Tyt Türkçe için eğer paragrafiniz sağlam değilse paragraf çözün. Bunun için kendi kendime soru türlerini nasıl çözeceğini düşünmelisin. Nerden baslayacagin, nerelerin altını çizeceğin, nerelerde önce şıkları okuyacağın, paragrafta hangi yerleri önemseyeceğin, hangi soruyu boş bırakacağın, hangi soruyu ne kadar dikkatlice okuyacağın, hangi soru için şıkları yerleştireceğin, hangi soruyu isaretledikten sonra döneceğin hatta hangi soruları sallanan gerektiği bile deneyim meselesi. Eğer soru türleri için yardıma ihtiyacın olursa seve seve yardım ederim. Bazı hocaların taktik videoları vs ile kendini soru türleri için hazırla. İstersen benim gibi sosyali ilk çözerek Türkçede 20. sorudan başla.
Dil bilgisi için ise 100 örnek kampı süper bir kaynak, sürekli unuttuğum dilbilgisi konularını, detayları, konunun kendisini önce kendim çözer sonra hocayı dinleyerek kısa sürede hallederdim. Bu açıdan bana çok büyük zevk verirdi. Süre tutarak sabah ilk iş kendime paragraf çözmek için 30dk verirdim. Ne kadar çözebilirsem yapardım. Soru sınırı koymadım. Her seferde gittikçe daha çok soru görürdüm, daha fazla doğrum olurdu. Boş bırakmayı öğrendim. Yani fazla zamana ihtiyacım olduğunu farketmeyi öğrendim. Deneme çözmeye çalıştım.
Benden bu kadar.