TYT Türkçe netleri nasıl arttırılır?

Furkan_D

Kilopat
Sosyal Tayfı
Arkadaşlar selam, Türkçe netlerim bir türlü 25 üstünde gelmiyor ve genelde 18-25 arasında kalıyorum. Daha önce kaynak olarak hız ve renk, paragrafın ritmi, bilgi sarmal paragraf kitabı ve bilgi sarmal Türkçe denemesi çözmüştüm.

Bunları geçen sene çözmüştüm bu sene 345'in 0 risk var, onu yarısından fazlasını bitirdim. Sınava da az zaman kalmışken Türkçe branş denemelerine yoğunluk mu versem bilemedim. Şu anda elimde Hız ve Renk 12'li Türkçe branş denemesi var.

Bu hususta tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Dil bilgisi yapabiliyor musun? Genelde 7 8 tane dil bilgisi sorusu çıkıyor ki biliyorsundur zaten, dil bilgisi yapıyorsan sana şu 2 taktiği vereyim 1.si Türkçeye sondan başla diğeride önce sosyal bitir sonra Türkçe geç.

Dil bilgisi yapabiliyor musun? Genelde 7 8 tane dil bilgisi sorusu çıkıyor ki biliyorsundur zaten, dil bilgisi yapıyorsan sana şu 2 taktiği vereyim 1.si Türkçeye sondan başla diğeride önce sosyal bitir sonra Türkçe geç.
Yani genelde dil bilgisi olarak sözcük türlerinde eksiğim var ve hep boş bırakıyorum mesela. Yazım kuralları ve noktalama işaretleri %50 olarak yapabiliyorum.

Paragrafta mı dil bilgisi kısmında mı eksik var? Dil bilgisi için Limit'in küçük el kitapları var. Ondan alıp okuyun, ezberle yeterli.

Paragraf için denemelere biraz daha asılmak lazım. Limit iyidir yine.
Özellikle paragraf kısmında yanlışlarım çok fazla oluyor, onun haricinde dil bilgisinde 7 sorudan 4-5 tanesini yapabiliyorum. Paragraf kampı bitirmeyi düşünüyorum, bu kamp aklımdan geçiyor.

Yani genelde dil bilgisi olarak sözcük türlerinde eksiğim var ve hep boş bırakıyorum mesela. Yazım kuralları ve noktalama işaretleri %50 olarak yapabiliyorum.

Özellikle paragraf kısmında yanlışlarım çok fazla oluyor, onun haricinde dil bilgisinde 7 sorudan 4-5 tanesini yapabiliyorum.

Önümüzde kısa süre var, önce dil bilgisindeki eksikleri kapatmanı öneririm.

Paragrafın Ritmi kitabında çıkmış sorular ile birebir tipte örnekler var. O biraz yukarı taşır netleri. Taktikler de veriyor. Yine de kısa zamanda deneme daha mantıklı gibi. Zaman varsa biraz asılabilirsin o kitaba.
Haklısın, paragrafın ritmini daha önce bitirmiştim o kaynak biraz orta veya orta altı diye biliyordum. Zaman maalesef kalmadı ondan mütevellit elimde hız ve renk 12'li Türkçe denemesi var onu çözeyim diyorum.

Önümüzde kısa süre var, önce dil bilgisindeki eksikleri kapatmanı öneririm.
Birkaç konu var eksik olduğumu düşündüğüm, onları genel tekrar videolarından mı halletsem olur mu?

Haklısın, paragrafın ritmini daha önce bitirmiştim o kaynak biraz orta veya orta altı diye biliyordum. Zaman maalesef kalmadı ondan mütevellit elimde hız ve renk 12'li Türkçe denemesi var onu çözeyim diyorum.

Birkaç konu var eksik olduğumu düşündüğüm, onları genel tekrar videolarından mı halletsem olur mu?
Yani bu tamamen sana kalmış bir şey.

O kolay kaçar ya. Limit ya da 3D daha iyi gider. Ama her denemede sağlam analiz lazım. Doğru analiz ile biraz çıkabilir netler.

3 günde maksimum bu olur. 😕
Normalde limit veya 3D gibi bir kaynak alacaktım, o zaman netime uygun olarak bunu görmüştüm. Sağlam analizden kastınız tam olarak nedir? Soru çözümleri izliyorum ama yapmam gereken farklı şeyler var mı? Berki de eksik yapıyor olabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı