TYT ve AYT'ye nasıl çalışılmalı?

mertttt_6

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu sene 11. sınıfa geçeceğim ve sayısal seçtim, üniversite sınavı yaklaşıyor 2 yıl kaldı fakat benim 9 ve 10. sınıf temelim yok genelde dersleri dinlemez uyurdum, neyse oraları boş verelim asıl konuya gelelim, ben aklıma koydum bu 2 sene Full derslerime çalışacağım fakat şu olayı anlamadım TYT ve AYT olayı, şimdi TYT 9,10 sınıf dersleri ile alakalıymış, ayy 11 ve 12. sınıf dersleri ile alakalıymış, ben şimdi bu TYT'ye fazla çalışmasam sadece barajı geçecek kadar çalışsam sonra kendini Full AYT versem daha mantıklı değil mi?

Merhaba arkadaşlar, bu sene 11. sınıfa geçeceğim ve sayısal seçtim, üniversite sınavı yaklaşıyor 2 yıl kaldı fakat benim 9 ve 10. sınıf temelim yok genelde dersleri dinlemez uyurdum, neyse oraları boş verelim asıl konuya gelelim, ben aklıma koydum bu 2 sene Full derslerime çalışacağım fakat şu olayı anlamadım TYT ve AYT olayı, şimdi TYT 9,10 sınıf dersleri ile alakalıymış, ayy 11 ve 12. sınıf dersleri ile alakalıymış, ben şimdi bu TYT'ye fazla çalışmasam sadece barajı geçecek kadar çalışsam sonra kendini Full AYT versem daha mantıklı değil mi?
Hocam TYT, sınavın 40%'ı demek. Aldığınız toplam puanın 60%'ı AYT, 40%'ı TYT'den geliyor.

Tavsiyem şu an 11 konularına çok hakim olacak şekilde calisman ve TYT Türkçe matematiğe ufak ufak bakman yaz geldiğinde 11'in iyi konumda olur böylece 11 tekrarı ve TYT'ye yüklenirsin TYT bayağı bir yol alır zaten 12. sinif başladığında ise TYT için sadece deneme ve AYT'ye yüklenmen çok iyi olur.

Hocam sayısal seçmişsiniz. Benim yaptığım hatayı siz yapmayın , ben de sizin gibi 9-10 çok ilgilenmeyen biriydim. 11 yazında işe girmeseydim eğer mutlaka şunları hallederdim.
Matematik : Fonksiyonlar , mutlak değer , üslü sayılar , temel kavramlar , eşitsizlikler , köklü sayılar yani kısaca ilk 12 konu diyeyim. Problemleri halletmenizi önerirdim fakat fazla zamanımız yok zaten seneye rahat halledersiniz yazdıklarımı bu sene hallederseniz.
Geometri : üçgenler
Fen : Fizikte hareket , iş güç enerji ufaktan bakınız ,
Kimya : Mol kavramı ve bağlar
Biyoloji : Şimdilik gerek yok
Sosyal : Şimdilik gerek yok
Eğer tatil bitene kadar bunları bitirirseniz

Sen ağırlığını bu yıl sadece 11. sınıf derslerine vermeye bak. Bu sene 11. sınıf temelini sağlam atarsan sene sonu yaz ayında hayli hayli TYT konularını aradan çıkartırsın. Tabi ara ara konuları unutmamak adına yaz ayında AYT denemesi de çözmeyi ihmal etme. Eğer bu şekilde temeli sağlam atmayı başarırsan AYT konularında 12. sınıfta eksiklerini giderip bol bol deneme ve soru çözerek kendini geliştirirsin.

Hocam sayısal seçmişsiniz. Benim yaptığım hatayı siz yapmayın , ben de sizin gibi 9-10 çok ilgilenmeyen biriydim. 11 yazında işe girmeseydim eğer mutlaka şunları hallederdim.
Matematik : Fonksiyonlar , mutlak değer , üslü sayılar , temel kavramlar , eşitsizlikler , köklü sayılar yani kısaca ilk 12 konu diyeyim. Problemleri halletmenizi önerirdim fakat fazla zamanımız yok zaten seneye rahat halledersiniz yazdıklarımı bu sene hallederseniz.
Geometri : üçgenler
Fen : Fizikte hareket , iş güç enerji ufaktan bakınız ,
Kimya : Mol kavramı ve bağlar
Biyoloji : Şimdilik gerek yok
Sosyal : Şimdilik gerek yok
Eğer tatil bitene kadar bunları bitirirseniz
Hocam peki şu nasıl oluyor, ben üniye gireceğim zaman hangi puanıma bakıcaklar, 4 yıllık bir bölüm seçsem sadece ayt mi bakıcaklar yoksa tyt yede bakıcaklar mı aklıma takıldı bu konu, o zaman tyt de sadece barajı geçecek kadar çalışsak full ayt yapsak daha mantıklı geliyor yada ben yalnış biliyorum

Hocam peki şu nasıl oluyor, ben üniversiteye gireceğim zaman hangi puanıma bakacaklar, 4 yıllık bir bölüm seçsem sadece AYT mi bakacaklar yoksa TYT yede bakacaklar mı aklıma takıldı bu konu, o zaman TYT de sadece barajı geçecek kadar çalışsak Full AYT yapsak daha mantıklı geliyor ya da ben yanlış biliyorum.

Hayır hocam Total puan + OBP şeklinde sayısal yerlestirme puanınız etkili oluyor.

Hocam peki şu nasıl oluyor, ben üniversiteye gireceğim zaman hangi puanıma bakacaklar, 4 yıllık bir bölüm seçsem sadece AYT mi bakacaklar yoksa TYT yede bakacaklar mı aklıma takıldı bu konu, o zaman TYT de sadece barajı geçecek kadar çalışsak Full AYT yapsak daha mantıklı geliyor ya da ben yanlış biliyorum.

İkisine de bakacaklar. Bir de sen baraj niye takıyosun bu kadar baraj diye bir şey yok artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı