TYT'de 28 net ile 2 yılık üniversite kazanılabilir mi?

Mezun senem, TYT dönemlerinde Türkçe ve sosyal bilgilerden toplam da 25-28 arası net yapıyorum. Bunun 15-18 arası Türkçe neti, 10 tane de sosyal neti yapıyorum. TYT 25-28 net arası, 2 yıllık üniversite kazanılır mı?

Bol bol soru çöz sayısal tarafından belli oranda belirli sorular çıkıyor en azından oradanda net yapmaya bak kitap oku kendini test et paragraf çöz konu eksiklerini anladığın hocalardan izle belli bir kanalda kalma sıralama için gitmek istediğin üniversitenin taban puanları falan benzeri bilgilerine bak hedef koy kendine yok yapamazsın yok çok zor yok senden bir şey olmaz sanayi daha iyi kanka diyen negatif insanları takma çok zor sınav değil emin ol senden daha kötü neti olup 70-50 arası net yapan gördüm benim sana önerim kendin için içinden gelen bir hedef koymalısın yoska çalışmak istemezsin.

Bol bol soru çöz sayısal tarafından belli oranda belirli sorular çıkıyor en azından oradanda net yapmaya bak kitap oku kendini test et paragraf çöz konu eksiklerini anladığın hocalardan izle belli bir kanalda kalma sıralama için gitmek istediğin üniversitenin taban puanları falan benzeri bilgilerine bak hedef koy kendine yok yapamazsın yok çok zor yok senden bir şey olmaz sanayi daha iyi kanka diyen negatif insanları takma çok zor sınav değil emin ol senden daha kötü neti olup 70-50 arası net yapan gördüm benim sana önerim kendin için içinden gelen bir hedef koymalısın yoska çalışmak istemezsin.

Hocam adama böyle öneriler yaparım fakat adamın mezun senesine rağmen TYT'de 20 net yapıp MF yapamıyorum ben sözelciyim 2 yıllık üniversite gelir mi diyen adam üniversite okumasına ne hayır var ki? 80-90 yapabilirse 1 yılda netini helal olsun fakat ağaç yaşken eğilir maalesef.

Hocam LGS'de YKS'de 100-200 puanlar görünce şok oluyorum ben de. Bana sorarsanız TYT LGS'den bile kolay. Mezun olmuş bir adamın 2. denemesini es geçip direkt sanayide falan çalışması lazım. Üniversite zeki adamlar için hocam. Herkes üniversite okumamalı. İşsizlik zaten bu yüzden artıyor. Bana sorarsanız lise bile zorunlu olmamalı.

O dediğin Türkiye için çok zor. Birinin salak olup olmamasını ders netleri veya sınav notları ile belirlemek baştan hata daha detaya inmek gerekirse birçok kişinin kalbini kıracak sonuçlar ortaya konulur okumak illa iş için tercih edilmiyor. Kendini geliştirip diplomasını alıp başka işler yapan çok insan var, düşüncen çok yanlış. Sonra ülke niye gelişmiyor adamlar örnek veriyorum siyasetin yalan bilimi olduğunu bilmiyor. Adamlar siyasal İslam ayağına ülkenin içinden geçip hayatlarını karartıyor insanların görmüş geçirmiş olsalar düşünmelerine ve başka açılarla bakmalarına izin verseler böyle sorunlar olmayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam adama böyle öneriler yaparım fakat adamın mezun senesine rağmen TYT'de 20 net yapıp MF yapamıyorum ben sözelciyim 2 yıllık üniversite gelir mi diyen adam üniversite okumasına ne hayır var ki? 80-90 yapabilirse 1 yılda netini helal olsun fakat ağaç yaşken eğilir maalesef.

Siz öyle diyeceğinize bu sene yapabildiğini yap olmadı sonraki sene bu sene öğrendiklerinin üstüne koyarak iyi bir üniversite tercihi yapabilirsin dersin sorun çözülür siz kestirip atmanız afedersiniz bildiğiniz cahillik ama arkadaşın şu zamana çalışmamasının illa bir bedeli olacak önceden çalışmış biri ile aynı neti ve başarıyı yakalaması çok zor olacak.

O dediğin Türkiye için çok zor. Birinin salak olup olmamasını ders netleri veya sınav notları ile belirlemek baştan hata daha detaya inmek gerekirse birçok kişinin kalbini kıracak sonuçlar ortaya konulur okumak illa iş için tercih edilmiyor. Kendini geliştirip diplomasını alıp başka işler yapan çok insan var, düşüncen çok yanlış. Sonra ülke niye gelişmiyor adamlar örnek veriyorum siyasetin yalan bilimi olduğunu bilmiyor. Adamlar siyasal İslam ayağına ülkenin içinden geçip hayatlarını karartıyor insanların görmüş geçirmiş olsalar düşünmelerine ve başka açılarla bakmalarına izin verseler böyle sorunlar olmayacak.

Hocam zaten insanlar okuduğu mesleği yapamıyor ya da yapmıyor. Bu yüzden zaten çok işsiz var. Ayrıca siyasette de dediğiniz gibi en basit örnek eski MEB bakanı Mahmut Özer araştırma mühendisliği olmasına rağmen alanı MEB bakanı oldu ve adam 2 yılda oturup kalktı sadece.

Açıköğretim fakültesinden kazanılabileceğini düşünüyorum da TYT o kadar zor bir sınav değil. Biraz Türkçe ve Sosyal ile 40-45 netleri zaten bulabiliyorsunuz. Biraz derslere yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı