TYT Türkçe paragraf soru bankası önerisi

Ben de yeni başladım orta zorlukta güzel kaynak eğer biraz daha temelden almak istiyorsan hız ve renk gibi eski nesilden yenj nesile geçiş paragraf kitapları çözebilirsin.

Sizce matematik problemleri için de öyle mi yapmalıyım önce eski nesilden mi çözmeliyim?
Hız-renk, rüştü Hoca'nın paragraf konu anlatımlı soru bankası.

Hocam şu an hız ve renk kitabından ilk testimi çözdüm verilen dakikanın 5 dakika fazlasında çözdüm hocam normalde ortalama bir kitap okuyan biriyim şu aralar hiç okumuyoruz ama paragrafları anlamakta zorlandım da ha önceden sadece üniversite sınavında paragraf çözmüştüm ondan olabilir mi?

Son düzenleme:
@Anunswin, gereksiz. Verdikleri taktikler sadece kendi kitabında tutuyor, yok paragraf taktiğiymiş şuymuş buymuş. Boş bence, kitabını da inceleme fırsatım olmuştu. Rüştü'den kat kat daha iyi yayınevleri varken ona yanaşmanın pek doğru olduğunu düşünmüyorum. Bir ara ona deli gibi güvenenler 2020 sınavında patladı ;)

O taktikler 20 yıl önce belki tutabilirdi. Ancak günümüz için söylüyorum, o taktikler tutmaz. Günlük düzenli paragraf çözüp okuduğunuzu anlamanız gerekmekte. Yok paragrafın şurasına bak, burasına bakma belki işe yarayabilir ancak genel olarak boş taktikler.

TYT zaman sınavı bunu unutma, soruları çözme süren önemli o yüzden. Paragraf çözerken süre tut 20 soruluk bir test bitirdin mesela sonucunda ne kadar zaman geçmiş ona bak. Bazı tür soruların püf noktaları oluyor bazı kaynaklarda yazıyor bu kolaylıklar, onlar da zaman kazandırır.

Ben Limit Kronometri, Hız ve Renk, Bilgi Sarmal çözmüştüm. Şimdiyse kitap okuma alışkanlığı kazanmaya çalışıyorum.
Kardeşim herkes paragraf çözerken süre tut diyor dediğin gibi ama benim anlamadığım süre de yapabildiğimiz kadar mı yapmak mi yoksa paragraf sorularının hepsi bittikten sonra mi?

Kardeşim herkes paragraf çözerken süre tut diyor dediğin gibi ama benim anlamadığım süre de yapabildiğimiz kadar mı yapmak mi yoksa paragraf sorularının hepsi bittikten sonra mi?

20 soru için 40 dakika ver, kronometreyi ayarla ve 40 dk oldu mu çalsın. Diyelim 15.soruda süren bitti işaret koy ve testin hepsini bitir. Genel toplamda kaç dakikada çözdüğüne de bak ve bir daha ki testte daha hızlı çözmeye çalış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı