TYT ve AYT matematik için kolay-orta konular nedir?

Lari

Decapat
Selamlar TYT matematikte 15-20 civarı netim var, geometri hariç. AYT matematiğe hiç başlamadım şu ana kadar ve çok gerideyim farkındayım. TYT'yi 30 civarına çıkarmak ve AYT matematikten da 15-20 yapmak için hangi konulara nasıl çalışmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT matematikten neredeyse her konuyu öğrenmek zorudnasın bir kere permütasyon-kombinasyon-binom-olasılık bakma sonrasını ne yapacaksın ne etcen bilecen öyle böylesi yok çünkü hepsi çok kolay ve AYT için iyi bir fonksiyon gerekiyor.

AYT matematiktede parabol, limit, diziler, logaritma gibi konular gayet kolay ama bazı soruları çok zor olabiliyor genel mantık yürütmen gerekiyor ama AYT matematik denemesine daha önceden girdiysen bilirsin başlangıçta konulardan daha çok mantık kurararak, sadece TYT bilgis ile yapılabilecek sorular var onları çözmek için ya zeki olman lazım ya da çok çalışman lazım 11 isen sıkıntı yokta 12 isen geçmiş olsun.

Selamlar TYT matematikte 15-20 civarı netim var, geometri hariç. AYT matematiğe hiç başlamadım şu ana kadar ve çok gerideyim farkındayım. TYT'yi 30 civarına çıkarmak ve AYT matematikten da 15-20 yapmak için hangi konulara nasıl çalışmalıyım? Teşekkür ederim şimdiden.

TYT matematikte zaten ilk 12 konu 10-12 soru oluşuyor bir 10 soru genelde problem geriside geometri ve TYT 30 netlere çıkmak istiyorsanız geometri bilinmeli onun dışında ilk 12 de sorununuz pek yoktur muhtemelen problem kasın AYT için fonksiyon bel kemiği bilmeniz kesinlikle ama kesinlikle lazım AYT de TYT ilk 12 konunun biraz zorlanmış halini 8-10 soru olarak soruyorlar zaten yine oradan yaparsınız biraz geriside lti trigonometri yapsanız 15-20 olur zaten pkbo eleyebilirsiniz size bağlı elemeseniz de oradan 2-4 soru yapabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı