnotherJourney @Shadownight

Limit kitaplarını harbiden türkçen iyide kullan. Öbür türlü zor kitap alınınca net artacak diye bir kaide yok. Sosyale büyük bir zaman ayırmaya gerek yok. Onun yerine düzenli sosyal denemesi çözüp mutlaka video çözümden yanlışlarını izlersen bir şeyler öğrenirsin. El kitapçığı da alabilirsin. Zamanın çoğunu matematiğe ver.

Türkçe nasıl iyi oluyor bilmiyorum. Popüler dil bilgisi kurallarına hakimim ses olayları, ekler vs. okuduğumu anlamada dikkat eksikliği yaşama olasılığım yüksek o yönden bol antrenman yapmaya ihtiyacım olduğu kesin.

Son düzenleme:
AYT ile işim yok TYT girsem yetiyor. Hedefim bu ay bitmeden tüm matematik konularını ve soru tiplerini hızlıca görüp deneme yapmaya başlamak. Önümüzdeki ay da bir hafta kadar dil bilgisi çalışıp paragraf taktikleri öğrenerek test kitabı ve denemeler çözmeye başlamak. Günde Türkçe matematikten 30'ar soru falan çözebilirim kendi kapasitemle. Kalan vaktimi de tarih coğrafya konularını taramaya ayırırım.

Türkçe nasıl iyi oluyor bilmiyorum. Popüler dil bilgisi kurallarına hakimim ses olayları, ekler vs. okuduğumu anlamada dikkat eksikliği yaşama olasılığım yüksek o yönden bol antrenman yapmaya ihtiyacım olduğu kesin.

2 yıllık düşünüyorsunuz doğru muyum?

Hocam Türkçe dünyadaki en basit derstir sadece kavramak lazım o kadar mesela benim en sevdiğim konu fiiller fiilde çatı efsane konu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı