TYT Türkçe paragraf soru bankası önerisi

Rüştü Hoca'nın kitabında paragraf sorularına dair püf noktalar verip vakit kaybını önlemeye çalışıyor. O açıdan beğeniyorum kitaplarını.

Önerileriniz için teşekkürler. Çözdüğünüz kaynakları gözden geçireceğim. Paragraf çözmeye aramı verdiniz? Kitap okuma alışkanlığı kazanmaya çalışıyorum yazmışsınız da.
Daha sınava girmedim bu sene gireceğim ilk defa. Denemelerde 30 civarı yapıyorum Türkçe'den şimdilik.

Hocam genelde denemeler gerçek sınav gibi olmuyor da ha zor oluyor sizin çözdüğünüz denemelerin zorluk derecesi ne ki?

Hocam genelde denemeler gerçek sınav gibi olmuyor da ha zor oluyor sizin çözdüğünüz denemelerin zorluk derecesi ne ki?
Altın karma diye 10 farklı yayınevinin denemelerini toplayan 10'lu deneme seti var. Onun 2020-2021'ini almıştım ve çözmüştüm. Şimdi de 2021-2022 olanını çözüyorum. Gerçek sınav gibi olmuyordan kastınız daha kolay mı daha zor mu demek istediniz?

Paragraf çözmeye aramı verdiniz? Kitap okuma alışkanlığı kazanmaya çalışıyorum yazmışsınız da.
Hemen hemen aynı sorular zaten paragrafta soru çeşitliliği bekleyemezsin. Dil bilgin zayıfsa onu geliştirebilirsin onun haricinde düşüncenin akışını bozan cümle, paragraf ayırma vs. aynı hep. Okuduğunu anlamak önemli, sürekli sürekli kaynak almaya gerek duymuyorum.

Birinci sorunuz için, da ha zor olur tabii.

İkinci sorunuz için, çalışma odam kanalında sınava kadar her gün en az 30dk paragraf çözülmesini söylemişti bence her gün en az sizde bunu yapın.

zorluk derecesi ne ki?
Yani değişiyor dediğim gibi aralarında Okyanus yayınlarının denemesi de var, Aydın yayınlarının da, farklı yayınlar olunca soru tipleri değişiyor. Bazen Türkçeyi kolay çözüyorum, matematiği zor, bazen tam tersi oluyor.

Verimli çalışıyordum ama ruhsal halinde önemli, ne kadar mutlusun, nasılsın, mutlu olmayınca insan hiçbir şey yapası gelmiyor. Hepimiz için hayırlısı.
Hocam birleşik yazın lütfen.

Birinci sorunuz olarak olabilir netlerde değişim hocam önemli olan çok çalışmak değil disiplinli öz çalışmak zaten daha verimli olduğu ortaya çıkmış.

İkinci sorunuz olarak tamam .

Hocam bana çözdüğünüz tüm yayınları atar mısınız bende hepsini çözeyim farklı soru şekilleri deyince iştahım kabardı paragraflar düşündüğüm kadar zor değil.

Hocam bana çözdüğünüz tüm yayınları atar mısınız bende hepsini çözeyim farklı soru şekilleri deyince iştahım kabardı paragraflar düşündüğüm kadar zor değil.
Denemeler bunlar işte:

Bunu da yeni aldım ama henüz çözmedim:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…