TYT ve AYT matematik netleri nasıl yükseltilir?

Cebessdd

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da yazdığım gibi TYT'de şimdiye kadar girdiğim denemelerde matematik hariç diğer dersler hep yüksek geliyor. Matematik 20-25 arası geliyor, bazen daha düşük. Hiç 30 neti göremedim. Hem de AYT'de girdiğim denemelerde fen 33-34 civarı geliyor. Ama matematik 15-20'yi zor buluyor. Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış yaptığınız soruların üzerine düşüp neden yanlış yaptığınızı ve çözümünü ardından da rutin haline getirip bunları tekrar tekrar çözmeniz halinde netleriniz yükselir.
Soru bankası bitirmektir yok konu anlatımı dinlemektir bunları geçin. Bunların hepsi birer fiyasko. Bir de gidip de net nasıl artılır videoları seyretmeyin çünkü seyredenlerin %95i hiçbir şekilde başaramıyor. Tek yöntem budur. Pratik ve deneme yanılma.

Soru çözmekten vazgeçmemen gerekiyor. Yanlış yaptığın sorulara bak ve o konuyu tekrar çalış. Yapamadığın konu ise video izleyebilirsin YouTube’tan.

Tyt Matta konu eksiğin yoksa denemelere yoğunlaş(belki de yapmışsındır)farklı soru görmek ve problem fasikülü çözmek önemli bende 1-2 konu eksiği var tyt de prob fasikül çözmeye daha yeni başladım arada branş atıyorum genel olarak 20 25 bantlarındayım 29 neti gördüğümde oldu 16 yı da geometri de çok önemli tabi ve de zamanla denemelerde alışmakla beraber kendiliğinden de artıyo

Konu eksiği diye bir şey yok. Bir insan zaten soruyu çözmeden önce konuyu öğreniyor ve çözmeye başlıyor. Eğer soruda bir yanlış olursa bu konu eksiği olmuyor bu yeterli pratik yapmadığını gösteriyor. Buradaki amaç zaten ilk seferde konuyu kavrayıp ardından sorular üzerinden konuyu çalışmaktır. Gerisi hikaye. Size bu konu hakkında uzun uzun paragraf yazanları hiç okumaya değmez bile çünkü bu insanlar kendi üzerlerinde denediklerini size aktarıyorlar fakat ben burada tek bir çıkış yolunu ve kaçınılmaz olan ana fikri vurguluyorum. Şu branş denemesi bu genel deneme şu soru bankası ıvır zıvırlarını emin olun geçin yoksa tüm sene bu muhabbetlerle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Tek yapmanız gereken çöz yanlış yap doğrusunu öğren tekrar çöz ve sürekli hale getir. Yanlış yapmak bu işin sırrı. Ne kadar çok yanlış yaparsan o kadar hızlı netlerin artacaktır ki dediğim yanlışlardan öğrenebilme mantığını kendine kazandırırsan.

Konu eksiği diye bir şey yok. Bir insan zaten soruyu çözmeden önce konuyu öğreniyor ve çözmeye başlıyor. Eğer soruda bir yanlış olursa bu konu eksiği olmuyor bu yeterli pratik yapmadığını gösteriyor. Buradaki amaç zaten ilk seferde konuyu kavrayıp ardından sorular üzerinden konuyu çalışmaktır. Gerisi hikaye. Size bu konu hakkında uzun uzun paragraf yazanları hiç okumaya değmez bile çünkü bu insanlar kendi üzerlerinde denediklerini size aktarıyorlar fakat ben burada tek bir çıkış yolunu ve kaçınılmaz olan ana fikri vurguluyorum. Şu branş denemesi bu genel deneme şu soru bankası ıvır zıvırlarını emin olun geçin yoksa tüm sene bu muhabbetlerle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Tek yapmanız gereken çöz yanlış yap doğrusunu öğren tekrar çöz ve sürekli hale getir. Yanlış yapmak bu işin sırrı. Ne kadar çok yanlış yaparsan o kadar hızlı netlerin artacaktır ki dediğim yanlışlardan öğrenebilme mantığını kendine kazandırırsan.
Teşekkürler cevap için

Soru çözmekten vazgeçmemen gerekiyor. Yanlış yaptığın sorulara bak ve o konuyu tekrar çalış. Yapamadığın konu ise video izleyebilirsin YouTube’tan.
Cevap için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı