TYT ve AYT'ye nasıl çalışılmalı?

Bu yüzdelik dilimler gerçek mi yoksa kafadan mı attınız, yani anladığım kadarıyla TYT puanımkn%40'ını ayt%60'ını alıp topluyorlar mı?

Hayır, şöyle düşün; 1 TYT tarih sorusu 1 puan ise 1 AYT matematik sorusu 2,75 puan getiriyor yaklasık. Bu derslere göre değişiyor tabii ki ben de kesin bir değer söylemedim sadece fuzuli amaçlı örnek verdim.

Hayır, şöyle düşün; 1 TYT tarih sorusu 1 puan ise 1 AYT matematik sorusu 2,75 puan getiriyor yaklasık. Bu derslere göre değişiyor tabii ki ben de kesin bir değer söylemedim sadece fuzuli amaçlı örnek verdim.
Toplam puandan bahsediyoruz soru puanından değil.

@mertttt_6 üstteki yüzdeliklerin toplamına OBP puanınız da eklenir ve en fazla 560 olacak sekilde puanınız hesaplanır.

TYT'yi boşlamayın. %40 küçük gözükebilir ama sınav zor olduğunda sıralamanızı çok yükseltir. Şu andan itibaren hızlıca bir TYT kampına başlayın derim. 11. sınıf derslerini de 12ye geçmeden önce bitirmiş olun. Gerisi deneme çözme fasılı zaten.

Valla yine anlamadım🤠, şimdi bu üniversite ler sayısal, sözel, ea ya göre alıyolar, bende sayısal seçtiğim için ayt de sayısal sınavına giricem, tyt yine herkesin sınavı aynı, sanırım anladığım kadarıyla ile%40tyt puanı ile %60ayt puanı toplanıyor + olarak OBP puanı, bu puana göre bende üniversite seçiyorum değil mi? (Ayt de seçtiğim alana göre)

Valla yine anlamadım🤠, şimdi bu üniversite ler sayısal, sözel, ea ya göre alıyolar, bende sayısal seçtiğim için ayt de sayısal sınavına giricem, tyt yine herkesin sınavı aynı, sanırım anladığım kadarıyla ile%40tyt puanı ile %60ayt puanı toplanıyor + olarak OBP puanı, bu puana göre bende üniversite seçiyorum değil mi? (Ayt de seçtiğim alana göre)
Hocam seçtiğiniz alan aldığınız dersi etkiliyor. Size sınavda kitapçık verilecek, kodlamada alan seçeceksiniz ve kitapçıkta o alanı etkileyen bölümleri çözeceksiniz.

Hocam seçtiğiniz alan aldığınız dersi etkiliyor. Size sınavda kitapçık verilecek, kodlamada alan seçeceksiniz ve kitapçıkta o alanı etkileyen bölümleri çözeceksiniz.

Yani sonuç olarak o seçtiğim alan üzerinden puan alacağım, sayısal seçtim diyelim ve sınavdada sayısalı etkileyen yeri çözdüm, benim EA veya sözel puanım olmayacak değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı