Öncelikle tüm soruları çok dikkatli okumanız gerekiyor, bir soruyu 2-3 kez okuduğunuzda hem dikkatiniz dağılır hem de zaman kaybedersiniz. Ayrıca okuduğunuz zaman ne yapacağınızı hemen anlamanız lazım.
Eğer konu eksiğiniz yoksa eski nesil sorularla uğraşmak yerine yeni nesil sorulara yönelebilirsiniz, önemli olan sizin düşünce şeklinizi değiştirmek. Bol pratik yaptıktan sonra sorunun hikayesinin bir önemi kalmıyor, direkt denklemi kurup çözüyorsunuz.
Size tavsiyem normal çalışmanıza ek olarak günde 2-3 tane matematik denemesi çözüp sınavdan sonra yapamadığınız sorulara uzun uzun bakıp çözmeye çalışmanız. Yapamasanız bile üstüne çözümünü izledikten sonra bir daha o tip bir soruyu gördüğünüzde zaman kaybetmeden çözebileceksiniz.
O zaman son 25 soruyu önce halledip sınavı bitirdikten sonra kalanlarına dönmeyi deneyebilirsiniz.İlk 15 soruyu hemen anlayamadığım için hemen kopabiliyorum hocam. Onun haricinde problemler ile düz geometri sorularını rahatça yapabiliyorum. Sanırım deneme çöze çöze alışacağım.
Haklısınız aslında 1 tam TYT, 1 tane de branş denemesi olsa yeter.Günde 2-3 tane fazla gelmez mi hocam? Yani denemeler bol ama denemeden sonraki aynı net değerini görmek moral bozuyor. Normalde 2 günde bir çözüyorum. Yapamadığım soruların video çözümüne bakıp tekrar kendim yapıyorum. O konuda bir sıkıntım yok.
Kenan Kara'nın yazarlarından biri olduğu Acil Geometri kitabı geçen sene fasiküller dışında çözdüğüm ve 2 kat hızlanmamı sağlayan bir kitaptı, dersleri de kötü değildir heralde.Geometriyle başlamak istiyorum. "Verilen bilgileri kullanabilme işidir, görme işi değil."
Birey B nasıl bilmiyorum ama kolay yeni nesil sorular çözmek lazım çünkü çıkan 10 soruda 2-3 tane zor oluyor anca. Eğer sona da bırakıyorsanız o da sıkıntı oluşturuyor olabilir. Bir kaç denemede taktiğinizi değiştirin. Mesela problemlerden başlayın, geometri ile devam edin ve ilk 12 konu ile bitirin gibi.
Bir de Kenan Kara'nın bu serisini öneririm.
O zaman son 25 soruyu önce halledip sınavı bitirdikten sonra kalanlarına dönmeyi deneyebilirsiniz.
Birey B nasıl bilmiyorum ama kolay yeni nesil sorular çözmek lazım çünkü çıkan 10 soruda 2-3 tane zor oluyor anca. Eğer sona da bırakıyorsanız o da sıkıntı oluşturuyor olabilir. Bir kaç denemede taktiğinizi değiştirin. Mesela problemlerden başlayın, geometri ile devam edin ve ilk 12 konu ile bitirin gibi.
Bir de Kenan Kara'nın bu serisini öneririm.
Türkçe hakkında siz daha bilgilisiniz benden çünkü bir paragraf/dil bilgisi kitabı bile bitirmedim.
Ama cevabı işaretlerken kafanızda azcık bir pürüz varsa bile boş bırakmak iyi olabilir.
Hız ve renk paragraf kitabı bana bayağı yaramıştı. Mat içinde ben genelde kalıp işlemler yerine pratik zekayla çözüyordum. Belli kalıpları ezberleyip soruya göre uyarlıyorsun. Çap fasiküllerine bak derim.
Kenan Kara'nın yazarlarından biri olduğu Acil Geometri kitabı geçen sene fasiküller dışında çözdüğüm ve 2 kat hızlanmamı sağlayan bir kitaptı, dersleri de kötü değildir heralde.
Taktiği değiştirebilirim hocam. Öyle ilerleyeceğim bir dahakine.
Evet, geometriyi hep sonra bırakıyorum. Sanırım taktik değiştirmek lazım. Tekrar serisine bakacağım, teşekkür ederim.
Ben Avantaj'ın Türkçe fasikülleri ile Rüştü hocanın videolarından gittim. Fakat dediğim gibi bu 3 konu bana net arttırtmadı. Sadece paragraftan gidiyorum. Boş bırakmama hastalığı var bir de bende. Bundan dolayı sürekli netim düşüyor. Bunu da kesmem lazım artık.
Hocam 1 ay falan kaldı. Artık soru bankalarına bakmam diye düşünüyorum. Çap'ın fiziklerini kullandım. Güzel fasiküller gerçekten.
İlk 15 soru dediğiniz sayılar konusundan gelen olimpiyat sorusu tarzındaki sorular mı?İlk 15 soruyu hemen anlayamadığım için hemen kopabiliyorum hocam. Onun haricinde problemler ile düz geometri sorularını rahatça yapabiliyorum. Sanırım deneme çöze çöze alışacağım.