TYT Türkçe mi yoksa matematikten mi devam edilmeli?

• Konuyu başlatan 499604
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 2.642
Ortalama 10 soru ama hepsi kolay değil. Mutlaka 2-3 tane zoru oluyor. Konu olarak bakmayın zorluğa sadece. Bazı temel kavramlar soruları diğer konuların sorularından daha zor geliyor.
Haklısınız hocam. Ben bu konuların hepsini açıkçası çalışamam. Zaten pek süreyi yetiştiren biri değilim. Sizce Fen mi Matematik mi biraz çalışacak olsanız hangisini yapardınız. Birde hangi konularını? En basitinden gidecek olursak. Bünyem matematiği kaldırmıyor 😂

Haklısınız hocam. Ben bu konuların hepsini açıkçası çalışamam. Zaten pek süreyi yetiştiren biri değilim. Sizce Fen mi Matematik mi biraz çalışacak olsanız hangisini yapardınız. Birde hangi konularını? En basitinden gidecek olursak. Bünyem matematiği kaldırmıyor 😂
Hocam fen biraz nankör. Çalışsanız da yapamıyormusunuz bazen. Biyoloji tamamen ezber. Kalıtımı ve bölünmeleri halledersiniz minimum 2 soru cepte. Biyoloji ezber işi zaten. Kimyada bir tane basit soru net oluyor. Levha sorusudur, isim sorusudur. Kimyada molü halledin. Birçoğu için mol zor görünüyor ama bildiğiniz bakkal hesabı. Fizikde diyecek bir şey yok. Daha zor diğer ikisine göre. Tamamen yorum sorusu. Optik, dalgalar, kuvvet ve hareket çok önemli konular. Ben kendi açımdan matematiği sayı tabanlı olduğu için onu seçerdim. Ama siz daha ezber, sözel bilgi seviyorsanız fene çalışın. Matematikdr ezber yoktur. Mesela bir formülü unuttun, o an kendi kendine deneme yanılma yaparak formülü bulabiliyorsun hazırlamasan bile. Ama fen öyle değil.

Hocam fen biraz nankör. Çalışsanız da yapamıyor musunuz bazen. Biyoloji tamamen ezber. Kalıtımı ve bölünmeleri halledersiniz minimum 2 soru cepte. Biyoloji ezber işi zaten. Kimyada bir tane basit soru net oluyor. Levha sorusudur, isim sorusudur. Kimyada molü halledin. Birçoğu için mol zor görünüyor ama bildiğiniz bakkal hesabı. Fizikde diyecek bir şey yok. Daha zor diğer ikisine göre. Tamamen yorum sorusu. Optik, dalgalar, kuvvet ve hareket çok önemli konular. Ben kendi açımdan matematiği sayı tabanlı olduğu için onu seçerdim. Ama siz daha ezber, sözel bilgi seviyorsanız fene çalışın. Matematikdr ezber yoktur. Mesela bir formülü unuttun, o an kendi kendine deneme yanılma yaparak formülü bulabiliyorsun hazırlamasan bile. Ama fen öyle değil.

Hocam kalan sürede dediklerinizi yaparsam 60 neti görebilir miyim?
Dershaneden öğlen 2'de geliyorum gece yarısı 12'ye kadar boş vaktim oluyor.

Hocam fen biraz nankör. Çalışsanız da yapamıyormusunuz bazen. Biyoloji tamamen ezber. Kalıtımı ve bölünmeleri halledersiniz minimum 2 soru cepte. Biyoloji ezber işi zaten. Kimyada bir tane basit soru net oluyor. Levha sorusudur, isim sorusudur. Kimyada molü halledin. Birçoğu için mol zor görünüyor ama bildiğiniz bakkal hesabı. Fizikde diyecek bir şey yok. Daha zor diğer ikisine göre. Tamamen yorum sorusu. Optik, dalgalar, kuvvet ve hareket çok önemli konular. Ben kendi açımdan matematiği sayı tabanlı olduğu için onu seçerdim. Ama siz daha ezber, sözel bilgi seviyorsanız fene çalışın. Matematikdr ezber yoktur. Mesela bir formülü unuttun, o an kendi kendine deneme yanılma yaparak formülü bulabiliyorsun hazırlamasan bile. Ama fen öyle değil.
Saolun ss aldım dediklerinize dikkat edeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı