TYT'de matematik neti 5-10'a çıkarılabilir mi?

Natasha1Rogers

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben maalesef 2 tane üniversite bıraktım, 2022'de bırakıp 2023'te kırık puanla yerleştim fakat bu son bölümü 2024 Aralık ayında bıraktım. Tekrar YKS hazırlanıyorum ve istediğim 2 yıllık radyoloji fakat matematik konusunda endişelerim var. Türkçem ve sosyalim oldukça iyi ama matematik gerçekten hiç iyi değil ve hedefim 5-10 net arası bir şey yapmakken 2-3 doğru zar zor sınavın durumuna göre yapabiliyorum :/ 2023 de maalesef sınavda çok kötü bır olay yaşadım ve matematik bile çözemedim size öyle diyeyim. Sizce ne yapabilirim, öneriniz ne acaba? Bu kısa sürede bu seviyeye gelebilir miyim?

Yanlış anlamayın ama konu çok komiğime geldi. Çünkü 5-10 neti zaten sadece konu çalışırsanız yaparsınız. Eğer ki hele de hedefiniz sadece TYT ise üstteki arkadaşın da dediği gibi 30 netin bile üstünü yaparsınız yani. Ama sizden çıkarım yaptığım kadarıyla bir planınız yok veya bir nebze hayatınız düzenli değil.
Size bir kaç şey söyleyeyim siz kafanıza ne uyarsa onu aradan seçin alın. Şimdi nasıl çalışırsınız, evdeki hayatınız nasıl bunu bilemem. Belki de hem bir işte çalışıyorsunuzdur hem de ders çalışıyorsunuzdur. Ama yani bu koşulda bile 25+ görürsünüz.
Öncelikle ilk 12 konu denilen kısmı ( TYT ilk 12 konu nedir?) Youtube'da ya SML Hoca Matematik ya da Eyüp B.'den bitireceksiniz. Fakat buradaki elzem kısım şu ; kesinlikle diğer konuya geçmeden soru bankasındaki o kısmı mutlaka bitirecek, soru çözümünü izleyecek öyle geçeceksiniz diğer kısma. Her konu için böyle yapacaksınız. 1 konuda bile böyle yapmazsanız hem verdiğiniz emek boşa gider hem de devamını getiremezsiniz. Kaynak olarak gidin sadece 345 TYT soru bankasının fotokopisini çektirin, sadece onu çözseniz yeterli. İlk 12 konu hallolduktan sonra problemler için de Bilgi Sarmal problemler fasikülünü alın. Problemler videolarını mutlaka Eyüp B.'den izleyin. Ondan sonrası da 15-20 TYT matematik branş denemesi çözersiniz ( zaten ortalama her yayının matematik branş denemesinde 10-15 tane deneme var). Eğer bu dediklerimi harfiyen uygularsanız özellikle de konu ardından hemen soru bankası işini 20+ neti cebinize koydunuz demektir. 30+'ya ulaşmak isterseniz de geometri çalışmalısınız. Geometri deyince gözünüz korkmasın sadece üçgenleri güzelce oturtsanız +4 net gelir zaten.

Bu arada hocam hangi ilde yaşıyorsunuz?

Öncelikle çok teşekkür ederim maalesef eğitim hayatım boyunca hep şansız şeyler yaşadım ve bu şansızlıkla beraber umutsuzluğa sürüklenirken kendime 1 şans daha vermek istedim. Mezuna kaldığım gün yani 9 aralık 2024 den beri çok zor şeyler yaşadım ne istediğime karar veremedim, geç kalmışlık hissi beni yedi bitirdi her yerimi kapladı derken zaman geçmeye devam ediyor. Ben diğer 2 üniversiteme sözelden girdim ve öğretmenlik ile turizm bölümü kazandım ama aslında benim istediğim sözelden değilmiş. Sözelim iyi ama 4 yıl okucak enerji ve psikolojiyi kendimde hissetmiyorum ayrıca sözelden tek tercih edebileceğim gastronomi var ama 2 yıllık sağlık bölümleri benim ilgimi daha çektiği için sözel yerine tyt matematiğe ağırlık vermek istiıyorum ve bu süreçte de gereken çalışmayı yaparsam ki kendime inanıyorum istediğim bölümü kazanabileceğimi düşünüyorum. Bu sene sözelden de gireceğim ama dediğim gibi istediğim bölüm 2 yıllık saglık bölümleri olucak öneriniz ıcın gerçekten çok teşekkür ederim dediğiniz her seyı adım adım uygulayacagım calısma konusunda bır sıkıntım yok çalışkan bir insanımdır sadece küçüklükten beri matematiğe karsı psikolojik bir engel var onu aşabilirsem istediğim şeye kavuşacağım. Bu 3 ay zor olucak ama sonunda güzel bir sonuçla karşılaşmak için değecek

Antalya da yaşıyorum

Bu arada hocam yani kazanacağınızı düşünmeyin. Çünkü ön yargınızı kırabilirseniz, kazanacaksınız. Önünüzde kocaman 107 gün var ve siz yetiştiremem korkusundasınız, yapmayın hocam çok gereksiz bir endişe kaplamış sizi. Eğer ki 4 yıllık bir sayısal bölüm isteseydiniz etekleriniz biraz tutuşabilirdi. Ama şimdi sadece TYT için cidden çok erken. Keşke Ankara'da yaşasaydınız, vallahi direkt baktım puanına Hacettepe radyoloji gelir yani.

Aslında dediğiniz gibi tek çözüm çalışmak. Benim artık matematikten korkacak, engel koyucak vaktim yok maalesef ve bu süreçte matematiğe gereken ilgi ve önemi vereceğime gerçekten inanıyorum. Temmuz da buraya gelip öncelikle size teşekkür edip sonra da kazandığımı söylemek istiyorum. Yetişemem korkusunu geçtim de çalışıp yani matematiğin şans faktörü olmasından korkuyorum kendimden bahsetmek gerekirse yani ya o kadar çözüp sınavda çözemezsem falan filan korkusu beni basıyor da çalışınca ama gerçekten düzgün çalışınca böyle bir şey söz konusu değildir herhalde diye düşünüyorum. Kusura bakmayın şuan cümle böyle yarı yarı kesile kesileyse hasta olduğum için mantıklı bile düşünemiyorum . Yaşım 22 ve çok geç kalmışlık hissi maalesef bende geçmiyor hayata karşı ve bu yüzden bazen çok yoruluyorum ailem bile destek vermesine rağmen ben bu düşünceyi aşamıyorum gereksiz olduğunu biliyorum ama çok saçma bir şey biliyor musunuz tüm çözüm beyinde bitiyor ama yine de engel olamıyorsun öyle bir şeyin içindeyim ve bu son şansım olduğu için kaybetme gibi bir lüksüm de yok maalesef zaten başka sınava giricek psikolojim ve enerjim de kalmadı

Öncelikle çok geçmiş olsun. Hocam işte o zannettiğiniz gibi bir şans faktörü yok. O bahsettiğiniz şey tamamen stres ve panikten ibaret. Bunu yenmeniz içinde dediğim gibi konuları bitirdikten sonra bol bol deneme çözmelisiniz. Bir de netleriniz yavaştan 23-24 net gelmeye başladığında sınavda bundan daha garip bir şey sormayacaklarını ve basit düşünmeniz gerektiğini cidden kendinize hatırlatın. Stresin fazlası sizi bitirir. Hocam bilmiyorum şimdi aklınıza da bir yandan böyle hafiften girmek istiyorum ama işte bir yandan da nasıl bir ailevi süreçtesiniz asla anlayamam ama 1,5 sene dişinizi sıkın ve bir Tıp kazanıp bu geç kalmışlık hissinize son verin bence.

Ve ayrıca hiçbir yere de geç kaldığınız falan yok sanki sizin yaşınızdaki insanların çoğunluğu her şeyi başarmış ve inanılmaz mutlular. Bu size geç kalmışlık hissini yaratan kesim yüzde 5-10'luk küçücük bir kesim ama işte ne yaparsınız, bizler (bende dahil buna bu arada, her ne kadar eleştirsem de bende pek farklı değilim maalesef) o iyilere fazla odaklanıyoruz. Geri kalan çoğunluk kesimin ya borçları var ya bir şeyleri kaçırmış ya da ortalama yani dikkat ediyorum da çoğunluk hep aynı hocam.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Dediğiniz şeyi bende çok düşündüm ama şunu şöyle diyebilirim maalesef Ailem bu duruma izin vermez ve onu geçtim benim gerçekten ama gerçekten yks çalışıcak şeyim kalmadı galiba yani aslında 1.5 yıl verip hayatımı gerçekten güzelce şey yapabilirim ama tıp kazanıcak kadar enerjim, psikolojim ve zamanım olmuyor maalesef. Ayrıca askerlik, ve sigorta çok sorun çıkartır yani şuan bile düşündüm de kesinlikle yapamam sanırım çünkü ders çalışırken bile kafam susmuyor ve şuan sınava 3 ay kaldığı için günden güne mutlu oluyorum biliyor musunuz bu yüzden sanırjm birdaha yks girmek istemiyorum yüzünü bıle görmek istemiyorum gerçekten. Planım 2 yıllık sağlık bölümleri ve seneye kpss girip güzel bir puan yapıp 2027 yılında mezun olunca atanabilirsem atanmayı çok isterim tıp 6 yıl üstüne 1.5 yıl daha ders çalışmam gerektiği için sanırım benim için ölüm olur ama gerçekten ben buna karar versem bile ailem böyle bir şeye asla katlanamaz üstüne diğer aile üyelerinden psikolojik şiddete mağruz kalabilirken sosyal psikolojik şiddete de mağruz kalabilirim istemsiz diğer insanların işte yks girmesi, işe girmesi falan filan bir sürü sebep var yani anlayacağınız hocam. Size gerçekten çok teşekkür ederim bu konuşma gerçekten bana çok iyi geldi ve motivasyon kaynağında az çok belli gibi umarım gerçekten güzel bir sonuçla karşılaşırım ve dediğiniz gibi o stres yok mu o stres benim strese alerjim var inananbılıyor musunuz olmayacak en insanı bulmuş yani bende stres histomin salgısını arttırdığı için vücudum kabarıyor üstüne egzama ve sivilcelelerle dolu bir hassas vücudum vardı Allah'a şükür cildiyeciye gittim de yavaş yavaş hepsi geçiyor ve düzenim oturuyor şuan tek sıkıntım yks eğer onu da asabılırsem ki asabılırım daha önce yapmadığım şey değil her şey güzel olucak eminim ☺

Merhaba hocam ben de aynı şekilde radyoloji bölümünü düşünüyorum ve benim de matematiğe karşı bir ön yargım var geçmişten beri diğer konularda ki netlerim iyi sayılır ama matematiğim maalesef düşük ayrıca ben de bu sene kazanıp gidebilirsem inşallah seneye KPSS düşünüyorum yaşım 25 bende de geç kalmışlık hissiyatı var maalesef özellikle çevremdekilere baktığım da oluyor her neyse umarım bu sene kazanıp gideriz bu arada hangi üniversiteyi düşünüyorsunuz

Son düzenleme:
Merhaba hocam sizin gibi benim de öyle matematik düşük diğerleri iyi öncelikle bu geç kalmışlık hissi ve çevre olsun ister istemez insana gerçekten çok koyuyor ama bu durumda ben çok güzel bir video buldum ve bu videonun yorumlarını okumanız sizin için iyi gelicektir çünkü siz ve benim gibi aslında hayatta kendini geç bulan çok insan var belki bu benim gideceğim bölüm istediğim değildir belki istediğim 5-10 yıl sonra bulucagımdır hayat uzun ve çoğu zaman çoğu şey değişiyor bence yani ben bu yıl bunu farkettim biraz ama tabii ki üzülmeye engel olamıyor insan.

Size bahsettiğim videonun linki:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yorumlarını okursanız size iyi gelicektir diye düşünüyorum.

Üniversite olarak Antalya da oturduğum için Akdeniz veya çevresini düşünüyorum

Matematiğim olmadığı için Tyt de öyle böyle bir sıralama beklemiyorum maalesef çalışamıyorum da çünkü ben kafadan engeli koymuşum belki güzel bir hoca bulursam işler değişebilir. Ben şuan bir yandan ayt de çalışıyorum temelim de var zaten tek düşündüğüm ayt de gastronomi ama o da olmazsa kesinlikle 2 yıllık sağlık bölümü tercih edeceğim eğer gastronomi tutarsa ki tutar muhtemelen sözel derslerim çok iyi daha dün edebiyatta çok güzel bir hoca bulup onu dinledim sabaha kadar ve çok keyif aldım çalışırken ilk defa .Umarım bu keyif matematik , kimya ve biyolojiye de gelir de biraz tyt de sıralamam iyi olsun yoksa yaşlı bakım falan yazabilirim çünkü benim Almanya'ya gitme gibi bir durumum da var ve bu iş orada olsun Avrupa da olsun Asya da olsun her yerde bence ileride değer görücek ister miyim diye soracak olursanız hayır ama işsiz de kalmak istemem maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…