TYT'ye girmeden bir önceki senenin puanıyla AYT'ye girilir mi?

Yer
Bursa
Ben beş senedir kendimi denemek için her yıl YKS'ye giriyorum. Bu sene de her zamanki gibi TYT ve AYT kaydımı yapmıştım fakat sonradan bu senenin TYT'sine giresim gelmedi. Yarın AYT'ye girmeyi düşünüyorum fakat TYT'siz de AYT hesaplanmıyor. Bir önceki senenin TYT'sini alıyorlarmış galiba, bu doğru mu? Bilen biri beni aydınlatırsa güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben beş senedir kendimi denemek için her yıl YKS'ye giriyorum. Bu sene de her zamanki gibi TYT ve AYT kaydımı yapmıştım fakat sonradan bu senenin TYT'sine giresim gelmedi. Yarın AYT'ye girmeyi düşünüyorum fakat TYT'siz de AYT hesaplanmıyor. Bir önceki senenin TYT'sini alıyorlarmış galiba, bu doğru mu? Bilen biri beni aydınlatırsa güzel olur.
O sistem eskiden vardı geçen senenin TYT puanını kullanabiliyordun artık ikisine de aynı sene girmen gerekiyor. (2022 yılı itibari ile uygulamaya son verilmiştir.)
İlgili yazı
: 2022 yılına kadar devam eden 'TYT puanının sonraki yıla devretmesi' kuralının kaldırılmasını, ÖSYM Başkanı Halis Aygün şu ifadelerle açıklamıştı: 2021-YKS'de sınava giren adaylardan TYT puanı 200 ve üzeri olan ve bu puanı kullanmak isteyen adaylar, 2022-YKS'de bu puanlarını son kez kullanabileceklerdir. Bu yıldan sonra bu uygulama geçerli olmayacak.

En son 2023 YKS'de o sistem uygulandı. 2023 YKS'den itibaren önceki senenin TYT puanını kullanamamaya başlandı. O sistem kaldırıldı. AYT girebilirsiniz de puanınız hesaplanmaz.

@bursali, etkilemez. Sorun yok. Girebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı