TYT Türkçe mi paragraf mı çalışılmalı?

Paragrafı günlük çöz. Çok yanlışın çıkıyorsa yt'de paragraf taktikleri var belki işine yarar bi göz atabilirsin.
Türkçe için yazım kuralları ve noktalama işaretlerine kesin bak 3 4 soru geliyor. Onun dışında soru dağılımlarına göre çalış.

Paragraf çalışmak diye birşey yok ders çalışmanın başında 30 40 tane soru çöz. Türkçeyide kesin çalış 10 soru civarı geliyor.
İlk defa bugün çalışmaya başladım. Kitaplarım bunlar.
Kaynak :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Hamza41 @880231

1745257956807.png

Paragraf çalışmak diye birşey yok ders çalışmanın başında 30 40 tane soru çöz. Türkçeyide kesin çalış 10 soru civarı geliyor.
Paragrafta hangi kitabı önerirsiniz ?

Kitap çözmek için biraz geç oldu eger netlerin çok kötü değilse direkt deneme al yok ben yine de bir kitap çözeyim diyorsan hız ve renk al.

Hocam yapacak bir şeyim yok şu an elimden geleni yapıp kazanacağım. Deneme ve paragraf önerir misiniz link atıp çünkü piyasada çok fazla kitap var çünkü.

TYT Türkçe mi paragraf mı?
İkisini birden mi yoksa ayrı ayrı mı çalışmalıyım arkadaşlar?
Paragrafı anlam bilgisi olarak ayırırsak 2024 te 4 tane bilgi sorusu vardı; 2 tane yazım 2 tane noktalama. Geriye kalan 36 soru anlam bilgisi. Bu 4 soruyu da ayırmadan bence genel Türkçe çöz hatta dil bilgisi ve ses bilgisi de çalış.

Paragrafı anlam bilgisi olarak ayırırsak 2024 te 4 tane bilgi sorusu vardı; 2 tane yazım 2 tane noktalama. Geriye kalan 36 soru anlam bilgisi. Bu 4 soruyu da ayırmadan bence genel Türkçe çöz hatta dil bilgisi ve ses bilgisi de çalış.
Şu an elimde olan kitap dil ve ses bilgisi ağırlıklı hocam tamamen. Ama azda olsa paragraf çözmem gerektiğini düşünüyorum ve paragraf için kitap arıyorum. (Paragraf hiç yapmadım ama günde 10-11 ne kadar çöze bilirsem bir yerden başlamak lazım.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı